iyi kalpli memur" peşinde! | " /> iyi kalpli memur" peşinde! | "/>

En Sıcak Konular

PKK "iyi kalpli memur" peşinde!

22 Kasım 2008 08:43 tsi
PKK Güneydoğu'da halkla kucaklaşan, iyi iletişim kuran devlet görevlileri PKK'yı telaşa düşürdü. PKK'nın hedefe aldığı iyi yöneticilerden ikisi korumaya alındı.

Ergenekon davasının başlaması ve Türkiye'nin Kuzey Irak'la ilişkileri geliştirmesinin ardından eylemlerini çoğaltan terör örgütü PKK'nın, yerel seçimler sürecinde üst düzey kamu görevlilerine saldırı planladığı bilgisine ulaşıldı.

Örgütün özellikle devlet-halk kaynaşmasında önemli rol oynayan mülki idare amirlerini hedef seçtiği belirlendi. Son olarak Tunceli'de bölücü örgütün iki vali yardımcısına dönük eylem planı deşifre edildi. PKK'nın eylem listesine aldığı Tunceli Vali yardımcıları Oğuz Alp Çağlar ile Halil Avşar, yakın korumaya alındı.

PKK'nın eylem stratejisi sebebiyle korunan kişi sayısında da önemli artış yaşandı. 2007 yılında bin 456 kişi korunurken 2008'de bu sayı bin 542'ye yükseldi. Devlet tarafından korunanlar arasında 3 eski cumhurbaşkanı, eski başbakanlar, 151 Bakanlar Kurulu eski üyesi ve milletvekili, 246 askerî personel, 438 yargı mensubu yer alıyor. Eylem tehdidine göre koruma şekli de değişiyor. Korunanlar arasında 380'inin özel koruması, 688'inin yakın koruması, 433'ünün ise çağrı üzerine koruma kararı bulunuyor.

İçişleri Bakanlığı'nın verilerine göre, bin 431 kamu binası, 232 elçilik ve konsolosluk, 50 parti binası ile haklarında özel koruma kararı bulunan kişilere ait 157 ev ve işyeri olmak üzere bin 905 hassas nokta 24 saat boyunca korunuyor. Bu arada, Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki Kayacık Jandarma Karakolu'na önceki gün düzenlenen terörist saldırının bir intihar eylemi olduğu belirlendi. PKK'lı teröristler tenteli ve kum torbaları ile takviye edilmiş bir araçla, yoldan süratle karakola doğru geldi. Ancak girişteki engellere çarparak durdu. Bunun üzerine nöbetçi askerler ateş ederek araç içerisindeki bir teröristi etkisiz hale getirdi. İki askerin şehit düştüğü çatışmada ölü olarak ele geçirilen 4 PKK'lıdan 3'ünün yabancı uyruklu olduğu belirlendi. Teröristlerin aracında yapılan aramada 5 kilogram TNT, çok sayıda el bombası ve 7 adet RPG roketi ele geçirildi.

ROJ TV'nin finansörüne Danimarka'dan tutuklama

Danimarka ve Avusturya, PKK terör örgütünün faaliyetlerini yakın takibe aldı. Geçtiğimiz ay bu ülkelerde, örgütün finansman kaynaklarını kurutmayı amaçlayan operasyonlar ilk meyvesini verdi. Danimarka, Roj TV'ye finansörlük yaptığı belirlenen İbiş T. hakkında tutuklama kararı çıkardı. Bu kişinin sahibi olduğu şirketler mercek altına alınırken, banka hesaplarındaki parayı ülke dışına çıkarmasını engellemek için tedbir alındı. PKK'lıların Graz kentinde düzenlediği 'Öcalan'a destek' eylemine müdahale eden güvenlik güçleri, örgütün finansman teminine yönelik faaliyetlerini yakın takibe aldı. Avusturya da terör örgütü mensuplarını yargı önüne çıkarmaya hazırlanıyor.

 



Bu haber 456 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,552 µs