En Sıcak Konular

Amerika, Türkiye'yi uyardı iddiası

14 Ağustos 2008 15:35 tsi
Amerika, Türkiye'yi uyardı iddiası Financial Times, İran Cumhurbaşkanı Ahmedicad'ın bugün başlayan Türkiye ziyareti öncesinde Amerika'nın Türkiye'yi uyardığını iddia etti. Uyarı bakın neydi?

İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden Financial Times, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedicad'ın bugün başlayan Türkiye ziyaretini konu alan yazısında ABD'nin Ankara’yı İran ile enerji alanında yeni bir anlaşmaya imza atmaması konusunda uyardığını yazdı.

Bu ziyarette İran'ın Türkiye'ye sattığı doğalgaz miktarının arttırılmasına karar verilmesinin beklendiğini yazan gazete, diplomatik çatışmaya meydan vermemek için ABD'nin Ankara'dan bu anlaşmadan uzak durmasını beklendiğini ifade etti.

Türkiye ve İran arasındaki bir anlaşmanın dünyaya yanlış mesaj vereceğini belirten ABD'li yetkililerin görüşlerine yer veren gazete, Ankara ve Tahran arasındaki ilişkilerin yakınlığına dikkati çekti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Tahran ile güçlü ilişkiler geliştirmeye çalıştığını kaydeden gazete, Başbakan'ın özellikle enerji ve ‘Kürt gruplar' olarak nitelendirdiği PKK ile mücadele gibi konularda Ahmedicad ile ortak çıkarlarda işbirliği içinde olduğunu dile getirdi.

Nükleer silahlar konusunda İran ve Amerika arasında yükselen tansiyonun Ahmetdcad'ın bu gezisi ile Türkiye'yi kritik bir pozisyona sokabileceği görüşlerine de yer veren Financial Times, enerji ithalatına güvenen Türkiye'nin kaynaklarını zenginleştirme çabasında olduğu ve kendini Avrupa ve doğudaki petrol zengini ülkeler arasında merkez olarak kabul ettirmeye çalıştığını yazdı.

Hürriyet



Bu haber 399 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,185 µs