En Sıcak Konular

Şırnak'ta bin 152 korucu emekli oldu

29 Haziran 2008 18:23 tsi
Şırnak'ta bin 152 korucu düzenlenen törenle emekliye ayrıldı.

Şırnak Valisi Ali Yerlikaya, emekliye ayrılan koruculara yaptığı konuşmada, "Sizlerle devamlı birlikte, yan yanayız, gönülerimizde, kalplerimizdesiniz. Bu mücadeleyi bundan sonra sivil yaşamınızda da sürdüreceğinize canı gönülden inanıyoruz." dedi.  
 
Emekliye ayrılan korucular için Jandarma Alay Komutanlığı bahçesinde tören düzenlendi. Törene, Vali Ali Yerlikaya, 23'üncü Jandarma Tümen Komutanı Tümgeneral Tahir Bekiroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Gümüş, Akçay Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Ulusoy, Çakırsöğüt Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Olguner, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Selçuk Yücel ile emekli olan korucular katıldı.

Törende konuşan Şırnak Valisi Ali Yerlikaya, korucuların terörle mücadelede bugüne kadar kazanılan başarılarda büyük pay sahibi olduğunu söyledi.

Bölgede halkın teröre karşı olduğunun en önemli göstergesinin korucular olduğunu aktaran Yerlikaya, "Kahraman askerlerimizle birlikte omuz omuza mücadele ederek, silah arkadaşı oldunuz. Türkiye Cumhuriyeti devletinin egemenliği, bekâsı, bölünmez bütünlüğünü, milletimizin birlik ve beraberliği uğrunda kalbinizi ve canınızı ortaya koydunuz. 1985'te birlikte onurla çatığınız mücadelenizde aranızda bazılarının şehit olduğunu, bazılarının gazi olduğunu biliyoruz. Şimdi bugün emekli olan sevgili köy korucularımız görevinizi onurla yaptınız. Sizlerle övünüyoruz." şeklinde konuştu.

Şırnak'taki 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Tahir Bekiroğlu ise, terör örgütü ve işbirlikçilerinin hain emellerin ulaşmada köy korucularını büyük engel olarak gördükleri için yıllardır onları ve ailelerini hedef aldıklarını kaydetti.

Tümgeneral Bekiroğlu, terör örgütünün koruculara devletin kendilerine sahip çıkmayacağı, onları yalnız bırakacağı yönünde propaganda yaptığını hatırlatarak, şöyle konuştu: "İcra ettiğimiz bu tören söz konusu propagandanın ne kadar yalan olduğunu bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Kahraman korucularımız sizler vatanımızın ve milletimizin birlik ve bütünlüğü ile bölgede yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için teröre karşı şanlı mücadelemizde her zaman her yerde ve en zor dönemlerimizde güvenlik güçlerimizin en büyük yardımcısı, en büyük destekçisi ve ayrılmaz parçası oldunuz. Bugün bölgemizdeki daha huzurlu ve güvenli ortamın oluşturulmasında canınız ve kanınız pahasına büyük fedakârlıklar göstererek, kahramanlıklarla dolu çok büyük katkılardan bulundunuz. Bu fedakârlıklarınızı yüce milletimiz ve güvenlik güçlerimiz asla unutmayacaktır."

Eski Cizre Belediye Başkanı ve korucubaşı Kamil Atak da yaptığı konuşmada, yıllarca mehmetçik ile omuz omuza zor şartlarda görev yaptıklarını, verdikleri mücadeleden vazgeçmediklerini, birçok arkadaşlarını şehit verdiklerini söyledi.

Korucubaşı Atak, "Köylerimiz, evlerimiz, malımız zarar gördü. Ancak, mücadelemizde yılmadık korkmadık. Vatanımızı düşmana teslim etmedik. Şanlı bayrağımızı göklerden indirmedik. Bugün haklı gururu taşıyoruz. Görevde kalan arkadaşımız kararlılıkla görevlerine devam edecektir. Buna güvenimiz tamdır. Bizler devletimizin sayesinde emeklilik hakkına kavuşmuş bulunuyoruz. Ancak herkes tarafından bilinsin ki emeklilik olmuş olsak da aktif görevlerde ve devletimizin yanında olup, birer nefer olarak kalmaya ve gerekirse canımızı dahi vermeye hazır olacağız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Yerlikaya, Tümen Komutanı Tümgeneral Bekiroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Gümüş ve Alay Komutanı Yücel, emekli olan bin 152 köy korucusuna üstün başarı hizmet ödülleri ile çeşitli hediyeler verdi.
 
zaman



Bu haber 676 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,921 µs