Ergenekon bülbülleri! | " /> Ergenekon bülbülleri! | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon bülbülleri!

22 Kasım 2008 10:55 tsi
Ergenekon bülbülleri! Behiç Gürcihan, Adli Tıp Enstitüsü Öğretim Üyesi tutuklu sanık Doç. Dr. Ümit Sayın'ın kendisine askerlerden örgüt kuralım dediğini söyledi.

'Açık İstihbarat' sitesinin sahibi Behiç Gürcihan tutuklu sanık Doç. Dr. Ümit Sayın'ın kendisine askerlerden örgüt kuralım teklifinde bulunduğunu söyledi. Önceki duruşmada 'Ergenekon var' diyen Gürcihan, dün çapraz sorguda çark etti.

Ergenekon davasında 'Açık İstihbarat' sitesinin sahibi Behiç Gürcihan, Adli Tıp Enstitüsü Öğretim Üyesi tutuklu sanık Doç. Dr. Ümit Sayın'ın kendisine Askerlerden örgüt kuralım dediğini söyledi. Önceki duruşmada Ergenekon'un 'Lobi' teşkilatını ben deşifre ettim diyen Gürcühan, çapraz sorguda çark ederek "Ergenekon yok" dedi.

Ergenekon'un tutuklu sanığı Behiç Gürcihan önceki gün yarım kalan savunmasını dün yapılan 17. duruşmada tamamladı. Emekli Albay Erdal Sarızeybek'in, Ergenekon soruşturmasında, tutuklu olan paşalar aleyhine ifade vermesi için savcının kendisine psikolojik baskı yaptığını açıkça beyan ettiğini ileri sürerek "Sarızeybek tanık olarak mahkemeye çağırılsın' dedi.

SAÇAN'DAN BELGE SERVİSİ

Duruşmada daha sonra çapraz sorguya alınan Gürcihan'a Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, Ergenekon tutuklusu İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Şubesi eski Müdürü Adil Serdar Saçan'ın verdiği bazı belgeleri ne yaptığını sordu. Gürcihan "Adil bey, bana bazı gizli belgelerin fotokopilerini verdi. Ama suç unsuru olduğunu gördüğüm için yayınlamadım. Ayrıca yine bazı gizli görüntü kasetleri bana ulaştırıldı. Bu kasetlerde Büyüçekmece ve Küçükçekmece'deki rant yolsuzluğu vardı. Ben de bunları ileride eğer dava açılırsa bana dayanak olur diye sakladım' dedi.

OPERASYON ARAMIZI BOZDU

Gürcihan Savcı Pekgüzel'in "Ayşe Asuman Özdemir ile aramızda husumet var mı?" sorusuna ise "Bu olaylar oluncaya kadar yoktu. Atabeyler, Danıştay, Cumhuriyet gazetesinin bombalanması gibi bana bazı mailler gelmiş olabilir. Ama bu maillere cevap vermemişimdir' karşılığını verdi.

KERİNÇSİZ'LE GÖRÜŞTÜM

Sanık Mehmet Zekeriya Öztürk ile kavgalı bir şekilde ayrıldığını Star gazetesinde 'Kıvanç Değirmenli' müstearı ile yazılar yazdığını anlatan Gürcihan köşesinde sanık Kemal Kerinçsiz ve emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı eleştirdiğini söyledi. Adil Sedar Saçan'la ne zaman tanıştığını hatırlamadığını, Kerinçsiz ile iki-üç defa görüştüğünü söyleyen Gürcihan "Birkaç defa Büyük Hukukçular Birliği toplantılarına katıldım. Bu toplantılara bir kez Oktay Yıldırım, birkaç kez de Kerinçsiz çağırdı. Toplantılara gazeteci olduğum için gittim' dedi.

GAZETECİ KİMLİĞİNE SIĞINDI

Gürcihan, Savcı Nihat Taşkın'ın "Kuvvayı Milliye Sitesi'nde yazıyorsunuz. Hukukçular Birliği'nin toplantısına katılıyorsunuz. Bu aradaki ilişkiyi nasıl açıklayacaksınız?' sorusuna karşılık ise ilişkisinin gazetecilik gereği olduğunu savundu. Ergenekon yapılanmasına ilişkin belgeler ile fişleme dosyalarının ele geçirildiği Doç. Dr. Ümit Sayın için 'kendisi gizemli biridir' ifadesini kullanan Gürcihan, “Hep hava atar. 'Askerlerden bir örgüt kuralım' der. Bana da 'Askerlerden bir örgüt kuralım' dedi. Ciddiye almadım” şeklinde konuştu. Sorgunun ardından mahkeme, duruşmayı Pazartesi gününe erteledi.

SESAR'ı suçladı

Gürcihan bilgisayarında ele geçirilen Ergenekon yapılanması ve fişleme dosyalarıyla ilgili savcıların sorularına kaçamak cevap verdi. Gürcihan, bilgisayarı parasını alamadığı SESAR şirketinden borcuna karşılık aldığını ileri sürerek “Bilgisayarın içindeki belgeleri kontrol etmedin. Bunları SESAR'ın başkanı İsmail Yıldız'a sormanız gerekiyor' dedi.


Deşifre ettiği Ergenekon'a çapraz sorguda 'yok' dedi

Önceki günkü duruşmada Ergenekon örgütüne karşı yazılar yazdığını örgütün 'Lobi' teşkilatını kendisinin deşifre ettiğini söyleyen Gürcihan dün çark etti. Gürcihan kendisi için 'Ergenekon örgütünü kabul etti' şeklinde basında haberlerin çıktığını belirterek, 'Ben 'Gladyo'dan bahsediyorum. Bunu daha önce de Gladyo'ya mektuplar' başlıklı yazımda açıkladım. Ergenekon örgütü var demedim' dedi.

 



Bu haber 1,270 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,893 µs