En Sıcak Konular

İsrail İran için Türkiye'den destek bekliyor

13 Ağustos 2008 22:14 tsi
İSRAİL’in Ankara Büyükelçisi Gabby Levy, İran’ın bölgesel bir tehdit olduğunu ve İran’la aralarında yaşanan gerginlikte Türkiye’den destek beklediklerini söyledi.

İsrail Büyükelçisi Gabby Levy, Afyonkarahisar’da bir dizi ziyaretlerde bulundu. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Levy, İran konusunda zaman zaman Türkiye’yle görüş ayrılığı yaşandığını dile getirdi.

Levy, “İran’ın nükleer silah elde etme konusundaki girişimleri ve tehdidi konusunda hiçbir referansta bulunmadım ama bu tehdidin sadece İsrail’e yönelik olduğu şeklinde yanıltıcı bir düşünceye sahip olunabilir. Bu bölgesel bir tehdit. Türkiye’nin bu konuda girişimlerde bulunması gerekir” dedi.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın Türkiye’ye yapacağı ziyaretin de Türk İsrail ilişkileri açısından bir talihsizlik olduğunu öne süren Levy, “İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’ın koyu bir İsrail düşmanı olduğunu her platformda açıkça belirtmekten kaçınmıyor. Onun bu karşıtlığa rağmen komşu bir ülkede İsrail’i hedef alan açıklamalar yapmaktan kaçınacağını düşünüyorum” diye konuştu.

İsrail olarak Türkiye’nin PKK ile mücadelesinde insansız hava araçları konusunda destek sağlamaya devam edeceklerini anlatan Büyükelçi Gabby Levy, İsrail'in Hamas’ı nasıl bir terör örgütü olarak görüyorsa, PKK’yı da o şekilde gördüğünü kaydetti. Levy, Türkiye’nin PKK ile mücadelesinde desteklerini sürdüreceklerini ifade etti.

Büyükelçi Levy, Afyonkarahisar’daki temasları kapsamında Vali Haluk İmga, Belediye Başkanı AKP'li Abdullah Kaptan, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ile Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.
Hürriyet



Bu haber 643 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,320 µs