En Sıcak Konular

Kanadoğlu'na canlı yayında uyarı

5 Ağustos 2008 10:35 tsi
Eski Başsavcı Kanadoğlu'nun sözleri yine tepki çekti. AK Parti'yi kapatmayan Anayasa Mahkemesi'ni hedef alan ve AK Parti'ye gözdağı veren Kanadoğlu'na bir vatandaş provokasyon kokan bir uyarı yaptı.

Yargıtay eski Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Hulki Cevizoğlu'nun hazırlayıp sunduğu Ceviz Kabuğu programına katılarak Anayasa Mahkemesi'nin AK Parti ile ilgili verdiği kararı değerlendirdi. Kanadoğlu, AK Parti kapatma davasından çıkan Anayasa Mahkemesi kararının Anayasaya ve Ceza Muhakemeleri Kanunu’na aykırı olduğunu savundu ve “Davada karar almak için 3 oylama yapılması gerekiyordu” dedi.

YILLARCA TARTIŞILACAK BİR KARAR

Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararın yıllarca tartışılacak bir karar olduğunu öne süren Kanadoğlu, “3 oylamanın arka arkaya yapılması gerekirdi. Böyle bir dava bu şekilde sonuçlandırılamaz. İlk oylamada anayasanın 69. maddesinin 6. fıkrasına göre hakkında kapatma davası açılan partinin laiklik karşıtı eylemlerin odağı olup olmadığını belirler. Laiklik karşıtı odak mı değil mi? AKP eylem ve beyanları ile laiklik karşıtı odak olmuş mudur olmamış mıdır? Bunun cevabı ”evet“ ya da ”hayır“ dır. ”Hayır“ fazla çıkarsa zaten davayı reddedersiniz. 7 veya üzeri oyda ”evet“ bulunursa tespit yapılmıştır. Buna göre 2. oylamada partinin eylemlerinin ağırlığı belirlenir. Partinin hazine yardımının kısmen veya tamamen kesilmesi için üçüncü oylama yapılır. Siyasi Partiler Kanunu’na göre bu da son yardımın yarısından az olmamak zorundadır." diye konuştu.

CANLI YAYINDA UYARI

Bu arada çok sayıda vatandaş Kanadoğlu'nun açıklamalarına SMS yoluyla tepki gösterdi. Canlı yayına SMS gönderen bir vatandaş Kanadoğlu’na sert tepki gösterdi. İsminin Çağatay A. olduğu açıklanan kişi gönderdiği mesajda “Konuğunuzun milletin değerlerine bakış açısını iyi biliyoruz. Sizi kınıyorum. Millet kendine yapılanların hesabını soracaktır. Seddi yıkarsanız bizi silahlı bulacaksınız.” ifadelerinde bulundu. Kanadoğlu bu mesaja "Gülüp geçelim" cevabını verdi.

'TÜRBAN KESİN KAPATMA SEBEBİ OLUR'

Kanadoğlu AK Parti'ye gözdağı vermekten de geri durmadı. AK Parti'nin 'türban'ı yeniden gündeme getirmesinin kesin bir kapatma nedeni olabileceğini savunan Kanadoğlu, 14 Mart tarihinden önceki söylem ve eylemlerin yeni bir dava nedeni olamayacağını ancak bu tarihten sonraki tek bir olayın bile dava açılması için yeterli olacağını öne sürdü.
 
SAMİ SELÇUK DA ELEŞTİRMİŞTİ
 
Yargıtay Eski Başkanı Sami Selçuk da mahkemenin aynı eksende eleştirmiş ve kararın çıkmadığını söyleyerek Cumhuriyet Başsavcılığını kararın çıkması için göreve çağırmıştı.

8sutun



Bu haber 448 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,840 µs