En Sıcak Konular

Veli Paşa emretti biz öldürdük

5 Ağustos 2008 09:04 tsi
Veli Paşa emretti biz öldürdük
Yusuf Kılbaş'tan korkunç itiraf: Atakent Belediye Başkanı Fevzi Doğan'ın ölüm emrini, Veli Küçük verdi. Paşa'nın elini öptük, sonra gidip Başkan'ı bombayla öldürdük.

Gasp suçundan cezaevinde yatan Yusuf Kılbaş'tan korkunç bir itiraf: Atakent Belediye Başkanı Fevzi Doğan'ın ölüm emrini, Veli Küçük verdi. Paşa'nın elini öptük, sonra gidip Başkan'ı bombayla öldürdük.

Ermenek Cezaevi'nde tutuklu bulunan Yusuf Kılbaş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na 4 sayfalık bir mektup yazarak Ergenekon Terör Örgütü ve emekli Tuğgenaral Veli Küçük hakkında ciddi suçlamalarda bulundu.

Kılbaş, mektupta, o dönemde ortağı olan Ömer Ünver'in kendisini Erdemli İlçesi Jandarma Komutanlığı'nda görev yapan Astsubay Ahmet Sezik ile tanıştırdığını, Sezik'in kendisine sürekli “Edirne ve Mersin'de kariyer sahibi olacaksın. Hiç kimse seni küçümseyemeyecek” dediğini anlattı. Kılbaş, Ergenekon sanığı Veli Küçük ile kendisini Ahmet astsubayın tanıştırdığını söyledi.

OTEL İŞLETMESİ VERDİLER

Daha sonra ortağı ve kendisine Küçük ve Sezik'in talimatıyla Ayaş Kasabası'ndaki Tepe Motel'in işletmesinin verildiğini söyleyen Kılbaş, Küçük zaman zaman buluştuklarını ve içki içtiklerini ifade etti. Bu toplantıların birinde Küçük'ün kendisinden Atakent Belediye Başkanı Fevzi Doğan'ı öldürmesini istediğini iddia eden Kılbaş, “Veli Küçük bana, 'Yapılanmamız ve iyi dostlarımıza bu tür insanlar engel oluyor. Bu gibi kişiler ölecek' dedi. Ben cezaevinden yeni çıkmıştım. Veli Küçük bize her türlü maddi ve manevi imkanı sağlamıştı. Teklifi kabul ettik' dedi.

ELİNİ ÖPTÜK BOMBAYI KOYDUK

Başkanı 5-6 gün takip ettiğini ancak bir türlü yalnız yakalayamadığını söyleyen Kılbaş, Veli Küçük'ün, “Olayı bomba ile bitireceğiz. Benim söylediğim yere paketi bırakacaksınız' dediğini, Küçük'ün elini öptüklerini sonra da 'Emaneti yerine bıraktıklarını' ileri sürdü. Olaydan sonra Veli Küçük kendilerine teşekkür ettiğini ifade eden Kılbaş, 'Aferin, sizinle daha iyi işler yapacağız' dediğini iddia etti. Daha sonra karıştığı bir gasp olayından dolayı cezaevindeyken ortağının şaibeli bir şekilde öldüğünü öğrendiğini ifade eden Kılbaş, Silifke Cumhuriyet Savcılığı'na dilekçe yazarak her şeyi anlattığını ancak tehditle ifadesini değiştirmeye zorladıklarını ileri sürdü.


Gazinolara savaş açtı

Kılbaş'ın ihbar mektubanda sözünü ettiği, bombalı paketle öldürülen Mersin Atakent Belediye Başkanı Fevzi Doğan'ın başkanlığındaki ilk icraatı sahildeki çirkin yapılaşmaya son vermek, kumsalda imara aykırı ve kaçak inşa edilen, gazino ve barları yıktırmak oldu. Başkan Doğan, bu çalışması ile tatilcilerin ve yöre halkının takdirini kazanıp, halktan destek görürken, işyerleri yıkılanların da tepkisini çekti. Fevzi Doğan'ın astsubay emeklisi oğlu Ahmet Doğan 3 yıldır bu olayın üzerinde çalıştığını söyledi. Doğan, 'Kimse ilgilenmedi bizim. Ancak 1.5 ay önce İstanbul Terrörle Mücadele Şubesi'nden bir ekip buraya geldi. Bir iki isim bağlantısını özellikle ilettiler. İstanbul Savcılığı'na mektup yazıldığını ve cinayete ilişkin bilgiler verildiğini ifade ettiler' dedi. İddianamede dayısının isminin geçtiğini öğrenince şok geçirdiğini söyleyen Fevzi Doğan'ın yeğeni Mehmet Doğan ise “Olay 3 yıldır aydınlatılamayan bir olaydı. Failler hep dışarda kaldı' diye konuştu.

aktif haber



Bu haber 633 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,831 µs