En Sıcak Konular

Gül’ün oğlu TED'e mescid istedi mi?

13 Ağustos 2008 09:43 tsi
'Mehmet Emre Gül TED kolejine mescit istedi' iddiasının perde arkası aydınlandı. Cumhurbaşkanının oğlu bakın ne istemiş?

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün TED Ankara Koleji’nde okuyan oğlu Mehmet Emre Gül’ün yönetimden okulda mescit açılmasını istediğine ilişkin haberler kamuoyuna yansıdı. Haber odatv.com internet sitesinde yer aldı. İşin aslını Fikrat Bila yazdı...

TALEP YENİ DEĞİL

Bila olayın yeni olmadığını iki yıl önce gerçekleştiğini söylüyor. İki yıl önce OKS puanı iyi olan Mehmet Emre Gül TED'den ayrılıp Galatasaray'a gitmek istemektedir. Ancak  Ankara'da kalmasını isteyen Hayrünnisa Hanım  Lise Müdiresi Melike Toklucu’yu arar ve Mehmet Emre’ye TED’de kalması için yardımcı olmasını ister.

Bila olayın gerisini şöyle anlatıyor:

Lise Müdiresi Toklucu, Mehmet Emre’yi görüşmeye çağırıyor. Mehmet Emre ilk görüşmeye ağabeyi Ahmet’le geliyor. Melike Hoca, TED Lisesi’nin özelliklerini anlatıyor ve Mehmet Emre’ye TED’de devam etmesini ayrıca İngilizcenin yanında Fransızca ders seçmesinin de mümkün olduğunu izah ediyor.

Mehmet Emre ve ağabeyi Ahmet ikna olmuş biçimde Melike Hoca’nın yanından ayrılıyorlar. Hayrünnisa Hanım da Melike Hoca’ya telefon ederek teşekkür ediyor. Ancak bir-iki gün sonra Mehmet Emre yeniden Melike Hoca’yla görüşüyor. Bazı sorular soruyor.

OKULDA İBADETİMİ YAPACAĞIM YER TAHSİS EDEBİLİR MİSİNİZ?

Melike Hoca soruları yanıtlıyor. Mehmet Emre tam ikna olmuş durumda hocasına veda ederken, “Ben ikna oldum. Teşekkür ederim. Sizden bir ricam olabilir mi?” diyor.

Melike Hoca, “Söyle” deyince, Mehmet Emre, “Acaba” diyor, “Bana okulda ibadetimi yerine getirebileceğim bir yer tahsis edebilir misiniz?”

Soru bu...

MÜDİRE REDDEDİYOR

Melike Hoca ise tereddüt etmeden, bunun mümkün olamayacağını belirtiyor ve şöyle diyor:

“Bu mümkün değil. Burası okul. Okulda böyle bir yer tahsis edemeyiz. Ayrıca senin okulda ibadet yapacak vaktin de olmaz. Okul programı yoğun. Eğer namaz kılmak için bir yer istiyorsan, bu eksikliği evde giderebilirsin, kazaları evde kılabilirsin ama okulda olmaz.”

HAYRÜNNİSA HANIM'DAN TEŞEKKÜR TELEFONU

Bu konuşmadan sonra ne Hayrünnisa Hanım’dan ne Cumhurbaşkanı Gül’den bu konuyla ilgili bir talep geliyor. Sadece Hayrünnisa Hanım, Mehmet Emre’yi TED’de kalmaya ikna ettiği için Melike Hoca’ya teşekkür ediyor ve konu kapanıyor.
Mehmet Emre’nin mescit talebinin öyküsü özetle böyle...

İnternet haber



Bu haber 576 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,800 µs