En Sıcak Konular

3 ekmek alana 1 tane bedava !

3 Aralık 2008 15:41 tsi
Ordu'da bir fırın üç ekmek alana bir ekmek bedava kampanyası başlattı.

Haftanın 4 günü 'halk günü' adıyla hayata geçirilen uygulama ilgi görüyor. Başak Unlu Mamüller işletmecisi Mustafa Eyigün hem cirosunu yükseltmek hem de şemsiye tutmak için böyle bir kampanya başlattığını söyleyerek, diğer firmalara da kendi imkanları ile benzer uygulamaları tavsiye etti.

Ordu Sırrı Paşa Caddesi'nde hizmet veren Başak Fırın'da 3 ekmek alana 1 tane de ücretsiz ekmek veriliyor. Halk günü adı verilen uygulama pazartesi, çarşamba, cuma ve cumartesi olmak üzere haftanın 4 günü veriliyor. Fırın işletmecisi Mustafa Eyigün fındığın para etmemesi, serbest piyasada maliyetinin altında satılması, piyasaya para girmemesinin ekmek satışlarına yansıdığını belirtiyor. İnsanların ekmekten tasarruf etmeleri üzerine satışlarının düşmeye başladığını aktaran Eyigün, "Baktık ki insanlar sıkıntıya girince biz de sıkıntıya giriyoruz, o zaman hep beraber bu sıkıntıyı atlatalım diye haftanın 4 günü halk günü adı altında 3 ekmek alana 1 tane de bizden kampanyası başlattık. Faydasını da gördük, sürekli müşterimize katkımız olduğu gibi uzak yerlerden yeni yeni simaların da geldiğini fark ettik. Şu anda satışlarımız iyi gidiyor." dedi.

Ekonomideki sıkıntıları anlatmak için dile getirilen 'yağmurlu havalarda müşteriye karşı şemsiye alan değil tutan olmak gerekir' sözünü de hatırlatan Eyigün, "Bu kampanya ile satışlarımız da yukarı gelmeye başladı. Böylece hem ben kendime şemsiye tutmuş oldum hem da müşterilerimize. Bence diğer işletmeler de kendilerine göre benzer uygulamalar yapmalı faydası oluyor. Bankalar da artık samimi olmalı bencilliği bir kenara bırakmalı." diye konuştu.

Başak Fırın'daki 3 ekmek alana 1 tane de bedava kampanyası vatandaşların da ilgisini çekiyor. Uygulamayı güzel olarak değerlendiren İsa Çakır, "Çünkü kıt imkanlarla yaşıyoruz, fındığın fiyatı felç etti bizi. Karadeniz Bölgesi bu fındığı kullanamazsa, çalıştıramaz ise iflas ediyor. Göç başladı, ben korku ve dehşet içindeyim, yalnız kalıcam, komşusuz kalıcam diye. Komşum göç etmek istiyor, ben engel olmaya çalışıyorum, tartışıyoruz." dedi.

Yolda yürürken ilanı görerek ekmek almaya karar verdiğini dile getiren Arif Kayacan ise "Sen 3 ekmek alıyorsun onlar da 1 tane yanında veriyor. Bu güzel olmaz mı bu zamanda, bir ekmek bir ekmektir. Çünkü sıkıntı var, fındık hiç beklediğimiz gibi olmadı, geçen senenin de altına geldi fiyatlar. Böyle halkın faydasına yardımlaşmalar güzel. Bunlar yayılsa, artsa daha iyi olur tabi. Bu sıkıntıyı da böyle atlatacağız, ondan sonra inşallah daha güzel günler gelecek." şeklinde konuştu.
 
CİHAN



Bu haber 743 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,497 µs