En Sıcak Konular

CIA Ergenekon'un kontrolünü nasıl kaybetti?

5 Ağustos 2008 10:17 tsi
CIA Ergenekon'un kontrolünü nasıl kaybetti?
Delil klasörlerinde Ergenekon terör örgütünü CIA'nın kurduğu ancak 12 Eylül askeri darbesinden sonra kontrolü sağlayamadığı iddia ediliyor.

Aynı iddialara göre Abdullah Çatlı da bir süre Ergenekon üyeliği yaptı ardından koptu.İşçi Partisi'nde yapılan aramalarda ortaya çıkan ancak yazanı belli olmayan belgede, Ergenekon'u CIA'in kurduğu ancak daha sonra kontrolün Türkiye'ye geçtiği söyleniyor.

İddiaları ortaya atan kimliği belli olmayan kişi, "Ergenekon'u CIA kurdu, 12 Eylül'den sonra kontrolü bize geçti. Kürt iş adamlarını Ergenekon öldürttü. Tetiği çekenler ve sorgulayanlar subay ve astsubaylar. CIA ile Ergenekon'un bağı yer yer sürüyor. Dış ülkelerde çalışanların büyük çoğunluğu CIA ile birlikte" iddialarını ortaya attı.

Özel Harp Dairesi ile Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın Ergenekon terör örgütünü desteklediğini belirten meçhul kişi, ÖHD ve ÖKK'nin örgüte eleman da sağladığını kaydediyor. Yazanı belli olmayan delil belgesinde ortaya atılan bir diğer iddia da CIA'cilerin kendilerini Kuvva-i Milliyeci gibi göstermeye çalışması. Belgede geçen şok iddialar ise şöyle: "CIA'cıların bir kısmı kendisini Kuvva’cı olarak tanıtıyor. Ertuğrul Zekai Öktem ekibi gibi. Oradaki bazı elemanlar da Kuvva-i Milliye için suç işliyor zannediyor." Eylem ve söylemlerinde kendilerini Amerikan karşıtı gibi gösteren ve iktidarı da ABD yandaşı olarak suçlayan Ergenekoncuların, teknik takibe takılan telefon konuşmaları ciddi bir çelişkiye işaret ediyor.

DAR KAPSAMLI YEMEK

Şüpheli İlhan Selçuk ile İ.Y.'nin telefon görüşmesi ortaya çıkan çelişkiyi gözler önüne seriyor. İlhan Selçuk'un Cumhuriyet gazetesi genel yayın müdürü ile yaptığı bir görüşmede, İ.Y’nin "Şimdi Amerika Büyükelçisi bugün dar bir yemek veriyormuş Ankara 'daki temsilcilere Balbay şu anda büyükelçinin masasında şarap içiyor, bakalım oradan ne çıkacak dar bir toplantı", "Bugün aynı anda aynı zamanda zamanlaması da ilginç bizim Amerika muhabiri Elçin Poyrazlar da Amerika başkan yardımcısı Cehenny'in bürosuna davet edildi", "Biz ona bazı şeyler gönderdik, bir de şöyle soruyorlarmış daha önce bir gazetede daha geçmiş Erdoğan'ın karşısına kim rakip olabilir, gibi soru tahmin ediyoruz bakalım şimdi daha toplantı akşam üzeri" dediği iddianameye yansımıştı.

SABANCI SUiKASTINI ÇATLI ORGANiZE ETTi

Ergenekon delil dosyalarına göre Özdemir Sabancı'nın suikastının organizasyonu Susurluk'taki kazada ölen Abdullah Çatlı ve CIA'ci Özel Harp Subayları'na ait. Cinayet Dev-Sol'un üzerine kalacak şekilde düzenlendiİşçi Partisi'nde yapılan aramalarda ele geçirilen ancak kimin yazdığı belli olmayan belgede Özdemir Sabancı suikastını yeniden gündeme getirecek iddialar yer alıyor. Belgede anlatıldığına göre suikast şöyle gelişti:

TETİĞİ PEPEKAL ÇEKTİ

"Sabancı'ya karşı suikastın organizasyonu Abdullah Çatlı'ya verildi. Çatlı bunun yanı sıra silahları içeriye sokacak ve işi Dev Sol'cuların üzerine kalacak şekilde tertipleyecekti. Cinayet günü Çatlı ile Özel Harpçi esrarengiz yüzbaşı Hüseyin Pepekal ve 3 adamıyla Baltalimanı'nda Oba Restoran'ta buluştular. Çay içtikten sonra arabaya binip Sabancı Center'in karşısındaki İETT garajına girdiler.

İddiaya göre Çatlı önceden İETT garajının müdürünü ayarlamıştı. Pepekal ve adamaları cep telefonlarını, özel bir kanaldan haberleştikleri telsizleri arabada bırakıp binaya girdiler. Tetiği Pepekal çekti ve suikastı işlendikten sonra garaja tekrar gelen 5 kişi, Sarıyer'e araçla gittikten sonra dağıldı." Belgedeki meçhul kişi suikastın neden işlendiğini bilmediğini belirterek, CIA'in izni olmadan suikastın yapılamayacağını ileri sürüyor.

Cinayeti işleyenlerin Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndaki CIA'cilerin olduğunu ortaya atan kimliği belirsiz kişi, olayı üstlenmesi için Dursun Karataş'a milyonlarca dolar verildiğini iddia etti. Meçhul kişi, iddialarına bir yenisini daha ekleyerek şöyle devam ediyor, "Çiller'in ve kocasının cinayetten haberi vardı. Ya onlar istedi ya da göz yumdular. Sabancı suikastının amacını ve çok ayrıntılı olmasa da kimin yaptığını biliyor."

SABANCI REDDETTİ

Sabancı ve Özer Çiller arasındaki ticari ilişki de şöyle açıklanıyor: "Sabancı, silah fabrikası kurup orduya mal satmak istiyordu. Koç'a bu alanda da rakip olmak için. Özer Çiller Sabancı'ya ortak olma önerisi götürdü ve İsrail patentiyle yapmayı teklif etti. Sabancı, Özer Çiller'in bu kadar güçlenmesinin kendisini rahatsız edeceğini gördü ve istemedi. Mesut Yılmaz da Sabancı'nın Çiller'le ortak olmasını istemedi."

DHKP-C’DE HÜSEYiN KOCADAĞ PARMAĞI

İşçi Partisi'ndeki bilgisayardan "Hikmet Çiçek MY Flash Disk" başlıklı dosyadan çıkan isimsiz belge kafa karıştıran iddialarla dolu. Özel Harp Dairesi'nin soldaki adamının Paşa Güven, sağdaki adamının ise Abdullah Çatlı olduğu iddia edilen belgede, "Güven ve Çatlı, 12 Eylül öncesinde CIA denetiminde ÖHD'ya bağlı olarak çalıştı" iddiası dile getiriliyor.

NAYLON ÖRGÜT MÜ?

Belgedeki önemli iddialardan biri de Susurluk kazasında ölen Emniyet Müdür Yardımcısı Hüseyin Kocadağ hakkında. Belgede geçen iddia ise şöyle: "Dev Sol değil ama DHKPC'yi kuran adam Hüseyin Kocadağ'dır. Birçok Dev Sol'cuyu polis yaptı. 17 kişilik DHKP-C Merkez Komitesi'nde 7 tane MİT'çi polis var." Ergenekon terör örgütünün 2455 sayfalık iddianamede örgütün bir amacının da "Naylon örgütler kurmak" olduğu ortaya çıkmıştı. Bu iddialar 321. delil klasörünün 308 ve 309'uncu sayfasında yer alıyor.

bugün



Bu haber 707 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,085 µs