En Sıcak Konular

Evanjelikler’den Obama’yı boğacak sel duası

14 Ağustos 2008 17:52 tsi
Evanjelikler’den Obama’yı boğacak sel duası
İki hafta sonra Denver stadyumundaki konuşmasından önce radikal Evanjelik bir grup, Obama’nın boğulması için sel duası videosu hazırladığı ortaya çıktı.

Hıristiyan evanjelik bir grup Senatör Baracak Obama’nın Demokrat Parti adaylığını kabul edeceği toplantıda boğulması için yağmur duasına çıktığı ortaya çıktı. The Times’ın ortaya çıkardığı videoda aşırı muhafazakar “Focus on the Family Action” adlı evanjelik grubun dijital medya direktörü Stuart Shepard, “İnsanların İncil’e uygun olarak yağmur için dua etmesi yanlış mıdır?” diye soruyor. Kısa videoda, “Sadece yağmur” değil diye ekliyor: “bolca yağmur, sel gibi akan, öğüt veren bir yağmur”.

Kasım seçimlerinde resmi olarak Demokrat adayı olarak Illinois Senatörü 25 Ağustos Denver’da taç giyecek. Denver Stadyumu’nda 75 bin kişinin önünde Parti’nin adaylığını bir konuşmayla kabul edecek.

Yağmur Duası videosunda, Shepard elinde bir şemsiyeyle iyi Hıristiyanlardan, yağmurun “konuşmadan 2 dakika önce başlaması için” dua etmesini istiyor. Shepard şöyle sesleniyor: “Diyebilirsiniz neden dua edecekmişim? Şimdi ben yaşamın destekçisi ve evliliğin bir kadın ve bir erkek arasında olmasına gerektiğine inanan biri olarak Anayasa Mahkemesi’nin yargıçlarının seçecek yeni başkanın aynı fikirde olmasını istiyorum”.

Evanjelikler, Amerika’daki en hızlı büyüyen en büyük grup. Her 4 Amerikan yetişkininden biri kendisini evanjelik ya da “yeniden doğmuş” Hıristiyan olarak nitelendiriyor. Başkan Bush da bunlara dahil.

“Nüktedan” savunması

Üyelerinden gelen şikâyetler üzerine grup 3 dakikalık videosunu kaldırdı. Shepard, internette hala bulunabilecek video için “aşırı nüktedan” bir şeydi dedi. Sözcü Tom Minery, “Eğer insanlar bunu ciddiye alırsa, pişman oluruz” diye savundu.. Duanın kötülük ya da birine zarar vermek için kullanılmaması gerektiğini aktardı. Minery şöyle dedi: “İnsanların dua hakkında kafalarının karışmasını istemeyiz”.

“Focus on the Family” adlı dini organizasyonun siyasi kanadı grup, muhafazakar sosyal konularda lobi faaliyetleri yürütüyor.  “Focus on the Family”nin kurucucu ve yöneticisi ünlü evanjelik James Dobson, Obama’yı İncil’in mesajını bozmakla suçlamıştı.Hıristiyan lider yakın zamandaki bir radyo söyleşisinde Cumhuriyetçi aday John McCain’in “Müslüman tehlikesini anlıyor göründüğünü” söylemişti.

Cumhuriyetçilerin arka bahçesi evanjelik Hıristiyanların Amerika’nın siyasi haritasının belirlenmesinde önemli rol oynuyor. Cumhuriyetçilerin ve cumhuriyetçi eğilimi bulunanların yüzde 37’si evanjelik Protestan. 2004 başkanlık seçimlerinde Bush’un kazanması çok önemli bir rol oynadılar.

 timetürk



Bu haber 589 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,557 µs