En Sıcak Konular

Ergenekoncuları çıldırtan seçim sonucu

14 Ağustos 2008 10:53 tsi
Ergenekoncuları çıldırtan seçim sonucu
2004 yerel seçimlerinde AK Parti’yi engellemeye çalışan Cumhuriyet Çalışma Grubu'nun fişlediği askeri lojmanlardaki sandıklardan bile AK Parti 1. çıkmış...

2004 yerel seçimlerinde AKP’yi engellemeye çalışan Cumhuriyet Çalışma Grubu(CÇG) askerleri bile etkileyememiş. Eruygur’un CÇG’sinin fişlediği askeri lojmanlardaki sandıklardan AK Parti birinci parti çıkmış. ‘Kara Kuvvetleri ve Jandarma lojmanları Seçim Sonuçları’ başlıklı CÇG fişlemesinde başta Çankaya olmak üzere, pek çok lojmanlarda AK Parti’nin birinci parti olması ‘Maalesef’ vurgusuyla kayda geçmiş.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Jandarma lojmanlarında da her iki kişiden birinin 18 Nisan 2004’te AK Parti’ye oy verdiği ortaya çıktı. Ergenekon tutuklusu eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur’un üzerinden çıkan belgelere göre AK Parti, Güvercinlik, Beytepe ve Etimesgut askeri lojmanlarından birinci oldu. AK Parti, CHP’nin kalesi sayılan Çankaya’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde birinci, İlçe Belediye Başkanlığı seçimlerinde ise ikinci oldu. AK Parti, Anıttepe lojmanında da neredeyse CHP ve SHP kadar oy aldı.

GÜVERCİNLİK VE BEYTEPE: Belgede Güvercinlik ve Beytepe lojmanlarındaki seçim sonuçları için ise şu değerlendirme yapılıyor:

“Anıttepe bölgesinde CHP, Güvercinlik ve Beytepe’de AKP oyların çoğunu almıştır. Her ne kadar bu sandıkların bazılarında sivil şahıslarla karışık oy kulanılmış olsa da aradaki farkın fazlalığı maalesef Güvercinlik ve Beytepe bölgesinde personelimizin en az yarısının AKP’ye oy verdiğini göstermektedir.”

İŞTE ÇANKAYA ASKERİ LOJMANLARININ OY DAĞILMI

CHP’nin kalesi olarak bilinen Çankaya lojmanlarından çıkan sonuçlar oldukç a şaşırtıcı 19 sandıkta kulalnılan 7936 oyun dağılımı şöyle:

Büyükşehir Belediye Başkanlığı: AKP: 1125(%33), CHP: 1040(%31), SHP: 687(%20)

İlçe Belediye Başkanlığı: CHP: 1538(%61), AKP: 750(%30), MHP: 137(%5)

İl Genel Meclisi(Sadece iki sandık): CHP: 137(%48), AKP: 119(%41), MHP: 31(%18)

PERSONELE DERHAL ‘BİLİNÇ’

Askeri lojmanlardaki seçim sonuçlarından memnun olmayan Cumhuriyet Çalışma Gurubu en kısa zamanda önlem alınmasını istiyor. Raporun ‘Sonuç ve değerlendirme’ bölümünde “Kara Kuvvetleri Lojmanlarında da durumun çok farklı olmadığı, personelin bilinçlenmesi ve siyasi tercihlerinin bu bilinç ışığı altında şekillenmesinin salınmasının önem arzettiği, bu durumun bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerinin önemini ve faaliyetlere artan ivme ve gayretle devam edilmesi gerektiğine işaret ettiği değerlendirilmektedir” deniyor.

TARAF




Bu haber 429 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,266 µs