afaroz! | " /> afaroz! | "/>

En Sıcak Konular

Kürtlük'ten afaroz!

2 Aralık 2008 14:26 tsi
Kürtlük'ten afaroz! DTP sonunda işi "Kürtlükten Afaroz" noktasına kadar getirdi. DTP'ye göre AKP'den aday olan Kürt değil... İşte DTP'nin Kürtlük kıstası...

DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, AKP'nin son 1.5 yılda `savaşçı' ve `Kürtleri inkar eden' tutumunu iyice açığa çıkardığını ileri sürdü. AKP'den aday olmak isteyen Kürtlere karşı partililerini uyaran Ayna, "AKP'nin bu yaptıklarından sonra her hangi biri ortaya çıkıp, `Ben Kürt'üm' diyerek AKP'den aday olmaya kalkmasın. AKP'den aday olan Kürtlükle ortaya çıkmasın, Kürt değildir" iddisında bulundu.

Muş'un Varto ilçesinde bugün Belediye Meydanında düzenlenen DTP mitingine yaklaşık 500 kişi katıldı. `Bıji Serok Apo' sloganlarıyla karşılanan DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, DTP Muş Milletvekilleri Sırrı Sakık, Nuri Yaman, DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, seçim otobüsü üzerinden partilileri selamladı. Yerel seçimlerde AKP'den aday olmak isteyen Kürtlere karşı partililerini uyaran Emine Ayna, Meclis'te barışa yönünü dönen tek partinin DTP olduğunu öne sürdü. AKP, CHP ve MHP'nin savaştan yana olduklarını iddia eden Ayna, şunları söyledi:

"BEN KÜRT'ÜM DİYEREK OY İSTEMESİNLER"

"Hepsinin yönünü döndükleri tek yer savaştır, ölümdür, operasyonlardır. Sakın ha son 1.5 yılda iyice açığa çıkan AKP'nin savaşçı ve Kürtleri inkar eden tutumuna rağmen her hangi biri ortaya çıkıp, `Ben Kürt'üm' diyerek AKP'den aday olmaya kalkmasın. AKP'den aday olan Kürtlükle ortaya çıkmasın, Kürt değildir. Bunu söylerken etnik siyaset yapmıyoruz. Biz çoğulculuktan yanayız. Biz Kürtlerin inkarına karşıyız. Bugün Kürtlerin inkarı üzerine siyaset yapanlara karşı, kimliğini, eşitliğini isteyen Kürtlere `beğenmeyen gitsin' diyenlerin içinde yer alanlar gelip sakın sizden `Ben Kürt'üm diyerek oy istemesin. Biz onlara sizlerin gereken cezayı vereceğini inanıyoruz."

Emine Ayna, AKP'nin yerel seçimler öncesinde `Alevi açılımı' deyip yola çıktığını belirterek, "Tıpkı 22 Temmuz seçimleri öncesi Kürt açılımı dedikleri gibi sakın ha kanmayın. Biz onların demokrasi, barış, özgürlük, eşitlik, `Kürt sorunu bizim sorunumuz, Devlet hatalarıyla yüzleşmelidir' sözlerine kandık. O yüzden Alevi vatandaşlarımız sakın ha kanmayın. Alevi açılımı diye bir şey yok. Ne AKP'de, ne CHP'de. CHP'nin yıllardır Alevilere neler yaşattığını hepiniz biliyorsunuz. Bütün Alevi katliamları CHP hükümetlerinde gerçekleşti. Şimdi de AKP çıktı yola `Alevi açılımı' diye, Alevileri kandırmaya çalışıyor. Biz Alevi kardeşlerimizin ne AKP'nin ne de CHP'nin bu yalancılıklarına kanmayacağına inanıyoruz" diye konuştu.

"ANKA KUŞU GİBİYİZ"

DTP'nin seçim gezisinde Ardahan'da saldırıya uğradıklarını anımsatan DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık ise "Anka kuşu gibiyiz, ölürüz küllerimizden doğarız. Senin yüzün verdiğin kömür gibi kara olsun. Bu nasıl barış içinde bir yarış gittiğimiz her yerde şu küçücük otobüsten bile korkan bir Başbakan. Sen nasıl bu korkak yüreğinle nasıl bu ülkede demokrasiyi inşa edeceksin. Bunun için yürek lazım, cesaret lazım, Allah'a inanır gibi demokrasiye inanmak lazım. Bunlarda o inanç, yürek yok. 6 yıldır iktidardalar reva gördükleri tek şey askeri çözüm. 3 Y ile `yoksulluk, yasaklar, yolsuzlukla' mücadele edeceğini söylüyordu. Halen dönüp bakın 7'den 70'e bütün örgütleri yetim hakkı yiyor. Devletin bütün imkanlarını kullanıyorlar. Bütün ihaleler peşkeş çekiliyor. Bütün belediyeleri yolsuzlukla içiçe. 3 Y ne oldu? Siz Ankara'daki Genelkurmay'a yenildiniz, teslim oldunuz. Kürtçe bir gazeteye bile tahammül edemediniz. O yüzden bunlar Türkiye'yi özgürleştiremez, zenginleştiremez" dedi.

aktif haber



Bu haber 693 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,257 µs