En Sıcak Konular

Babacan: Ticaret hacmini 30 milyar dolara çıkaracağız

27 Haziran 2008 20:51 tsi
Afrika'nın başarısının insanlığın başarısı olduğunu belirten Babacan, "Sorunların çözümü için Türkiye yardıma hazır" dedi..

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Afrika Birliği Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında gerçekleştirilen Türkiye konulu oturumda konuştu.

Afrika'nın başarısının insanlığın başarısı olduğunu vurgulayan Babacan, Türkiye'nin Afrika ile ilgili politikalarını anlattı.

Türkiye'nin Afrika Birliği ile stratejik ortaklığını daha da ileriye götüreceğine inancının tam olduğunu belirten Ali Babacan, 2010 yılına kadar Afrika ile ticaret hacminin 30 milyar dolara çıkmasını hedeflediklerini kaydetti.

Türkiye'nin dış yardım bütçesinin özel sektör ile birlikte 2 milyar dolara çıktığını ifade eden Babacan, "Türkiye, Afrika'nın problemlerinin yok edilmesinde üzerine düşeni yapmaya hazırdır" dedi.

Afrika'da 355 Türk şirketinin faaliyet gösterdiğini kaydeden Dışişleri Bakanı Babacan, "Türkiye bu haliyle Avrupa Birliği'ne (AB) girse 6'ıncı büyük ekonomi olacaktı. Şu anda dünyanın 17'inci büyük ekonomisi" diye konuştu.

Türkiye'nin Afrika ile ilişkilerini geliştirmek istediğini vurgulayan Babacan, "Afrika Birliği ve Afrika ülkelerinin barış, demokrasi, gelişme ve refaha yönelik çabalarını güçlü bir şekilde destekliyoruz" dedi.

Babacan Türkiye'nin, Afrika'nın çeşitli ülkelerinde 15 yeni Büyükelçilik açmayı planladığını ifade ederek, Türkiye'nin Afrika ile ilgili eylem planını da açıkladı.

Babacan, "Türkiye yiyecek yardımıyla birlikte, küçük ve orta ölçekli işletmelerin tarım, tarım işletmesi, kırsal gelişim, su kaynaklarının yönetimi ile sivil savunma, güvenlik, yetersiz beslenme ve salgın hastalıklarla mücadele, yeterli taşımacılık, enerji ve yeraltı kaynaklarının geliştirilmesi, eğitim, bilim, teknoloji, gençlik aktiviteleri ile spor ve kültürel değişim projelerinde destek olacaktır" şeklinde konuştu.

dunyabulteni



Bu haber 718 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,975 µs