En Sıcak Konular

AKP'den Bahçeli'ye sert tepki

23 Haziran 2008 21:37 tsi
AKP Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Ayalan, MHP Lideri Bahçeli'nin Başbakan'a yönelik 'bir bilen olarak kenarda otur' tavsiyesine sert tepki gösterdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Ayalan, ''Sayın Bahçeli, Yüce Mahkemede görülmekte olan bir dava sonuçlanmadan, Başbakanımızın siyasi yasaklı olacağı iddiasıyla birtakım senaryoları ortaya atarak neyi amaçlamaktadır? Bahçeli bunları kamuoyuna açıklamalıdır'' dedi.

Ayalan, yaptığı yazılı açıklamada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin son siyasi gelişmelerle ilgili bir gazeteye değerlendirmelerde bulunduğunu kaydetti.

Ayalan, Bahçeli'nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında ''Siyasi yasaklı olacaksan bir bilen olarak kenarda otur''' ifadesini kullandığını belirterek, şunları kaydetti:

''Sayın Bahçeli'nin bu ifadeleri, peşinen şu soruyu akla getiriyor. Acaba ülkemizin bugünlerde içinde bulunduğu durumla ilgili olarak bazı güçler ve onların taşeronları tarafından üretilen çok sayıda senaryodan biriyle mi karşı karşıya bulunuyoruz?

Her şeyden önce şunu ifade etmek gerekir ki Sayın Bahçeli, 3 Kasım 2002 seçimlerinde partisinin seçim barajının altında kalmasından sonra milletin önünde partisinin genel başkanlığından ayrılma sözü verip, her nedense genel başkanlığa devam etmiş bir siyasetçidir. Bu itibarla Bahçeli'nin söylediklerinin kendisinde ve millet nezdinde, hatta MHP tabanında dahi bir karşılığı yoktur.''

Bahçeli'nin ''istikrarı sağlamak için lider feda etmeyi önerdiğini'' ifade eden Ayalan, ''Bu bir siyasi infaz çağrısıdır. Oysa normalleşme çağrısı Sayın Başbakan'a değil, istikrarı bozmaya çalışan mihraklara yönelik olmalıdır'' dedi.

''Bahçeli'nin, memleketi düşünür görünürken, anti-demokratik yöntemlere vurgu yaptığını'' savunan Ayalan, ''demokrasi dışı yöntemlerin, milletin ve memleketin menfaatine olmayacağını'' kaydetti:

Milletin ve memleketin menfaatine olan şeyin ancak millete danışılarak belirlenebileceğini belirten Ayalan, bu açıdan bakıldığında yapılması gerekenin, milletin seçimine saygı göstermek olduğunu, siyasi ahlakın bunu gerektirdiğini ifade etti.

Ayalan, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

''Sayın Bahçeli, AK Parti'nin erken seçimi zorlaması halinde siyasi bir parçalanma ile yüz yüze kalacağını belirtirken ince bir tehdidi de açığa vurmaktadır. Kimlerdir AK Parti'yi parçalayacak olanlar? Bunu Sayın Bahçeli nereden bilmektedir. Yoksa Bahçeli, bir erken seçim durumunda kaybedecek olanlardan olduğunu mu sezmiştir? Sorulması gereken bir soru da şudur: Acaba Sayın Bahçeli'nin kulağına bu senaryoları birileri mi fısıldamıştır? Sayın Bahçeli, Yüce Mahkemede görülmekte olan bir dava sonuçlanmadan Sayın Başbakanımızın siyasi yasaklı olacağı iddiasıyla birtakım senaryoları ortaya atarak neyi amaçlamaktadır? Sayın Bahçeli bunları kamuoyuna açıklamalıdır.''

aktifhaber

 



Bu haber 576 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,900 µs