En Sıcak Konular

Başbakan ŞAKA yaptı!

26 Haziran 2008 09:53 tsi
Başbakan Erdoğan ne kadar çok var demişti. Yanıt Hüseyin Çelik'ten geldi. Başbakan öğrencilere şaka yaptı...

Milli Eğitim Bakanı Çelik, Erdoğan’ın ’Ne kadar çok sınav var’ sözleriyle öğrencilere şaka yaptığını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, OKS, SBS soru ve cevaplarını hazırlayan öğretmenler ve işçiler için Başkent Öğretmenevi’nde yemek verdi. Yemek öncesi eğitimdeki güncel konulara ilişkin açıklamalarda bulunan Çelik şunları söyledi:

HER ÜLKEDE SINAV VAR: Dünyanın her ülkesinde bütün eğitim sistemlerinde sınavlar vardır. Yeryüzünde sınavsız bir eğitim sistemi yoktur. Ölçme ve değerlendirme, eğitim sürecinin ayrılmaz bir parçasıdır.

SBS: Müfredat değişikliği yaptık, arkasından da yeni müfredata dayalı ölçme ve değerlendirme yöntemi olması gerektiğine karar verdik ve SBS’ler ortaya çıktı. SBS öğrenciyi dershaneye mahkum eden bir sınav tipi değil, öğrenciyi okula bağlayan bir sınav türü. SBS’deki soruların hayatla ilişkili olmasına önem verildi. İlköğretim başarı puanı yüzde 25’lik gibi yüksek bir orana çıkarıldığı için öğrenci derslerine çalışmazlık edemez.

HAYAT BİR SINAV: Batman seyahati sırasında, Başbakan Erdoğan ile bir öğrenci grubunu ziyaret ettik. Ben, SBS’ye giren öğrenci olup olmadığını sorunca, Sayın Başbakan öğrencilere şaka yaptı. Sonra bana dedi ki ’Bu kadar çok sınav var’. Evet, hayatımız bir sınavdır. Sınavsız bir sistem bilen varsa gelsin beraber hem başarıyı sağlayacağız hem çocuklarımızı hayata çok iyi hazırlayacağız. Bunu bizimle paylaşsın. Bizim hükümet programımızda ÖSS’nin de bu SBS modeli gibi ona benzer bir modelle yapılandırılacağı ifade edilmektedir. Sayın Başbakan’ın orada öğrencilerle olan konuşması, sadece yaptığı bir şakadan ibarettir. Çünkü sabah akşam sistem değişmez. Biz OKS’nin kaldırılmasını 3 yıl önceden kamuoyuna açıkladık.

SINAVLARI ARTIRMADIK: Sınavları artırmadık. Sadece öğrenciler üzerine karabasan gibi çöken OKS’yi kaldırdık. Ama açık lise, açık ilköğretim sınavları, ÖSS önceden beri yapılan sınavlardır. Dolayısıyla artan, öğrenciyi sınava boğan yeni bir sistem söz konusu değil. Bu sene başlayan SBS’ler önümüzdeki yıllarda da devam edecektir. Bunların kaldırılması şu anda söz konusu değildir.

Sınavdan bıktırdınız

Başbakan Erdoğan, Batman’da öğrencilerle sohbet ederken “Seviye Belirleme Sınavına kimler girdi?” diye sormuş ardından Hüseyin Çelik’e dönerek, “Çocukları sınavdan bıktırdınız. Her gün sınav, her gün sınav. Sınavın bir anlamı kalmadı. Bunu oturup konuşmalıyız. Bir tane sınav yeter değil mi?” demişti.

SINAV EMEKÇİLERİNE YEMEK VERDİ

Milli Eğitim Bakanı Çelik, SBS ve OKS sorularını hazırlayanlar ve matbaada bulunanlar için Başkent Öğretmen Evi’nde bir yemek verdi.

stratejikboyut



Bu haber 539 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,195 µs