En Sıcak Konular

Baykal: Niye Ankara'yı barıştıramıyorsun?

27 Haziran 2008 21:49 tsi
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek, ''Bu millet sana yüzde 47 oy verdi. Daha ne verecek? Ankara'yı neden barıştıramıyorsun?'' dedi.

Bilecik'in Bozüyük Organize Sanayi Bölgesinde bir fabrikaya helikopterle gelen Baykal'ı, partililer karşıladı. Parti otobüsüne binen Baykal, yol boyunca vatandaşları selamladı.
 
Vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, Başbakan Erdoğan'ı eleştiren CHP lideri Baykal, "Ankara'yı neden el ele verir noktaya getiremiyorsun? Yargıtay, Danıştay, Anayasa Mahkemesi, Başsavcılık, üniversite, partiler ve Kamer Genç ile kavga. Önüne gelenle kavga ediyorsun" dedi.
 
Baykal, "Herkes suçlu da sen mi haklısın? Senden başka haklı olan yok mu? Hak ettiğin cevabı millet sandıkta sana verecek" diye konuştu.
 
Deniz Baykal, partisinin hesaplarına ilişkin yolsuzluk olduğu iddiaları ile ilgili olarak da, "Biz yanlışa sahip çıkmayız. Yanlışa karşı hukukun işlemesini, kuralların işlemesini önce biz isteriz" dedi.
 
"Esnafın ayakta kalması mucize"
 
CHP lideri, "Avrupa Futbol Şampiyonası'nda milli takımımız son dakikalarda gol attı. Çok büyük başarılar sağladı. Hepimiz çok mutlu olduk. Ona mucize diyorlar. Futbol takımının mucizesini bırak da Türkiye'de çiftçinin nasıl ayakta kaldığına bir bak; asıl mucize o. Esnafın ayakta kalması da mucize" dedi.
 
Emeklilerin de güç koşullar altında yaşam mücadelesi verdiğine dikkat çeken Baykal, ironi yaparak, "Bence en rahat kesim emekliler! Yılbaşında enflasyon yüzde 4 olacak dediler. Emekliye yüzde 4 zam verdiler. Bu yüzde 4'leri kim hesap ediyor, hangi malları dahil ediyorlar? Şimdi kendileri dahi yüzde 10'un üzerinde olacağını resmen kabul ettiler. Versene şimdi emekliye hakkı olan enflasyon payını" dedi.
 
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilen şirketlerdeki işçilerin durumunun da iyi olmadığını ifade eden Baykal, TMSF'nin alacağını tahsil ederken işçinin hakkını alıp almadığını sordu.
 
Baykal, önce işçinin hakkının verilmesi gerektiğine işaret ederek, "Önce alın terinin hakkı verilecek. Kul hakkını ve emeği vereceksin. Sonra devlet olarak kendi alacağını alacaksın" diye konuştu.

cnnturk



Bu haber 568 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,162 µs