işler mi? | " /> işler mi? | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan'ın çağrısı işler mi?

19 Eylül 2008 11:28 tsi
Erdoğan'ın çağrısı işler mi? Başbakan Erdoğan'ın, Doğan Grubu gazetelerine karşı yaptığı boykot çağrısına sert tepki gösteren CHP lideri Deniz Baykal şunları söyledi...

Başbakan 'ın yaptığı boykot çağrısnı olağan üstü değerli oalrak tanımlayan Baykal "Bu açıklama Başbakan'ın temeldeki siyasi görüşünü ortaya koyuyor dedi. Uzun siyasi yaşamım boyunca böyle bir çağrıya şahit olmadığını söyleyen Baykal, CNN Türk'te yaynlanan Ankara Kulisi Programında konuştu.

Fikret Bila ve Murat Yetkin'in sorularını cevaplayan Baykal, Başbakan Erdoğan'ın Başbakan olduğunu unuttuğunu söyledi. Baykal şöyle devam etti: "Bu anlayışın altında işine gelmeyen anlayışlar karşısında yatan husumet çıkıyor... Bu topumda neyin yazılaacağını, yazılmayacağına sen mi karar vereceksin. Türk basına kızacağına Alman yargısna nota versin. Bu Türk basınına ambargo uygulamasıdır."

Deniz Baykal "Bu ambargo çağrısı işleri mi?" sorusuna , "İşlemez. Kimse bu çağrıya uymaz." diye cevapladı.

Erdoğan'ın niyetinin altında, husumet ve bölücük olduğunu iade eden Deniz Baykal şöyle konuştu: Türkiye'de demokrasi işlemiyor. İktidar şunu almayın. Bunu satmayın anlayışı işletiliyorsa. Orada demokrasinin varlığı konusunda şüpheler oluşur"

Alman mahkemelerinin kararının Türkiye'yi ağır ithamlar altında bıraktığını söyleyen Baykal, davanın Türk yargısına taşınması konusunda ise, davanın gerektiği gibi görüleceğine inanmadığını belirtti.

Baykal şunları söyledi:

Olağanüstü bir şey. Sadece ruh halini değil, siyasi felsefesini dünya görüşünü yansıtan ipuçları veren bir açıklama. Başbakan olduğunu unutuyor. İşine gelmeyenlere karşı husumet duyuyor.

Bu toplumda neyin söyleneceğine sen mi karar vereceksin? Ona kızacağına gücün yetiyorsa Alman mahkemesine kızsın.

Nazlı Ilıcak yumuşak değerlendirme yaptı diye yataklık yaptı diyorlar. Hukuka saygısızlık var, bütün bunların altında istibdat hali, dikta hevesi yatıyor. Türkiye'de demokrasi işlemiyor.

Hepimiz orada davayı gördük. Kamuoyunu tatmin eden bir dava. Taraflar itiraz edemedi. Kıılçdaroğlu, bana "devleti gördüm orada" dedi. Kara muhteşem bir şekilde hızla çıktı.

Geçen sene Alman makamları konuyla ilgili Türk İçişleri Bakanlığı'na birlikte operasyon yapalım demişler ama reddedilmiş.

Alman mahkemelerinin kararı Türkiye'yi ağır itham altında bıraktı.

Elebaşıları orada diyor. Bağışı yapanlar Türk, işi organize edenler Türk. Siyasi organizasyondur, ideolojiktir. Bu iş planlanmış bu bir prodüksiyon.

Kanal 7 ile siyaset finanse ediliyor. Bunlar AKP'nin yandaşları. Bunlar tesadüf mü? Kuryelik yaptığı söylenen kişi RTÜK'ün başında.

Kurumlaşmanın özünde siyaseti finanse etmek yayın organlarını güçlendirmek var.  Bu bir AKP prodüksiyonudur. Önce yok diyorlardı şimdi "bakalım cezasını versin" diyorlar.

Hepsi ipe un sermek istiyor. Üst yönetim yavaş yavaş "suçlu varsa cezalandırılsın" diyor. İktidarda AKP olmazsa Deniz Feneri olayı olabilir miydi?

Derneğe yüzde yüz vergi muafiyeti getirildi. Mehmetçik Vakfı bile sahip değil bu hakka. Bu iktidar malesef bu olayın altında imzası olan iktidardır.

"Gazeteleri almayın" diyorsanız  bunun bir aşama sonrası imkan bulursan yayınlanmasının yasaklanmasıdır. Bu totaliter, dikta anlayışıdır. Bölücülük derken ya "yanımdasın" ya da "karşımdasın" diyor. Yanlış yapsam da yanımda olacaksın. Bu bölücülüktür.

 

 

 



Bu haber 520 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,388 µs