En Sıcak Konular

Kart haberi baştan sona yalan!

27 Haziran 2008 20:39 tsi
Fethullah Gülen'in avukatı Erdemli, bazı çevrelerin beraat kararını hazmedemediğini ve onur kırıcı iddialarla yeni bir karalama kampanyası yaptığını açıkladı.

Fethullah Gülen'in avukatı Orhan Erdemli, bazı çevrelerin beraat kararını hazmedemediğini ve onur kırıcı iddialarla yeni bir karalama kampanyası yaptığını açıkladı. Orhan Erdemli "Hukuka, adaletin tecellisine, insan haklarına saygı duymadıkları anlaşılan bazı çevreler beraat kararını hazmedememiş ve insan haklarına aykırı bu onur kırıcı iddialarla yeni bir karalama kampanyası başlatmışlardır." dedi. Erdemli, çıkan haberlerin aksine Fethullah Gülen'in ABD'deki oturumu ile ilgili ortada ne bir iddianamenin ne de bunu hazırlayan savcıların bulunduğunu kaydetti. Erdemli, "Oturum başvurusunun süreci devam etmekte olup, ortada sonuçlanmış herhangi bir dava bulunmamaktadır. Sayın Gülen'in ikametle ilgili kanunsuz bir duruma düşmesi sözkonusu olmadığı gibi, ülkeyi terk etme mecburiyeti de bulunmamaktadır." açıklamasında bulundu.

Haberlerde ileri sürülen iddiaların yargılama sürecinde de yayınlandığını ve bu yayınların dava dosyasına aleyhte delil olmak üzere dahil edildiğini hatırlatan Erdemli, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Erdemli, açıklamada "Sekiz yıllık dava sürecinde Mahkeme birçok kurum ve kuruluşla yazışma yaparak bütün iddiaları detaylı bir şekilde araştırmıştır. Sonuç olarak hiçbir bilgi ve belgeye dayanmayan bütün bu iddiaların hiçbir mesnedi bulunmadığı ortaya çıkmış, Türk yargısı bu iddialara itibar etmemiş ve Muhterem Fethullah Gülen kesinleşmiş yargı kararı ile aklanmıştır." ifadelerine yer verdi. Bazı medya kuruluşlarının 'sorumlu ve objektif gazetecilik ilkelerine, basın ahlakına, yargı kararlarına, yasalara aykırı şekilde kişilerin şeref ve haysiyetine saldırı teşkil eden iddiaları hiçbir süzgeçten geçirmeden yayınlamalarının' vahim ve üzüntü verici olduğuna dikkat çeken Erdemli, kamuoyunun Fethullah Gülen'i de iddia sahiplerini ve amaçlarını da çok iyi bildiğini vurguladı.

Gülen'le ilgili haberler hayal mahsulü

Fethullah Gülen'in ABD'de ikameti ile ilgili yapılan haberlerin hayal mahsulü olduğunu anlatan Orhan Erdemli açıklamasını şöyle sürdürdü: "Kamuoyuna duyurmak isteriz ki; bütün bu iddialar baştan aşağıya gerçeklere aykırı bulunmaktadır. Ortada, iddia edildiği gibi bir Eyalet Savcısı iddianamesi veya mahkeme kararı da bulunmamaktadır. İddianame de, mahkeme kararı da tamamen hayal mahsulüdür. Dolayısıyla, olmayan bir iddianameye dayalı bulunan haberlerin bir kurgudan ibaret olduğu açıktır. İddia olunan olayın doğrusu şöyledir : Muhterem Fethullah Gülen ABD'de ikametini sağlayabilecek statülere göre oturum ve vize müracaatlarını bir avukat vasıtasıyla yapmıştır. Bu müracaatlardan birinin reddi nedeniyle müvekkilim Göçmenlik Bürosunu dava etmiştir. Mahkeme her iki tarafı da davet ederek argümanlarını dinlemiştir. Haberlerde ismi geçen Patrick L. Meehan ve Mary Catherine Fry'ın Eyalet Savcısı değildir. Bu kişiler ABD Göçmenlik Bürosunun avukatlarıdır. Göçmenlik Bürosu avukatları, Mahkemedeki konuşmalarında Londra'da yapılan bir konferansta sunulan akademik tebliğden alıntılar yapmışlardır. Ancak bu alıntılar da yanlış tercüme ve maksatlı çarpıtmalarla kamuoyuna iddianame ve mahkeme gerekçesi gibi sunulmuştur. "

Medya kesinleşmiş beraat kararını gölgelemeye çalışıyor

Orhan Erdemli açıklamasında bazı yayın organlarının Fethullah Gülen ile ilgili kesinleşmiş beraat kararını gölgelemeye çalışan yanıltıcı haberler yaptığına değinerek sözkonusu yayınlardan sonra kamuoyunun "Bütün bu ve benzeri iddialar yargılama konusu yapılmamış mıdır ? Fethullah Gülen sözkonusu davada beraat etmemiş midir? Bu iddiaları ileri sürenler o zaman neden mahkemeye çıkıp belgelerini sunmamış, neden iddialarını mahkeme huzurunda ispat etmemişlerdir ? Ortada kesinleşmiş bir mahkeme kararı olduğunu göre, bu iddiaları ortaya atanlar müfteri durumuna düşmüş değiller midir ? Birileri yargı kararlarına aykırı iddialarla kamuoyunun yanıltmaya çalışıyorsa, sözkonusu medya kuruluşlarının editörleri, müdürleri, yayın yönetmenleri, sahipleri bunu görmemekte midirler? Niçin, kesinleşmiş yargı kararlarına rağmen iftira düzeyindeki yayınlara dur denilmemektedir ? Bu iddialarını ispat edemedikleri takdirde, dünya kamuoyu nezdinde müfteri durumuna düşmeyecekler mi?" şekilde sorular yönelttiğini ifade etti.

Yapılan açıklamaya göre bazı yayın organlarındaki yanıltıcı ve karalayıcı haberler şöyle: "ABD Fethullah Gülen'e oturma izni sağlayan yeşil kart vermemiştir; Gülen'in avukatı kararın düzeltilmesi için açtığı davayı kaybetmiştir; zira Mahkeme öne sürülen argümanları yetersiz bulmuştur; red kararının gerekçesi 'Eyalet Savcısı Patrick L. Meehan ve yardımcısı Mary Catherine Fry'ın iddianamesine dayandırılmıştır; iddianamede Gülen'in projelerinin arkasında Suudi Arabistan, İran, Türk Hükümeti ve hatta CIA'nın da bulunduğu, Gülen'in CIA ile finansal işbirliği içinde olduğu, işadamlarının gelirlerinin %10 ila 70'ini Gülen'e verdiği...' şeklinde tespitler yer almıştır; Gülen'in Türkiye'ye mağdur ve mecbur olarak dönmesi gerekmektedir, bunun için tezgah kurulmuş ve Gülen'in başvurusu beraatin kesinleştiği aynı gün reddedilmiştir; böylece Gülen'in Türkiye'ye dönmesi için mazeret yaratılmıştır".

samanyoluhaber



Bu haber 607 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,047 µs