En Sıcak Konular

'ABD Pakistan'a komplo kurdu'

24 Eylül 2008 11:52 tsi
'ABD Pakistan'a komplo kurdu' Komplo deyip geçmeyin. Bu sözler Tarık Ali'ye ait...

Ünla yazar Tarık Ali Pakistan’da Marriott Otel’e düzenlenen saldırının ‘Afganistan’daki savaşı Pakistan’a yaymaya çalışan’ Bush yönetiminin komplosu olduğunu iddia etti.

Pakistan’ın başkenti İslamabad’da Marriott Otel’e düzenlenen saldırının hedefinin Devlet Başkanı Asıf Ali Zerdari dahil tüm devlet erkânı olduğu ortaya çıkarken, Pakistan kökenli ünlü yazar Tarık Ali, 11 Eylül’le kıyaslanan saldırının ‘Afganistan’daki savaşı Pakistan’a yaymaya çalışan’ Bush yönetiminin komplosu olduğunu iddia etti. Guardian’da dün yayımlanan makalesinde, ABD yönetiminin yitirilmekte olunan Vietnam savaşını yaymak üzere 1970’te giriştiği Kamboçya bombardımanı ve ardından gelen işgale atıf yapan Ali, bu örnekten yola çıkarak Pakistan’da hedeflenenin de dünyanın tek Müslüman nükleer gücü olan Pakistan ordusunun elinden bu silahını almak ve ülkeyi parçalamak olduğu değerlendirmesini yaptı.

60 kişinin öldüğü Marriott saldırısının arkasında ABD’in Afganistan sınırındaki son operasyonlarının intikamının yattığını yorumlarını aktaran Ali, ABD’nin Afganistan’da Taliban’la savaşırken sessizce müzakereler yürüttüğünü kaydedip, Amerikalı istihbaratçıların Svat’taki Serena otelinde Pakistan’daki Taliban’ın liderlerinden Mevlana Fazlullah’la düzenli görüştüğü bilgisini verdi.

‘Piyadeler oteldeydi’
Peşaver’deki Paştunların, laik olanlarının bile ülkenin egemenliğine inançlarını yitirdiğini kaydeden Ali, ‘ABD’nin neden hayati önemde bir müttefikini istikrarsızlaştırma kararını aldığı’ sorusunu yöneltirken, Pakistan’ın önde gelen gazeteleri Dawn ile News’ta Marriott saldırısıyla ilgili iddialarını da aktardı: “Saldırı sırasında ABD deniz piyadeleri otelde gizli operasyon yürütüyordu. Patlama sonrası ABD elçiliğinden donanımlı güvenlik görevlileri görüldü. Sonra ortadan kayboldular. O gece otele ABD elçiliği damgalı çelik kutular taşındı, üstelik otel girişindeki röntgen cihazlarından geçirilmedi. Bu olaya tanık olan milletvekili Mümtaz Alam, otelden ayrılmak istedi ama güvenlik yüzünden izin verilmedi, şimdi konuyu meclise taşıma tehdidinde bulunuyor”
ABD Başkanı George W. Bush, dün BM toplantıları için New York’ta bulunan Zerdari ile görüşürken, Britanya Havayolları askıya aldığı İslamabad uçuşlarını süresiz iptal etti.

Radikal Dış Haberler



Bu haber 1,160 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,279 µs