En Sıcak Konular

AKP'li Fırat'tan 'travma' açıklaması

27 Haziran 2008 13:03 tsi
AKP'li Fırat, 'travma tartışması ile ilgili olarak, yazının tamamı okunmadan hakkında 250 köşe yazısı yazıldığını belirtti. Fırat kendisine yüklenmenin sebebini açıkladı

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, geçtiğimiz haftanın gündemine damgasını vuran 'travma" tartışması ile ilgili olarak, yazının tamamı okunmadan hakkında 250 köşe yazısı yazıldığını belirtti.

Fırat, CNN Türk televizyonundaki Ankara Kulisi programında Fikret Bila ve Murat Yetkin'in sorularını yanıtladı

New York Times'da yayınlanan röportajında Atatürk devrimlerinin kritiğine girilmediğini öne süren Fırat, "Bu hassasiyet AK Parti'li olmamdan kaynaklanıyor" dedi. Fırat özetle şöyle konuştu:

"Biz modern dünyanın benimsediği laiklik anlayışını benimsiyoruz. Ben devrimlerden yanayım ama kadının örtünmesi onun iradesine bağlı. Türbanlı devlet memuru olamaz, özel hayatı da devleti ilgilendirmez. İlk ve orta öğretimde türban olamaz çünkü rüştünü ispat etmemiş. Devletin vatandaşına hizmet sunarken inancını belirleyecek herhangi bir simge taşımaması lazım. Eğer bir erkek kafasını kazıtıyorsa, bir punkçu saçını uzatıyorsa, türban takan bir kadın da tercih hakkını kullanabilmeli.

BELİRLİ KESİMLERLE PROBLEMİMİZ VAR

Kimsenin cumhuriyeti yıpratmaya çalıştığı yok. Laiklikle bir problemimiz yok, belirli kesimlerle problemimiz var. Ben demokrasinin laiklikle beraber yürüyeceğine inanan bir insanım.

BAŞBAKAN TRAVMA SÖZLERİNE NE DEDİ?

Ben 6.5 yıldır Ak Parti'de 35 yıldır da siyasetin içindeyim. Ben koltuğuma daima iğreti otururum. Bir göreve atandığım zaman da ilgilinin önüne istifamı sunarım. Ben beyanat vermek istediğim zaman çıkarım, beyanat veririm. Sayın Başbakan ile bugüne kadar en ufak bir tartışmam olmamıştır. Olsaydı karşınıza Adana milletvekili olarak gelirdim. MKYK toplarında 12 saat süren tartışmalarımız olmuştur. Ancak sonunda bir noktada yoğunlaşılır.

Ben kıvrak zekalıyım ve iyi bir hukukçu olduğumu söyleyebilirim. Siyaset tecrübem de var. Her olay bir siyasi deneyimdir. Sayın Demirel siyasetin duayenidir ve 80 yaşındadır inanıyorum ki hala siyaset ile ilgili öğreneceği şeyler vardır.

ŞEYH SAİT'İN TORUNU KARIŞTIRMASI

Şeh Sait sülalesinden geldiğim belirli çevrelerce ortaya atılıyor. Fırat soyadı Güney Doğu'da çok yaygın bir soyisim. Mezar taşlarıyla öğenmek istemiyorum. Hacı Bedir Ağa'nın torunuyum. Bunu açıklayınca annemin Şeh Sait'in kızı olduğu öne sürüldü. Be insafsızlar annemle babam akraba...
Mir Mehmet benim büyük dedemin adı. 

Atatürk'ün devrim yasalarını kimler okudu?

Bilgiye ulaşmak şimdi çok kolay. Atatürk'ün devrim yasalarını okumadan ahkam kesiliyor.

haber7.com



Bu haber 528 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,315 µs