darbe çağrısı! | " /> darbe çağrısı! | "/>

En Sıcak Konular

Levent Temiz'den darbe çağrısı!

19 Eylül 2008 08:07 tsi
Levent Temiz'den darbe çağrısı! 
Ergenekon terör örgütüne yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan eski İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Levent Temiz, yaptığı darbe çağrısıyla tanınıyor.

Temiz, 8 Eylül 2003'te Akşam gazetesine verdiği röportajda İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in oğlu Mehmet Perinçek'le yaptıkları 'silahlı mücadele'ye dikkat çekmişti.

Temiz ve Perinçek, röportajda ülkede 'kaos' ortamı oluşturup 'darbe' yapmaya yelteneceklerinin işaretini vermişti. Akşam gazetesinde yayınlanan 'İttifakın rengi kırmızı beyaz' başlıklı röportajda Temiz ve Perinçek'e ait dehşete düşüren cümleler şöyle:

-Levent Temiz: Veli Küçük'ün Ülkü Ocakları'yla ne gibi bir ilişkisi olabilir? Bizim genel başkanımız varken niye emekli bir generalden talimat alalım? Darbe yanlısı, ismi değişik olaylara karışmış insanlar bu işleri yönlendiriyor, diye iddialar ortaya atıyorlar. Ülkenin geleceği ve kurtuluşu için darbe gerekiyorsa biz darbe yanlısıyız.

-Mehmet Perinçek: Türkiye artık silahla çözülebilecek sorunlarla karşı karşıya. Ordusu olmayan bir millet ayak altında kalır. Millet ile ordu arasındaki bağı güçlendirmek gerek.

-Levent Temiz: Kürt çapulcuya milleti böldürmeyiz. Bizim sessizliğimize aldanıp uykuda olduğumuzu zannetmesinler. Sabrımızı taşırırlarsa Türkiye'de istenmeyen olaylar olur. Birilerinin amacı ülkeyi iç savaşa götürmek. Bu oyunu gördüğümüz için biraz daha temkinli yaklaşıyoruz. Türk damarımıza basmasınlar. Onların kaybedecekleri bir şey yok. Ama bizim ülkemiz var. Tekrar kardeş kanı akmasın.

Levent Temiz, ilişkimiz yok dese de Veli Küçük'ün İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde alınan ifadesi kendisini yalanlıyor. Polis, Perinçek'i nereden tanıdığını sorması üzerine Küçük, "Hatırlamadığım bir yerde karşılaştım. Ulusal Kanal'da röportaj yapma teklifinde bulundu... Kabul etmedim. Bir telefonda oğlunun Rus filolojisinden mezun olduğunu, Lenin Üniversitesi'nde araştırma yapacağını söyledi, görüştük." şeklinde cevap vermişti.

Temiz'in bir başka özelliği ise 'Kızılelma Koalisyonu' içerisinde yer alması. 2003 yılında Ülkü Ocakları İstanbul il başkanı olan Levent Temiz, genel merkezinin onayını almadan 'Kızılelma Koalisyonu' olarak adlandırılan birlikteliğe dahil olmuştu. 'Kızılelma Koalisyonu'nun Ergenekon terör örgütü davasının tutuklu sanığı JİTEM'in kurucusu emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün organizasyonu olduğu daha sonra ortaya çıkmıştı. Küçük de bunu polisteki ifadesinde dile getirmişti. Dönemin Ülkü Ocakları Genel Başkanı Alişan Satılmış, "Melekle şeytan bir araya gelemez." diyerek birlikteliğe karşı çıkmış, Temiz'i İstanbul Ülkü Ocakları Başkanlığı'ndan azletmişti.

zaman



Bu haber 647 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,643 µs