En Sıcak Konular

Baykal nasıl bölündüğümüzü anlattı

2 Aralık 2008 14:52 tsi
CHP Lideri Deniz Baykal, çarşaf açılımını savundu. Türbanın siyasi olduğunu öne süren Baykal, 'başın örtülü sen bizden değilsin' anlayışına karşı çıktı ve "Türkiye'yi böyle böldüler" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal hükümeti sert ifadelerle eleştirdi. İhraçat rakamlarının yüzde 22.3 düştüğünü hatırlatan Baykal, düşecek denmesine rağmen Ankara'da doğalgaza yine zam yapıldığını söyledi. İşsizlik verilerinin 2001 verilerinden daha yüksek olduğunu öne süren Baykal, "Hükümetin tavrını ele aldığımızda önce 'yok' dedi sonra 'teğet geçecek' dedi. Sonra 'inişe geçti' dedi. Bütün bunları söyledikten sonra Türkiye’ye büyük gelişmeler oldu. Türkiye’nin her yerinde şirketler kapatılıyor. Denizlide 22 fabrika kapandı. Elektrik tüketimi 3’te 1’e düştü. Bunlar önemli bunlar Türkiye’yi ayakta tutan iller." diye konuştu.

BAŞBAKAN'IN GEOMETRİ KONUSUNDA BİR EKSİĞİ Mİ VAR?

AK Parti'nin göreve geldiği dönemde Türkiye'nin cari açığının olmadığını ileri süren Baykal, cari açığın bugün 50 milyar dolar olduğunu söyledi. Pek çok firmanın işçi çıkardığını ifade eden Baykal, Başbakan Erdoğan'ı krizi saklamakla suçladı. "Gerçekten çok acı bir tablo yaşanmaktadır. Bir an önce bu kon u çözülmelidir." diyen Baykal, "Teğet geçti teğet geçti diyor Başbakan. Dedim ki acaba Başbakan'ın geometri konusunda bir eksikliği mi var?"

KREDİLER YANLIŞ DAĞITILIYOR

Kamu bankalarından Çalık grubuna ATV ve Sabah'ın verilen 750 milyon dolarlık krediyi de eleştiren Baykal, "Bir acı tablo da Türkiye'de bankacılık sisteminin içerisinde bulunduğu durum. Krizden hemen önce dağıtılan kredilerin ne kadar yanlış ne kadar sorumsuz olduğu ortaya çıkmıştır. Yalnızca 2 banka bir TV ve gazete için 750 milyon dolar vermiştir. Kimbilir o kredi KOBi'lere verilse nasıl daha faydalı olurdu. Ekonomiyi dikkatle izliyoruz izlemeye de devam edeceğiz. Hükümetin bu durumu bir an önce düzelmesini bekliyoruz." dedi.

BUGÜNE KADAR BİZİ BÖYLE BÖLMÜŞLER

Çarşaf açılımı da savunan Baykal, çarşafla türban arasındaki farkı anlattı. Çarşafın toplumun geleneğinden gelen bir unsur olduğunu türbanın ise siyasi olduğunu öne süren Baykal, "Her insanın kılığı kıyafeti bir tercihinin sonucudur. Herkes kendini bu saplantıdan kurtaracak... Madem ki senin başın örtülü sen bizden değilsin. Yok böyle birşey arkadaşlar. Bu zamana kadar bizi böyle böldüler. Devletin kanunları çerçevesinde herkes istediği gibi giyinir. Bizim bu kıyafetle ilgili iddiamız birçok kişinin ezberini bozdu." şeklinde konuştu.



Bu haber 453 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,172 µs