En Sıcak Konular

Google'in Gürcistan açıklaması

14 Ağustos 2008 15:11 tsi
Google'ın harita hizmetinden faydalanarak Gürcistan'a bakmak isteyenler, kaşılaştığı manzara çeşitli tepkilere neden olmuştu. Google tepkiler üzerine açıklama yaptı.

Google'ın harita hizmeti olan Map Google üzerinden Gürcistan'ı görmek isteyenler, siteyi ziyaret ettiklerinde Gürcistan'ın "tamamen boş olduğunu" görüyorlar.

 Haritada Gürcistan'ın ülke sınırları haricinde ne karayolları, ne demiryolları ne limanlar ne de şehirler görülüyor. Google, Gürcistan'ın komşuları Azerbaycan ve Ermenistan'ı da aynı şekilde "haritadan silmiş" ya da "içi boşaltılmış" durumda.

Ancak Google'a göre bu durum, savaşla birlikte ortaya çıkmış bir durum değil. Google şirketi, konuya ilişkin duyurusunda böyle bir uygulamaya gitmesinin sebebini, "haritaların yetersiz olması" olarak açıkladı.

Google şirketinden David Barth, "Bu ülkelerin haritaya eklenmesi işlemine hiç başlamadık, çünkü ulaşabildiğimiz bilgiler ve haritalar bizi tatmin etmedi" dedi. Halihazırda kullanıcılara sunabilecekleri en iyi haritayı aramadıklarını belirten Barth, "Bazen bir ülke hakkında daha kapsamlı bir harita bulabileceğimizi düşündüğümüzde o ülkeyi haritaya eklemeyi erteliyoruz" dedi.

Ancak şirketin, boş haritalardan dolayı aldığı tepkilerden dolayı bu uygulamayı tekrar gözden geçirmeyi düşündüğü belirtiliyor.

David Barth da bu durumu, "Bazı kullanıcılarımızdan hiçbir şey görmemektense en azından basit haritaları görmek istediklerine dair talepler alıyoruz. Bu gerçekten anlamlı; bu yüzden biz de Google Map'te hala boş görülen ülkeler için bilgi toplamaya başladık" dedi.

aktifhaber.com

 



Bu haber 623 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,386 µs