En Sıcak Konular

Milano’da terör saldırısı gerçekleşmeden önce durduruldu

3 Aralık 2008 16:52 tsi
İtalya’nın Milano kentinde terör eylemi hazırlığı yaptıkları suçlamasıyla dün tutuklanan iki Faslı göçmenin kimlikleri, Raşid İlhami (31) ve Abdülkadir Gafir (42) olarak açıklandı.

İçişleri Bakanı Roberto Maroni, tutuklanan kişilerin İtalya’da eylem yapma hazırlığında olduklarını saptadıklarını belirterek, "Terör saldırısını gerçekleşmeden önce durdurmayı başardık. Yeni ve kaygı verici bir durumla karşı karşıyayız. İlk kez İtalya’yı hedef alan eylemlere hazırlanan kişilerden söz ediyoruz. Bu geniş bir ağın parçası mıdır, münferit bir girişim midir, incelemelerimiz devam ediyor" dedi.

İki zanlının tutuklanmasında, dinlenen telefon görüşmelerinin içeriği önemli rol oynadı. Görüşme kayıtlarının bir bölümü, bugünkü İtalyan basınında da yayımlandı.

Kaynakçılık yapan İlhami ile inşaat ustası Gafir, kendi aralarındaki telefon görüşmelerinde, karakol veya benzeri hedeflere yönelik bombalı eylem yapılması gerektiğinden söz ediyorlar. Zanlıların, bir telefon görüşmesinde, bombalı eylemi Milano’nun ünlü kilisesi Duomo’da düzenleme ihtimalini gündeme getirmeleri de dikkati çekiyor. Dinleme kayıtları, tutuklanan kişilerin Usame Bin Ladin’e hayran olduklarını da ortaya koyuyor.

İtalyan güvenlik birimlerinin, operasyon öncesindeki takibat sürecinde derledikleri bilgilere göre, iki çocuk babası olan İlhami, oğlu Yusuf’a evinde yaptığı konuşmalarda da, "Kur’an’ı ezberleyip, kılıç kullanmayı öğrenmelisin. Bak Usame (Bin Ladin) dayın ne büyük ne hoş bir insan. Gel sana Kalaşnikov’u nasıl kullanacağını öğreteyim" türünden ifadeler kullanıyor.
Hazırlanan raporda, tutuklanan zanlıların Milano’nun Macherio semtindeki bir küçük mescidin müdavimi oldukları; geceleri mescitte bir araya gelerek internetten bomba imalatı konusunda bilgi toplamaya çalıştıkları da kaydedildi.

Milliyet



Bu haber 553 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,607 µs