pişman! | " /> pişman! | "/>

En Sıcak Konular

Aytaç Durak pişman!

3 Aralık 2008 08:59 tsi
Aytaç Durak pişman!
Sürpriz bir şekilde AK Parti'den sitifa eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı, Durak pişman olduğunu açıkladı. Anketlere güvenen Durak 'acele ettim' dedi...

AK Parti’den istifa ederek gündemin ilk sırasına yerleşen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Başbakan Erdoğan’ı yanlış anladığı ve istifa etmekte acele ettiğini açıkladı. Haber7.com’un ulaştığı Durak, konuyla ilgili şu nada konuşmayacağını, bir iki gün sonra detaylı bir açıklama yapacağını belirtirken, önceki akşam telefonla katıldığı bir televizyon programında “Sayın başbakanımızı yanlış anladım. İstifa dilekçesini erken verdim” dedi

Durak'ın Adana'da yaptırdığı iki ayrı anketten, parti ayrımı yapmadan halkın kendisini desteklediğine dair sonuç çıktğını, bunu Başbakana sunmasına rağmen temayül yoklamasına tabi tutulacak olmasını kabbullenemediği öğrenildi.

"GERİ DÖNÜŞ İÇİN HERHALDE GEÇ"

Başbakan Erdoğan’ın hafta sonu Kızılcahamam’daki toplantıda AK Partili büyükşehir belediyelerinde mevcut başkanlar ve aday adayları için temayül yoklaması yapılacağına dair sözlerinden sonra, mektupla Erdoğan'a kesin istifasını sunan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, 'pişman olduğunu' açıkça beyan etti.

Başbakan Erdoğan’ın, istifası üzerine yaptığı açıklamadan sonra fikirlerinin değiştiğini söyleyen Durak, SKYTürk’de katıldığı ‘Son Nokta’  programında, Erdoğan’ın temayül yoklamasının yanında kamuoyu yoklamasının da yapılacağını belirtmesinden sonra istifa etmekte erken davrandığını söyledi. Durak telefonla katıldığı programda şunları söyledi: “Sayın Başbakanımızın bu şekilde düşündüğünü bilseydim, o dilekçeyi vermekte biraz daha düşünürdüm.”

AK Parti'ye geri dönüşü için artık çok geç olduğunun altını çizen Durak, "Dilekçemde 'istifamın kabulu' demedim. 'İstifamı arz ederim' dedim. 'Zigzag yapmak' yanlış olur gibi gelir bana" dedi.

"TEMAYÜL YOKLAMASINA GİRENLER  İL BAŞKANININ ADAMLARI"

Temayül yoklamasının 300–400 kişilik partililerle yapıldığını belirten Durak, yerel seçimler için temayül yoklamasında fikirlerine başvurulan partilerin, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na adaylığını koyan AK Parti eski İl Başkanı Mustafa Attaroğlu tarafından kayıt edildiğini öne sürdü. Durak, “Kamuoyu yoklamaları her zaman, som derece sağlıklı sonuç belirler. Yeter ki işin içine hile karışmasın” şeklinde konuştu.

SU FATURASI ANKETİNDEN "YÜZDE 58 BAĞIMSIZ" DESTEK ÇIKTI

Kamuoyu yoklamalarına çok önem veren Aytaç Durak’ın 4 dönemdir belediye başkanlığı yaptığı Adana’da hizmetlerine yönelik sık sık anket yaptırdığı belirtiliyor. Durak’ın son olarak su faturaları ile birlikte evlere 400 bin adet anket formu gönderdiği, bunların 250 binin doldurularak geri gönderildiği ve vatandaşların yüzde 58’inin hangi partiden olursa olsun kendisini destekleyeceği sonucunun çıktığı öğrenildi.

Adana'nın 'bağımsız' Belediye Başkanı Aytaç Durak’ın ayrıca önde gelen araştırma şirketlerinden birine yaptırdığı ankette göre halkın yüzde 54’ünün kendisini yeniden belediye başkanı olarak görmek istediği, Durak’ın bu sonuçları Erdoğan’a sunduğu ama buna rağmen temayül yoklamasına tabi tutulmasını kabullenemediği ifade ediliyor.




Bu haber 535 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,561 µs