En Sıcak Konular

Hollanda’da 690 bin kişi sigarayı bıraktı

13 Ağustos 2008 15:19 tsi
Hollanda’da Temmuz ayında başlayan sigara yasağı nedeniyle 690 bin kişinin sigarayı bıraktığı, yıl sonuna kadar bu sayının bir milyon kişiyi bulacağı açıklandı.

Hollanda’da, ‘horeca’ adı verilen otel, restoran, kafe gibi yerler ile kamuya ait kapalı yerlerde başlatılan sigara yasağı uygulamasının, beklenenin üzerinde başarılı olduğu açıklandı. Hollanda, yaklaşık 6 haftada elde edilen “yasağa uyma” verilerine göre, AB ülkeleri arasında başı çekiyor. Şu ana kadar 690 bin kişinin sigarayı bıraktığı belirtilen ülkede, yıl sonuna kadar 1 milyon kişinin sigara tiryakiliğinden vazgeçeceği tahmin ediliyor.

Hollanda Kalp Sağlığı Vakfı ve Astım Fonu ile Kanserle Mücadele Komisyonları’nın büyük destek verdikleri “sigarayı bırakıyoruz” kampanyasının başarıyla sürdüğünü ileri süren işletmeciler, kamu işyerleri dışında otel, kafe ve restoranların yüzde 97’sinin yasağa uyduğu, 34 işletmecinin ise yasağa uymadıkları gerekçesiyle uyarı cezası aldıklarını belirtti.

Yapılan açıklamalara göre, yasağın başladığı günden bu yana 10 bine yakın işletmede kontroller yapıldığı, yapılan kontroller arasında sadece bir işyerinin yasağa uymadığı belirtildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Halk Sağlığı Vakfı, bundan böyle uyarı cezasına son verileceğini, yasağa uymayan işletme sahiplerine en ağır para cezası olan 3000 Euro’ya kadar çıkabilen para cezaları verileceğini kaydetti.

Vakıf ayrıca, sigara yasağı kampanyasına bir yıl daha ağırlık verileceğini açıkladı. Sigarayı bırakmak isteyenlere yardım amaçlı destek vereceklerini ileri süren vakıf yöneticileri, isteyenlere nikotin bandı ile nikotin sakızı verebileceklerini belirtti.

NTV



Bu haber 471 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,102 µs