En Sıcak Konular

Konferansta provokasyon

29 Haziran 2008 16:51 tsi
Karabük Kültür Sanat ve Sanayi Festivali çerçevesinde geçtiğimiz gün düzenlenen “Kentleşme, Sanayi ve Edebiyat” konulu konferans tam bir provokasyona sahne oldu.

Karabük Kültür Sanat Derneği’nin davetlisi olarak konferansa katılan yazar Latife Tekin, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Karabük halkına hakarete kalkışınca, Belediye Başkanı Hüseyin Erer’in müdahalesiyle karşılaştı. Hakaret etmemesi ve siyasi açıklamalar yapmaması konusunda uyarılan yazar Tekin, daha da hırçınlaşarak olay çıkardı. Provokasyonu fırsat bilen kartel de olayı, gerçek zemininden uzaklaştırarak, “AKP’li başkan yazarı susturdu” şeklinde başlıklarla duyurdu.

“BAŞBAKAN VE CUMHURBAŞKANI’NA HAKARET ETTİ”
Vakit’e açıklama yapan Belediye Başkanı Hüseyin Erer, olayın tamamen bir provokasyon olduğunun altını çizdi. Bir kültür festivalinde yazarın siyaset konuşmaya başladığını ve hakaretler yağdırmaya başladığını aktaran Erer, “Söyleşinin başlığı ‘Kentleşme, sanayi ve edebiyat’ idi. Hanımefendi günlük siyasetle ilgili konuşmaya başladı. Başbakanımıza, Cumhurbaşkanımıza ‘Bunlar güya halk çocuğu, Tayyip’le Abdullah’ şeklinde hakaretvari konuşmaya başladı. Ve daha sonra ‘aşağılık politikalar’ tabirini kullandı. Ben de tepki gösterdim. Kendisi de birden hiddetlendi. Tam bir provokasyon örneği yaşadık” şeklinde konuştu.

“BİZİM ÜZERİMİZDEN SİYASET YAPILIYOR”
Organizasyonu yapan Karabük Kültür Sanat Derneği’nin kendileri ile, aynı dünya görüşüne sahip olmamalarına rağmen gayet uyumlu bir şekilde yıllardır çalıştıklarını ifade eden Başkan Erer, dernek yöneticilerinin de üzgün olduğunu ve olayı ‘Bizim üzerimizden siyaset yapılmaya çalışılıyor’ şeklinde değerlendirdiğini söyledi.

“KAFANIZI KOPARIRIZ” İFTİRASI
“Bizler insanların fikirlerini açıklamalarına karşı değiliz” diyen Belediye Başkanı Hüseyin Erer, “Festival yapılacak ortamda kültür konuşulur. Burada siyaset yapılmaması lazım. Ses tonum yükselmiş olabilir ama hakaret etmedim. ‘Burada siyaset yapayın, kimseye de hakaret edemezsiniz’ dedim” şeklinde konuştu. Başkan Erer ayrıca, belediye görevlilerinin “Kafanızı koparırız” sözleriyle yazarları tehdit ettiği şeklindeki iddiaların da iftira olduğunu belirtti. Başkan, olayın gerçek şekliyle yansıtılmadığını ifade etti.
 
YAZARIN NİYETİ ÇOK AÇIK
Olayın ayrıntısı ortaya çıktıkça yazar Tekin’in niyeti de netlik kazanıyor. Zira yazarın Karabük’le ilgili olarak, “Burayı gördük. Ne kadar muhafazakarlaşmış. Herkesi kapatmışsınız” şeklinde ifadeler kullandığı kaydedildi. Bu sözlerin provokasyon niyetini ortaya koyduğunu da anlatan Başkan Erer, çok saygısız bir üslup ortaya konduğunu vurguladı. Yazar Tekin’in kartele yaptığı açıklamalarda “İnanır mısınız aklıma Madımak olayı gelmedi değil” sözlerini sarfetmesi de maksadını ortaya koyar nitelikte. Madımak olayını vurgulayan Tekin’in bu tavrı, Sivas olaylarının kışkırtıcısı olan Aziz Nesin’i hatırlattı ve “Dişi Nesin” nitelemelerine yol açtı.

habervaktim.com



Bu haber 576 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,468 µs