En Sıcak Konular

Komünistlerden Putin hükümetine protesto!

19 Eylül 2008 21:53 tsi
Giderek artan gıda ve petrol fiyatlarına tepki gösteren Komünist Partililer, Putin Hükümeti'ni istifaya çağırdı.

Rusya'da giderek artmakta olan gıda ve petrol fiyatları, Putin Hükümeti'nin Komünist Partisi tarafından yurt genelinde protesto edilmesine neden oldu.

Rusya Komünist Partisi tarafından başkent Moskova'da Triumfalnaya meydanında, "Fiyat artışına hayır" sloganı adı altında düzenlenen hükümete karşı protesto eylemine, sol görüşlü partileri temsil eden yaklaşık 2 bin kişi katıldı. "Hükümet istifaya", "Halk karşıtı iktidara hayır", "Kapitalizm tarihin çöplüğüne gömülmeli", "Tarım sektörü canlandırılsın", "Petrol ve doğalgaz gelirleri halka dağıtılmalı", "Yerli üreticiye ucuz petrol" gibi posterler açan eylemciler, sık sık "Lenin, Parti, Kosomol" sloganları attı.

Mitingde yapılan konuşmalarda artan enflasyon ve fiyat artışlarının birinci hedefinin halk olduğu vurgulanırken, aylık gelirinin yüzde 70'ini sadece gıdaya harcayan Rus halkının zor hayat şartları göz önüne alınarak süt, yumurta, yağ, et ve ekmek gibi temel gıda ürünlerinin fiyatlarının sıkı kontrole tabi tutulması istenirken, hükümete de istifa çağırısında bulunuldu.

Moskova Emekçiler Harekatı lideri Vladimir Gusev, "Kapitalist bir rejimde fiyatların artması gayet normal bir olaydır. Halbuki halkın gelir düzeyi ise aynı oranda artmıyor. Bu durumda tek çare rejimi devirmektir. Hükümet değişiklikleri ile bir sonuca varılamaz. Bunu Putin hükümeti de kanıtladı. Rejim değişikliği çok kayıp isteyen zorlu bir yoldur. Ama başka çare kalmadı" dedi.

Rusya Komünist Partisi Başkanı Gennadiy Zyuganov da basına yaptığı açıklamada, "Hükümet bu yılki enflasyon oranının yüzde 7'yi geçmeyeceğini beyan ediyor. Halbuki bu oranın en az yüzde 20-25 olacağı kaçınılmaz. Putin hükümetinin izlediği politika ulusal üretimin tamamen durmasına neden oldu. Tarım sektörü çöktü. Putin tarafından acil önlemler alınmazsa halkımızı büyük bir felaket bekliyor. Artık tamamen dışa bağımlı haldeyiz" şeklinde konuştu.


dunyabulteni



Bu haber 580 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,915 µs