En Sıcak Konular

Yazıcı'dan CHP'ye ilginç benzetme

22 Kasım 2008 22:19 tsi
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, ''CHP'nin çarşaflı kadınları partiye almasını ben, matbaanın icadına ve onun Osmanlı'ya gelişine benzetiyorum'' dedi.

Samsun'da çeşitli açılış ve ziyaretler gerçekleştiren Yazıcı, Valiliğin ardından Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyaret etti.

Yazıcı burada yaptığı açıklamada, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak yılda iki defa yapılan ve 50 YTL olan yardımı 130 YTL'ye çıkardıklarını söyledi. Bunu yılda 4 kez yapacaklarını belirten Yazıcı, şunları kaydetti:

''Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak bu yardımları nüfus ve sosyal gelişmişlik kriterlerini göz önüne alıp, yasanın ön gördüğü çerçevede kimlere nasıl ne ölçüde yardım yapılacağı vakıf mütevelli heyeti tarafından takip edilecektir. Biz, bunları yaparken belediyelerimizin öğrencilere burs vermesine imkan tanıyan yasayı da ana muhalefet partisi Anayasa Mahkemesine iptal ettirmiştir. Türkiye bunları oturup tartışmalıdır. Milletimizin bunu zamanı geldiğinde takdir edeceğine inanıyoruz.''

Ziyaretin ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan huzur evinin inşaatını inceleyen Hayati Yazıcı, çalışmalar hakkında Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'dan bilgi aldı.

Bu arada gazetecilerin sorularını yanıtlayan yazıcı, ekonomik krizle ilgili bir soruya, ''Türkiye'de ve dünyada olup biten her şeyi hükümetimiz çok yakinen takip ediyor. elbette yapılan her işin her an açıklanmasına gerek yok. Doğru da olmaz. Ama her şey yakinen takip ediliyor. Onun için herkes müsterih olsun'' diye cevapladı.

Samsun'daki ziyaretlerinin ardından kara yolu ile Asarcık ilçesine geçen Yazıcı, burada yeni yapılan İlçe Emniyet Müdürlüğü binasının açılışını gerçekleştirdi.

Daha sonra AK Parti İlçe Başkanlığı'nı ziyaret eden Yazıcı, CHP'nin çarşaflı kadınları partisine almasıyla ilgili bir soru üzerine şunları söyledi:

''Bu açılımı ilginç buluyorum. Siyasetçi nerede siyaset yapıyorsa bulunduğu gerçekleri kabullenmek zorundadır. CHP'nin çarşaflı kadınları partiye almasını ben, matbaanın icadına ve onun Osmanlı'ya gelişine benzetiyorum. Yeni bir şey keşfettiler gibi. Birileri kendi içinden ona karşı çıkıyor. Bir izleyelim bakalım. Ne yapacaklar. Matbaanın icadına CHP ne diyecek. İstemezuk mü diyecekler, yoksa doğru bir şey mi diyecekler göreceğiz.''

Devlet Bakanı ve Başbaşbakan Yardımcısı Yazıcı, daha sonra ilçe merkezinde gezdi ve vatandaşlarla sohbet etti. Bu sırada yanına gelen 73 yaşındaki Kadir Opyan, 88 sayfadan oluşan ve içinde yaklaşık 100 şiiri bulunan kitabını Yazıcı'ya hediye etti.

Asarcık ilçesinin ardından Havza'da aralarında Otogar, Arıtma Tesisi ve TOKİ konutlarının bulunduğu hizmetlerin toplu açılışını gerçekleştiren Yazıcı, burada vatandaşlara seslendi.

Türkiye'nin geliştiğini ve ''muazzam bir dönüşüm'' yaşadığını söyleyen Yazıcı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''2002'den beri hiçbir günümüz boş geçmedi. Hiç bir hükümet üyesi, hiçbir belediye başkanımız boş oturmadı. Hepsinin gündemi var. Biz, vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek için onlara hizmetkar olmak için siyasete talip olduk. Siyasetten beklentimiz, sizin meselenizi kendi meselemiz edinmek. Sizin sorunlarınızı kendi sorunumuz olarak görmek ve bu sorunları bütçe imkanları ile yerinde kullanmak sureti ile çözümler üretmek.''

Üç ''Y'' ile mücadele edeceklerini bunların yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklar olduğunu anlatan Yazıcı, ''Sizinle var olmayan, sizin kokunuzu hissetmeyen, sizin terinizin kokusunu algılayamamış insanlar, size hizmet üretemez. Biz, sizin içinizden çıktık. Sizden biriyiz. Bütün çabamız bu ülkeyi çok daha müreffeh bir hale getirmektir. Bütün çabamız bu'' ifadelerini kullandı.

Yolsuzlukla mücadelenin temel ilkeleri arasında yer aldığını vurgulayan Yazıcı, sözlerini şöyle tamamladı:

''Bizim yaptıklarımıza hayallerinde bile yetişemeyenler, yaptıklarımızı karalamaya çalışıyorlar, iftira ediyorlar. Oysa yolsuzlukla mücadele bizim temel ilkelerimizin başında yer alır. O yüzden yolsuzluk konusundaki toleransımız sıfır. Yolsuzluğa kim bulaşmışsa ona en ufak bir tolerans göstermemiz mümkün değil. Ama iftiralar karşısında haksızlığa uğrayanlara da sahip çıkarız.''



Bu haber 594 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,395 µs