En Sıcak Konular

Seçim için istifa eden bürokratlar

2 Aralık 2008 10:14 tsi
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adı geçen TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar görevinden istifa etmedi...

Yerel seçimler öncesi dün önemli bir dönemece girildi.


AK Parti'de yapılan temayül yoklamaları için kurulan komisyonlar yarın sonuçları alacak. Son değerlendirme ise Cuma günü.


29 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde bürokratların ilgisi AK Parti'den Trabzon Belediye Başkan aday adaylığı oldu. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Orhan Gümrükçüoğlu Trabzon Belediye Başkanlığına aday olmak üzere görevinden istifa etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için ismi geçen TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ise görevinden ayrılmadı.


Milli Eğitim Bakanlığı Ticaret Turizm Öğretimi Genel Müdürü Murat Bey Balta da Ankara Gölbaşı Belediyesi'ne başkan aday adayı olmak için görevinden ayrıldı.


Üniversiteler Arası Kurul Başkanı olduğu dönemde ülkeyi geren açıklamalar yapan Akdeniz Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın CHP'den Antalya Belediye Başkan aday adayı olmak üzere üniversitedeki görevinden istifa etti. Ankara Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı.


Mehmet Atalay da Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nden istifa etti. Bakan Başesgioğlu vekaleti Atalay'ın yardımcısı Yunus Akgül'e verdi. Trabzon'dan aday olması beklenen Mehmet Atalay'ın bu nedenle görevini bıraktığı belirtiliyor.


GÜMRÜKÇÜOĞLU: “ADAYIM”


Trabzon Belediye Başkanı aday adaylığı için Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı'ndan istifa eden Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Bugün(dün) itibariyle Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı görevimden istifa ettim. AK Parti'den Trabzon Belediye Başkan aday adayıyım”dedi.


Önümüzdeki günlerde AK Parti'ye adaylık müracaatını yapacağını açıklayan Gümrükçüoğlu, “Trabzon Belediye Başkan adaylığına talibim” diye konuştu.


EMNİYET TEŞKİLATINDAN İLGİ


Yerel seçimlerde adaylık için en çok istifa Emniyet teşkilatında yaşandı. 2'si İl Emniyet Müdürü olmak üzere 31 kişi görevinden istifa etti.


Çanakkale Emniyet Müdürü İhsan Ünal ile Balıkesir Emniyet Müdürü Coşkun Hayal dün saat 17.00 itibariyle görevlerinden istifa ettiler. Hayal, Beşiktaş'dan Belediye Başkan aday adayı olmak üzere görevinden ayrıldığını açıkladı. İstifa edenler arasında Niğde Polis Okulu Müdür Yardımcısı Dr. Basri Özdemir ile 2 emniyet amiri, 2 komiser 23 polis memuru bulunuyor.


TURGUT ALTINOK BÜYÜKŞEHİR'E ADAY


Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı aday adayı olduğunu açıkladı. Altınok, Ankara'da değişim ve yeni vizyona ihtiyaç olduğu için büyükşehir belediye başkanlığına aday olduğunu belirterek, “Değişim gerekiyor, 20 yıl büyükşehir belediye başkanlığı olmaz” dedi. Altınok, Ak Parti dışındaki bir partiden ise yerel seçimlerde büyükşehir belediye başkanı adayı olmayı düşünmediğini de sözlerine ekledi.


HAŞLAK: YENİDEN GÖLBAŞI


Öte yandan Ankara Gölbaşı Belediyesi'nin Ak Partili Belediye Başkanı Abdulnasır Haşlak, Gölbaşı Belediye Başkanlığı'na tekrar talip olduğunu açıkladı. Başbakanlık'ta uzman müşavir olarak görev yapan Bülent Taşan da Ayaş Belediyesi başkan aday adayı olmak için görevinden istifa etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde çeşitli görevlerde yer alan 21 bürokrat da görevlerinden istifa etti. İstifalar arasında Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkan Vekili Hüseyin Öztürk, Başkan Danışmanları Abdülkadir Ömer Abamor, Yahya Baş ve Prof. Mustafa Ilıcalı dikkat çekti. Öztürk ve Abamor'un İstanbul'un yeni ilçeleri Sultangazi ve Ataşehir için istifa ettikleri belirtiliyor. Yahya Baş ve Ilıcalı'nın ise Güngören ve Bağcılar için adları geçiyor.


Uzman Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu


1952 yılında Trabzon'un Akçaabat ilçesinde doğdu. 1975 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Yer Bilimleri Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü'nden, 1985 yılında da Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. 2004'te İlaç ve Eczacılık Genel Müdür Vekilliği görevleri ile devam etti. 2005 yılında Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı, 2007 yılında da müsteşarlığa atandı.

 



Bu haber 367 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,363 µs