En Sıcak Konular

Mumcu suikasti Perinçek'e söylenmiş

13 Ağustos 2008 09:12 tsi
Mumcu suikasti Perinçek'e söylenmiş
Üzerine “16 Ekim 1990 saat 15.00 civarı” tarihi yazılı belgede, Uğur Mumcu Cinayeti'nin Doğu Perinçek'e haber verilişi anlatılıyor.

Belgelerden birinde, Perinçek’e telefon eden bir kişinin “Mumcu atış talimi yapıyormuş ama bu da kurtaramaz onu” dediği belirtiliyor. Mumcu bu konuşmadan 2.5 yıl sonra öldürüldü.

Ergenekon dava dosyasında, sanıklarından İşçi Partili Adnan Akfırat’ta çıkan bir belgeye de yer alıyor. Üzerinde “16 Ekim 1990 saat 15.00 civarı” tarihi yazılı belgede, Perinçek ile onu arayan bir kişi arasındaki telefon görüşmesine dair bilgiler bulunuyor. Daktilo ile alınmış notlardan oluşan belgedeki bilgilere göre, Perinçek’i arayan ve ismini vermeyen kişi Hiram Abas ve Bahriye Üçok cinayetlerini şöyle anlatıyor:

“Hiram Abas olayını 055’e ihbar ettik. Bahriye Üçok olayını (Prof. Üçok 6 Ekim 1990’da bombalı paketle öldürüldü) da bildirmiştik. Üç kişiydiler. Biri apartman içinde girişte bekliyordu. Biri arkadan takip etti. Girerken seslendi, geriye dönünce işini bitirdi. Biri de dışarda bekliyordu. Üçok’a hazırladığı bir rapor için ilahiyatla bağları olan birileri daha önce elden kitap vermişti. Üçok, bu gelen kitapları da onlar göndermiştir diye güvendi ve açtı. Bu adamlar, yani bombalı paketi gönderenler bunu biliyorlardı. İlişkileri olabilir.”

“Mumcu da var”

İhbarcı, Çetin Emeç cinayeti ile ilgili de şunu anlattı: “Çetoyu (Çetin Emeç) vurdular. Emeç’i vuranlar, eski ülkücülerden dört kişidir. Bu cinayetlerde tetiği çekenlere bakmayın. Esas arkasındakiler önemli, tetik çekenlerde eski ülkücü de, eski Dev-Yolcu da var.”

Perinçek’ın ısrarla yüz yüze görüşme isteğini geri çeviren meçhul kişi, “Uğur Mumcu, Doğu Perinçek, Turan Dursun, Erol Simavi ilk hedefler bunlar” diyor. Meçhul kişi, suikaste uğrayacakların listesini sayarken ısrarla Mumcu adını veriyor: “Cebeci’deki toplantı vardı. Orada sizi savundum. Niye Doğu Perinçek öldürülecek? Amerikancı değil bu adam.... Biliyorsunuz Uğur Mumcu ve sizin için sürekli yok MİT yok CIA lafları dolaştırılıyor.”

İŞTE O DİYALOGLAR

Belgeye göre arayan kişiyle Perinçek arasında şu konuşmalar geçti:

- Hiram Abas olayını bildirmiştik. Şimdi Ferhan Şensoy var, o gidecek. Çok yakında. Ankara’da bir MİT emeklisi var. Geveze. O da bugünlerde kesin gidici.

D.P: Mahir Kaynak mı?

- (Gülerek) Evet

D.P: Onun ne zararı varmış?

- Çok konuşuyor.

D.P: Turan Dursun’u da bunlar mı vurdu?

- Haa, Koşuyolu cinayeti mi? Evet, tabii.

D.P: Peki o zaman bu cinayetlerin arkasında devlet var diyenler haklı.

- Ne devleti, devletimin gözünü seveyim ben. Belki birkaç kişi devletin içine sızmış olabilir ama devletin ilgisi yok. Şimdi Ferhan Şensoy ve Uğur Mumcu da sırada. Mumcu poligonda atış talimi yapıyormuş ama bu da kurtarmaz. Kısa süre önce götüreceklerdi, Almanya’ya gitti kurtuldu.

Perinçek’in, “Peki kim bunlar?” sorusuna, “Eski ülkücüler bunlar. Ama önemli olan tetiği çeken değil, arkasındakiler” yanıtını verdi. Perinçek’ın ısrarla, “kim bunlar” diye sorması üzerine, “Abdi İpekçi’yi vurduranlar” diye yanıt veren ihbarcı, “Oral Çelik’ler mi?” sorusuna, “Onlar tasfiye oldu. İşleri bitti tasfiye edildiler” yanıtını verdi. Konuşma şöyle devam etti:

- Sol adına eylem yapılacaktı. Avrasya maratonunu yapacaklardı, olmadı.

- Yani tek merkezden mi terör diyorsun, solu da sağı da aynı merkez yönlendiriyor diyorsun öyle mi?

- Tabii tek merkez.

Aktif haber



Bu haber 408 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,503 µs