Ergenekon’un şeması tamamlandı | " /> Ergenekon’un şeması tamamlandı | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon’un şeması tamamlandı

13 Ağustos 2008 09:46 tsi
Ergenekon’un şeması tamamlandı Emniyet’in oluşturduğu şemada Ergenekon Terör Örgütü Başkanı’nın kağıtla kapatılan isminin altında Veli Küçük ile Perinçek’in adı yazılı

ERGENEKON Terör Örgütü iddianamesinin avukatlara teslim edilmeyen 157 sayfalık bölümü de tamamlandı. Bu bölümde Emniyet tarafından oluşturulan, terör örgütünün oluşumunu içeren bilgiler ile isimlerin bulunduğu Ergenekon şeması yer aldı. Şemada, dava kapsamında tutuklu bulunan isimler açık olarak yer alırken, soruşturmanın devam eden bölümlerinde adı geçenlerin isimleri ile Ergenekon Terör Örgütü Başkanı’nın adının savcılık tarafından üzerine kağıt konularak kapatıldığı görüldü.

SAVCI 1 NUMARAYI BİLİYOR MU

KANADA’DA yaşayan Tuncay Güney’in yaptığı açıklamalar ile Ergenekon soruşturması kapsamında ortaya çıkan CD’lerden elde edilen bilgilere göre oluşturulan şemada, en başta bulunan Ergenekon Terör Örgütü Başkanı’nın kağıtla kapatılan isminin altında emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in adı bulunuyor. Ayrıca şema içerisinde, işadamları, itirafçılar, politikacılar, emniyet mensupları, yazarlar, basın mensupları, mafya ve TSK başlıkları oluşturulmuş.

ERGENEKON ANALİZ VE LOBİ

ÖTE yandan ‘Ergenekon Analiz ve Lobi’ başlıklı raporlardan faydalanılarak yapıldığı belirtilen 6 ayrı şema ise son olarak avukatlara teslim edilen belgeler arasında yer aldı. Bu 6 ayrı şemanın başlıkları ise şöyle yer alıyor:

Ergenekon Organizasyon Planı, Ergenekon Faaliyet Alanları, (Legal ve İllegal), Ergenekon Organizasyon Planı (Finans girişimleri), Lobi Organizasyon Planı (5 sivil yönetici ve ‘köprü’ oarak adlandırılan 2 sivil), Lobi Faaliyet Alanları, (Yurtiçi ve Yurtdışı) ve Lobi Finans girişimleri. Bu belgelerin MİT tarafından hazırlanan raporda yeraldığı ve oluşturulan şemaların üzerinde 2002 yılını vurguladığı belirtilen 02 ibaresinin bulunduğu gözlendi.

ÇOK SAYIDA MİT YAZIŞMASI

EK belgeler arasında 1996 yılında hazırlanan Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) raporu, 1998 yılında yine MİT tarafından Başbakanlığa verilen dönemin MİT müsteşarı Şenkal Atasagun imzasını taşıyan 8 sayfalık rapor da bulunuyor. Bu iki raporla birlikte Dışişleri Bakanlığı tarafından soruşturma kapsamında elde edilen belgelerin devlete ait gizli bilgi ve belgelerden olduğu ve sözkonusu belgelerin Bakanlık tarafından herhangi bir şekilde yayınlanmadığı bilgisi de ekteki yazılarda yer alıyor. Raporlar arasında MİT tarafından verildiği belirtilen Susurluk sanıklarının isimlerinin geçtiği açıklamalar da bulunuyor.

‘Ahmet Necdet adam değil’

ERGENEKON iddianamesinde küfürlü konuşmaları yer alan YÖK eski Başkanı Kemal Gürüz’ün TSK’nın yaptığı sınır ötesi operasyonları da küçümsediği ortaya çıktı. Gürüz, İstanbul Üniversitesi Eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu ile yaptığı ve teknik takibe takılan 22.12.2007 tarihli telefon konuşmasında sınır ötesi harekat için ‘Bir kişi öldü, bu ne biçim operasyon...’ ile ‘Yani sineklere karşı mı yapıldı bu operasyon ya...’ ifadesini kullanıyor. Alemdaroğlu ise, ‘Yahu Ahmet Necdet’i, askerlerin maskerlerin hepsi yani bunu... adam değil ya hiçbir tanesi’ diyor.

Dosya:/dosya/icerik/080813-092243-sa.jpg

star



Bu haber 839 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,188 µs