'O' sevinecek! | " /> 'O' sevinecek! | "/>

En Sıcak Konular

Kapatılırsa en çok 'O' sevinecek!

25 Haziran 2008 16:05 tsi
Kapatılırsa en çok 'O' sevinecek! Ak Parti hakkında açılan kapatma davasından "kapatma" kararının çıkmasını dört gözle bekleyen bir isim var ki Türkiye'deki ulusalcılara bile taş çıkartır.

Türkiye’deki AK Parti karşıtlarının Amerikan ayağını oluşturduğu, partinin kapatılması için Washington’da lobi çalışması yürüttüğü söylenen ve daha önce Genelkurmay’da askerlere brifing veren Amerikalı neo-con Michael Rubin, iş çevrelerinin takip ettiği The American dergisinde yine Başbakan Erdoğan ve AK Parti hakkında iddialarda bulundu.

Daha önce Middle East Quarterly ve Wall Street Journal’da AK Parti’nin kapatılmasını isteyen ve Başbakan Erdoğan’ı Putin’e benzeten Rubin, Ergenekon soruşturması kapsamında göz altına alınan İlhan Selçuk ve diğer zanlıları da savunmuştu. Rubin, geçtiğimiz hafta The American’da yazdığı makalede, daha önce dile getirdiği iddiaları yineledi.

Erdoğan’ı destekleyenlerin sık sık Avrupa Birliği’ne girme çalışmalarından dem vurduklarını ve bunun Erdoğan’ın liberalliğine kanıt olarak sunulduğunu yazan Rubin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın aslında Avrupa Birliği kurumlarını hiç önemsemediğini ileri sürdü. AK Parti’nin kendisini laik, liberal ve demokrat olarak tanımlamasına rağmen, bunun tam tersinin görüldüğünü öne süren Rubin, AK Parti’nin dini hukukun üzerine koyduğunu iddia etti.

Rubin, Suudi mollaların daha önceleri Avrupa, Ortadoğu ve Orta Asya’da radikal İslam’ı yaymaya çalışırken, Türkiye’yi bypas geçtiğini, ancak şimdi Türkiye’de bunun yaşandığını ima etti.

Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu (TMSF) yetkililerinin neredeyse tamamının Suudi merkezli finans kuruluşlarından transfer edildiğini öne süren Rubin, Türk Hava Yolları’nın çalışanlarına Kuran’la ilgili sorular sorduğunu ileri sürdü.

AK Parti’nin karşıtlarını dinlediğini de öne süren Rubin, Vakit gazetesinin Önder Sav ile telefon görüşmesini de bu iddiasına örnek gösterdi. AK Parti’nin karşıt görüşlerine rağmen, Anayasa Mahkemesi’nin partiyi kapatmasının demokrasinin sonu değil, yeniden doğuşu olacağını yazan Rubin, Erdoğan’ın yasaklanması halinde bile bağımsız olarak yeniden seçilebileceğini hatta bağımsız bir başbakan olarak AK Parti’yi bile yönetebileceğini iddia etti.

Rubin, makalesinde, Fatih Altaylı’nın gündeme taşıdığı ‘Başbakan, Aydın Doğan’ın Türkiye’yi terk etmesini istiyor’ iddialarını da yazdı.

Samanyolu haber



Bu haber 695 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,245 µs