En Sıcak Konular

Ergenekon velileri isyan ettirdi!

13 Ağustos 2008 18:32 tsi
Devlet okulu olmasına rağmen kalitesi ile kolejlerle yarışan Ergenekon İlköğretim Okulu'nun adının silinip başka bir okula devredilmesi velileri isyan ettirdi.

Mazisi başarılarla dolu olan ve yüksek eğitim kalitesi ile özel kolejlerle yarışan Eyüp’teki Ergenekon İlköğretim Okulu’nun ani bir kararla isminin değiştirilip Nişancı Şehit Er Eyüp Beyazıt İlköğretim Okulu'na devredilmesi ile alakalı haberimiz kamuoyu ve medyada büyük ses getirdi.

İlk bölümün yayınladığımız “Ergenekon’un bir okula ettikleri” haberinin ardından gazete ve televizyonlar, Ergenekon Operasyonlarından sonra, ismi değiştirilen Ergenekon İlköğretim Okulu’nun haberlerine taşırken, velilerden gelen tepkiler de had safhaya ulaşmış durumda.

Okul müdürü Osman Yıldız’ın ortaya koyduğu projelere verdikleri destekle çocuklarının aldıkları eğitim kalitesini üst seviyelere taşıyan veliler, yaz tatili dönüşü yaşadıkları şoku haber7.com’a anlattı. Yıllardır emek verdikleri okullarını tarihten silecek değişikliğe sert tepki gösteren veliler Ankara yollarına düşme hazırlığında.

Okullarının neden başka bir okula devredildiğini öğrenmek ve bu kararı engellemek için Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürü Güsamettin Erdoğan ile görüşmeye gittiklerini söyleyen veliler aldıkları cevapla adeta şoke olmuşlar. İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan’ın kendilerine, “Ben istedim, ben yaptım. Ben böyle istiyorum. Gidin il milli eğitim müdürü ve milli eğitim bakanına şikayet edin. Bu böyle olacak.” şeklinde çıkıştığını ileri süren veliler, “Bu okul 11 yıldır bu adla eğitim veriyor. Kısıtlı bütçemizle el ele vererek bu günlere getirdik. Kalitesi ülke sınırlarını aştı. Şimdi bir operasyonla adı benzemesi bahane edilerek okula bir anlamda el koyuluyor” diyorlar.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'A ÇIKACAĞIM

Bu okulda, müdür Osman Yıldız’dan daha eski olduğunu ve çocuklarından sonra torunlarının da burada olduğunu söyleyen Okul Aile Birliği Başkanı 65 yaşındaki Ayşe Genç, ilçe milli eğitim müdürünün kişisel bir işe girdiği düşüncesinde. Bu tespitini; ilçe Milli Eğitim Müdürü’nün velilere verdiği, “Ben istedim. Ben yaptım” cevabından yola çıkarak yaptığını söyleyen Ayşe Genç, böylesine köklü bir değişikliğin ‘ben istedim ben yaptım’ ile olamayacağını söylüyor. Velilerle birlikte şu anda tüm yetkili birimlere faks çekmek için organize olduklarını, bu işin ‘ben yaptım oldu’ ile kalamayacağını söyleyen Okul Aile Birliği Başkanı Ayşe Genç’in tepkisi şöyle; “ Okulumuzun başka okula devredilmemesi ve adının değiştirilmemesi için ne yapmam gerekiyorsa yapacağım. Başbakan’a çıkmaksa çıkmak. Kendisi ile Kasımpaşa’da beraber büyüdük. Evvel Allah onu da yapar, yanına çıkarım. Bu iş artık benim için dava oldu. İki çocuğum burada okudu. Bir torunum 8. sınıfı bitirdi, diğeri de 5. sınıfta okuyor. Ben parasızlık yüzünden okuyamadım ve kendimi bu işe adadım. Tek derdim çocukların iyi eğitim alması. Bu yanlıştan da geri dönüleceğinden adım gibi eminim…”  

TARİHİ DE DEĞİŞTİRSİNLER O ZAMAN!

 Ergenekon İlköğretim Okulu’na anaokuldan başlayan 3. sınıf öğrencisi annesi Dilek Şimşek, okulun bir proje okulu olduğunu hangi karar alınırsa alınsın önceden, öğrenciler, öğretmenler ve velilerle anket yapıldığını fakat hayati önem taşıyan bu değişiklik için ne kendilerinin ne de çocuklarının fikrinin sorulmadığını belirtiyor…  Olası bir birleştirme ile ilk başta eğitim kalitesi açısından bir kargaşanın çıkacağını bunun da aynı çatı altında yer alan her iki okul öğrencileri arasında kopukluk oluşturacağını söyleyen veli Dilek Şimşek, “Ne okulumuz devredilsin ne de adı değişsin. O zaman tarihi de değiştirip destanı silsinler! Yıllardır emek verip bugüne getirdiğimiz okul şimdi elimizden alınmak istiyor. Bunu kabul etmiyorum. 11 yıldır neredeydiler?” diyor.

EN BÜYÜK DERDİ ARKADAŞLARI

Okulun adının değişmesini duyan öğrencilerin derin bir üzüntü içine girdiklerini söyleyen velilerin birçoğu yazın tadını çıkaran çocuklarına bu durumu henüz söylemiş değil. Durumun farkına varan öğrenciler de anne babasının elini tutup okula gelmiş.  8 yıllık eğitim hayatlarının en ince detaylarına kadar planlandığı bu okulu paylaşmak istemeyen öğrencilerin okula gelmek istemediğini söylüyor veliler. Yanlış yaptıklarını düşündükleri öğretmeni, okul müdürüne şikayet edecek kadar özgüven sahip olan  öğrencilerin kendi aralarında bakanlığı dilekçe yazma şini konultuklarını duyuyoruz. Anaokuldan beri Ergenekon İlköğretim Okulu'nda okuyan ve bu dönem 3 .sınıfa geçen  Sena Şener, Milli Eğitim Bakan Hüseyin Çelik'e,  okullarının elinden alınmaması için mektup yazacağını ve bunu birçok arkadışının da yapacağını söylüyor. Çantasız eğitim sistemi uygulandığı için, hergün eve götürüp getirmesi gereken defter kitaplarını sınıftaki dolabında yaz olmasına rağmen eve götürmeyen Sena'nın en büyük dedi arkadaşları. Onlardan ayrı kalmak istemediğini ve okulunu çok sevdiğini söyleyen Sena Bakan Çelik'e yazacağı mektuptan umutlu...

haber7.com



Bu haber 808 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,241 µs