En Sıcak Konular

CHP'den İzmir'e seçim yatırımı !

19 Eylül 2008 09:01 tsi
AK Parti'nin yardımlarla oy avcılığı yaptığını savunan CHP'lileri zor durumda bırakacak bir uygulama İzmir Büyükşehir Belediyesinden geldi...

CHP'nin Ak Parti'yi en çok eleştirdiği konu fakir fukaraya yapılan yardımlar.

Başta Genel Başkan Baykal olmak üzere CHP sözcüleri Hükümeti her eleştirdiklerinde Hükümetin ve Ak Partili belediyelerin yaptığı yardımları gündeme getiriyorlar. AK Parti'nin bu yardımlarla oy avcılığı yaptığını savunan CHP'liler 22 Temmuz seçimlerindeki başarıyı buna bağlıyorlar.

Ancak CHP'lileri zor durumda bırakacak bir uygulama İzmir Büyükşehir Belediyesinden geldi.

Uzun yıllar İzmir'de belediye başkanlığını elinde bulunduran CHP seçimler yaklaşırken muhtaç durumda olan 42 bin 590 aileye 100'er YTL bayram yardımı yapacak

Bu karar, kent ekonomisine de toplam 4 milyon 259 bin YTL'lik nakit girişi sağlayacak. Banka şubelerinde ismen açılan hesaplar sayesinde, yardım dağıtımlarındaki istenmeyen görüntüler İzmir'de yaşanmayacak.

Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan Ramazan Bayramı'nda yardıma muhtaç ailelere destek veriyor. Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında toplumdaki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Büyükşehir Belediyesi, bu bayram yardım yapılacak aile sayısını ise 42 bin 590'a çıkardı.

Kentteki yardıma muhtaç aileleri tek tek belirleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaşanacak olası izdihamları önlemek için de titiz davrandı. Önce belirlenen ailelerin adlarına birer banka hesabı açtırıldı ve 100'er YTL yatırıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu imzasıyla evlerine mektup gönderilen vatandaşlar, mektup ellerine ulaştığı andan itibaren, kendilerine en yakın banka şubesine giderek adlarına açtırılan hesaptan 100'er YTL'lik bayram yardımlarını çekebilecekler.

Yardıma muhtaç yaşlılar, engelliler, dar gelirliler ile şehit aileleri ve gazilerin yararlanacağı bu yardımlar, aynı zamanda kent ekonomisine önemli katkı sağlayacak. Toplam 4 milyon 259 bin YTL tutarındaki bir para, yapılacak bayram alışverişleri ile durgunluktan yakınan esnafın da rahat bir nefes almasını sağlayacak. Yardım alan 42 bin 590 aile ise bütçelerine yapılacak bu katkıyla bayram öncesi yaşadıkları maddi sıkıntıdan bir nebze da olsa kurtulacak.

Asıl çözümün, ülkemizde milli geliri arttırarak fakir ve muhtaç insan bırakmamakta yattığını ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Bu anlamda yerel yönetim olarak imkanlarımız ölçüsünde kent ekonomisini hareketlendirecek, yatırımların önünü açacak çalışmalar yapıyoruz. Ancak kısa vadede yardıma muhtaç vatandaşlarımızı da kaderine terk edemeyiz. Büyük kentlerde unutulmaya yüz tutan yardımlaşma ve dayanışma ruhunu yeniden canlandırmak zorundayız" diye konuştu.

Başkan Kocaoğlu, bayramların, barış, sevgi ve dayanışmanın güçlendirildiği günler olduğunu da belirterek, "Dar gelirli hemşehrilerimizi, bu anlamlı günler öncesinde bir nebze de olsa rahatlatmak istedik" dedi.

samanyoluhaber



Bu haber 451 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,511 µs