'O savaşı Doğan kaybetti!' | " /> 'O savaşı Doğan kaybetti!' | "/>

En Sıcak Konular

'O savaşı Doğan kaybetti!'

19 Eylül 2008 13:05 tsi
'O savaşı Doğan kaybetti!' Hürriyet'te işine son verilen Emin Çölaşan, eski patronu Aydın Doğan ile Başbakan Erdoğan arasındaki kavgadan kimin galip çıkacağını açıkladı.

Hürriyet’ten çıkarıldıktan sonra verdiği röportajlar ve yazdığı kitabında Doğan Grubu hakkındaki bazı iddialar nedeniyle Aydın Doğan tarafından mahkemeye verilen Emin Çolaşan, Kadir Çelik’in hazırladığı Objektif programında önemli açıklamalar yaptı.

Fox tv’de dün gece yayınlanan programda araştırmacı gazeteci Kadir Çelik’in sorularını yanıtlayan Çölaşan, “Başbakan Tayyip Erdoğan ile Aydın Doğan arasında başlayan kavganın galibi kim olacak, hangisi gider?” sorusuna şu cevabı verdi.

Bu kavganın sonucunda giden olmaz ancak, Doğan grubu çatlar, fakat kırılmaz. Kavganın galibi de Ak Parti olur. Çünkü Ak Parti daha 2-3 yıl iktidarda ve Doğan Grubunun açığı çok.”

HÜRRİYET'E BİR DAHA ASLA DÖNMEM

Çelik, Çölaşan’a, Aydın Doğan’ın kendisine, “Emin benim sağlığımda Hürriyet’in kapısından bir daha giremez. Çocuklarıma da bunu vasiyet ettim' dedi. Bu konuda ne diyeceksiniz? şeklinde sorunca Çölaşan şunları söyledi:
“Ben asla bir daha Hürriyet'e geri dönmem. Çünkü bana niye çıkarıldığımı dahi söylemeden işime son verildi. Ben bir yolsuzluk mu, hırsızlık mı yaptım? Ayrıldıktan bin süre sonra gerek Ertuğrul Özkök gerek Vuslat Doğan Sabancı, Bekir Coşkun aracılığı ile bana, ‘Emin herhangi bir yerde yazmasın, biz ilerleyen günlerde kendisinİ Milliyet kadrosuna almayı düşünüyoruz’ diye haber gönderdiler. Ben Hürriyet’ten ayrıldıktan sonra niye Milliyet’e döneyim. Ben artık Doğan Grubunun hiçbir gazetesinde yazı yazmam."

Emin Çölaşan, Hürriyet'te yazdığı dönemde, Doğan Grubu ile Ak Parti iktidarının ilişkilerinin iyi olduğu günlerde kendisine, Başbakan ve Maliye Bakanlığı hakkında aleyhte yazılar yazmamasının istendiğini ifade ederek, "Maliye Bakanlığı ile işleri vardı bu yüzden dokunamıyorlardı. Sağlık Bakanlığı veya Milli Eğitim Bakanlığı  hakkında eleştiriler yazabiliyordum, ancak Maliye Bakanlığı hakkında asla..." diye konuştu



Bu haber 1,285 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,274 µs