En Sıcak Konular

DTP'li başkanın 200 yıl hapsi istendi

25 Haziran 2008 18:48 tsi
Van'daki Nevruz olaylarından sonra tutuklanan DTP Van İl Başkanı Abdurrahman Doğar için 200 yıla kadar hapis cezası istendi. Doğar ile birlikte gözaltına alınanlardan 12'si tutuklu olmak üzede 114 kişi yargılanacak.

Van'da kanlı nevruz olaylarından sonra yaklaşık 160 kişi ile birlikte gözaltına alınan Abdurrahman Doğar, olaylardan bir gün önce yaptığı basın açıklamasıyla 22 Mart günü izinsiz kutlamalara katılma çağrısında bulunmuştu. 22 Mart günü parti önünde yapılan izinsiz kutlamalara polisin müdahale etmesiyle çıkan olaylar 3 gün devam etmiş, Zeki Erinç ve Ramazan Dal hayatını kaybetmişti.

Van Cumhuriyet Savcısı, tutuklu bulunan Abdurrahman Doğar hakkındaki iddianamesini tamamlayarak Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. İddianamede, Doğar'ın 21 Mart günü yaptığı basın açıklamasındaki, "Nevruz'a herkes ulusal kıyafetiyle katılacak. Nevruz, her şeyden önce bizim anladığımız kadarıyla zulümlere, baskılara, işkenceye ve haksızlıklara karşı bir başkaldırı olarak tarihe geçti. Bu yıl Nevruz'a katılacak herkes Kürtçe konuşacak. Nevruz Kürt orijinli, Kürt motifli olacak. Kürt sorununu güvenlik önlemleri ile çözmek isteyenlere artık yeter diyeceğiz. Nevruz'un bütün ruhu Kürtçe olacaktır" ifadelerine yer verdi. İddianamede, olay günü atılan sloganlara yer verildi.

Parti binasında daha sonra yapılan aramalarda, terör örgütünün sözde bayrağı bulunduğu ve gösterilerde teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın posterlerinin dışarıda bulunan kalabalığa dağıtıldığı vurgulandı. Yine kalabalığın güvenlik görevlilerine atmak üzere çeşitli yerlerden taş toplandığı ve grup içerisinde taşların dağıtıldığı kaydedildi.

Savcı Kocaman, Doğar için 'PKK terör örgütü üyesi olmak', 'Terör örgütü faaliyeti çerçevesinde suç işlemeye teşvik', 'Terör örgütü faaliyeti çerçevesinde, kamu görevlisine direnme, mala zarar verme, nitelikli mala zarar verme ve kasten ve neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama suçlarına azmettirmek' suçlarından ceza istedi.

Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek davada, Doğar ile birlikte 12'si tutuklu olmak üzere 114 kişi yargılanacak. Sanıkların ilk duruşmasının 26 Temmuz günü yapılacağı bildirildi.
 
zaman



Bu haber 591 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,597 µs