CHP orduyu nasıl kışkırttı? | " /> CHP orduyu nasıl kışkırttı? | "/>

En Sıcak Konular

CHP orduyu nasıl kışkırttı?

26 Haziran 2008 10:28 tsi
CHP orduyu nasıl kışkırttı? CHP’de uzun yıllar üst düzey görevlerde bulunduktan sonra AK Parti’den milletvekili seçilen Haluk Özdalga'dan çarpıcı açıklamalar...

CHP eski kurmaylarından AKP Milletvekili Haluk Özdalga, Deniz Baykal’ı pazartesi kongresini toplayacak olan Sosyalist Enternasyonel’e şikayet etti. Deniz Baykal ise toplantıya gidip gitmemeye henüz karar vermedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, pazartesi günü başlayacak Sosyalist Enternasyonel 23. Kongresi’nde yeniden Başkan Yardımcılığı görevine aday olmaya ve Türkiye’deki gelişmelerle birlikte partisini anlatmaya hazırlanırken, kendisinden önce bir mektup gitti.

CHP’de uzun yıllar üst düzey görevlerde bulunduktan sonra 22 Temmuz seçimlerinde AKP’den Ankara Milletvekili seçilen Haluk Özdalga, Sosyalist Enternasyonel’e bir mektupo yazarak “sosyal demokrasini evinde CHP’ye yer yok” dedi.

Özdalga, mektubunun “Hala sosyal demokrat” çizgisinin sürdüren bir siyasetçi olarak kişisel bir girişim olduğunu, partisi AKP’yle bir ilgisi bulunmadığını söyledi.

AKP’li Özdalga Enternasyonel’e gönderdiği mektupta, “Gelecek hafta Sosyalist Enternasyonel’in 23. Kongresi için Atina’da toplandığınızda, CHP katılımcılarından biri, parti lideri Deniz Baykal da başkan yardımcılarında biri olarak Başkanlar Konseyi’ndeki şerefli yerlerden birine sahip olacak.

Bu en hafif tabirle, grotesk bir tablo. Çünkü CHP ve lideri Baykal, Türkiye’deki bugün iş başındaki en zararlı anti-demokratik ve antı-reformist güçlerin bazılarını temsil ediyor” dedi.

Mektup ayrıca, “CHP orduyu nasıl kışkırttı”, “Temmuz 2007’den sonra CHP ve ikinci mutlak yenilgisi”, “Anayasal reformlar bloke edildi”, “Ergenekon soruşturması CHP tarafından küçümsendi”, Andıç için “Ordunun pozisyon raporu” denmesi, “Kanaltürk: Yandaş medyayla para ilişkisi”, “Vakıflar Kanunu reformuna muhalefet”, “301.Madde ve Kürtçe yayınkonularına karşı bağnaz tutum” ve “AKP’nin kapatılması” gibi başlıklar içeren sekiz sayfalık bir ek belgeye sahip.

Mektupta, “Bu belge yalnızca CHP ve Baykal’ı eleştirme amacı taşımıyor. Bu ayrıca demokrasi ve özgürlüğün açık düşmanlarının, Sosyalist Enternasyonel’de başkan yardımcılığı koltuğunu işgal ettiğini görmenin verdiği derşn düş kırıklığının bir ifadesi (…) Askeri müdahaleyi açık şekilde kışkırtanlar Sosyalist Enternasyone’de başkan yardımcısı olarak yer almamalı” dendi.

taraf



Bu haber 816 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,669 µs