çarşaf kriteri! | " /> çarşaf kriteri! | "/>

En Sıcak Konular

CHP'den çarşaf kriteri!

22 Kasım 2008 22:08 tsi
CHP'den çarşaf kriteri! Baykal'ın çarşaflı kadına rozet takması tartışma konusu olmaya devam ediyor. Baykal ve kurmaylarından ilginç açıklamalar peşpeşe geldi. Ama bu açıklamaların en tuhaf olanı işte bu...

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, "CHP'nin kapısı kıyafeti istismar edenlere, siyasi simge olarak kullanmak isteyenlere, çevreye bunu zorla yaymaya çalışanlara kapalıdır" dedi.

"TÜRKİYE IMF'YE MUHTAÇ OLDU"

Onur Öymen, partisinin Bursa il başkanlığında, CHP Parti Meclisi üyesi Berhan Şimşek'le düzenlediği basın toplantısında, dünyayı etkisi altına alan küresel krize karşı tüm ülkelerin önlem aldığını ancak Türkiye'nin "bize bir şey olmaz" zihniyetinin sonucunda IMF'ye muhtaç duruma geldiğini savundu.

Dünyada birçok ülkenin krizden etkilenmesine rağmen Türkiye dışında IMF ile anlaşma yapmak zorunda kalan ülke bulunmadığını ifade eden Öymen, "Bu neyi kanıtlıyor? Şunu kanıtlıyor ki Türkiye'nin bugün ekonomide çektiği sıkıntıları sadece bu son uluslararası krizle izah etmek mümkün değildir. Geçen yıl dünyada kriz yokken Bursa'da 40 bin işçi işini kaybetti. Bu, ekonominin yapısal bozukluğunu gösteriyor, hükümet zamanında ekonomide birtakım temel sorunlar, sıkıntılar olduğunu gösteriyor" diye konuştu.

"AKP MAHALLE BASKISI UYGULUYOR"

Öymen, Türkiye'nin birçok önemli meselesi varken bazı kadınların kıyafetleri dolayısıyla CHP'ye katılmalarının eleştirilmeye başlandığını anımsatarak, şunları kaydetti:

"Sayın Genel Başkanımızın onlara rozet takması vesilesiyle bazıları CHP'yi boy hedefi haline getirmeye çalışıyor. İşin esası şu ki maalesef Türkiye'de çok sayıda kadınımız bu iktidar döneminde, iktidarın tetiklediği mahalle ve çevre baskısı dolayısıyla ikinci sınıf insan durumuna düşürülmüştür. İktidar bunları tahakküm altına almak istiyor. Birileri din baskısıyla, çevre baskısıyla kadınları kendi arka bahçesi, oy deposu haline getirmek istiyor. Bu politikaların sonucunda dünyada 130 ülke arasında kadın-erkek eşitliğinde Türkiye 123. sıraya düşmüştür."

Öymen, pek çok insanın geçmişte geleneklerin gerektirdiği kıyafetler giydiğini ancak bunların sonradan değiştiğini belirterek, şunları kaydetti:

ERDOĞAN'A BÖYLE YANIT VERDİ: ARKADAŞIM SENDEN KAÇIYORLAR!

"Bunların da kıyafetlerini değiştirmeyeceklerinden emin misiniz? Muhafazakarlığı CHP'ye taşımak için girmek isteyenler olursa, türbanı bir siyası simge olarak kabul edip bu düşünceyle CHP'ye girmek isteyenler olursa, kendi kıyafetlerini CHP'deki kadınlara aşılamak, yaymak, onlara da bu şekilde giyinmeyi telkin etmek üzere gelmek isteyenler olursa, çok açık söylüyorum, CHP'nin kapıları onlara kapalıdır. CHP'nin kapısı kıyafeti istismar edenlere, siyasi simge olarak kullanmak isteyenlere, çevreye bunu zorla yaymaya çalışanlara kapalıdır. Ama onlar çağdaşlığı seçiyorlarsa, CHP'de Atatürk'ün ışıklı yoluna girmek istiyorlarsa gayet tabii ki onları dışlayamayız. Mesele bu kadar açıktır. Bu insanlar bizim gördüğümüz kadarıyla Adalet ve Kalkınma Partisi'nin tahakkümünden kaçan insanlardır. Sayın Başbakan demeç vermiş 'çok memnun oldum bu işten' diye. Arkadaşım, senden kaçıyor bu insanlar."



Bu haber 626 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,103 µs