En Sıcak Konular

Zafere gölge düştü

21 Haziran 2008 08:51 tsi
Zafere gölge düştü Maç öncesi ve maç sonrası yapılan uyarılara rağmen sevincini silah patlatarak gösteren magandalar, yurt çapında sahnedeydi...

İSTANBUL

Ümraniye'de 3 kişi maganda kurşunu ile yaralandı.Ümraniye'de, Milli Takım'ın Hırvatistan'ı eleyerek yarı finale yükselmesinin ardından, havaya ateş eden magandaların silahından çıkan kurşunlarla 3 kişi yaralandı. Kolundan yaralanan 3 yaşındaki Kader, tepkisini, "Bir daha takım tutmayacağım" diye dile getirdi. Kader, hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edilirken, bacağından ve belinden yaralanan 2 kişi ise ameliyata alındı.

Avrupa Şampiyonası çeyrek final mücadelesinde Milli Takım'ın Hırvatistan'ı penaltılarla eleyerek yarı finale yükselmesi bütün yurtta sevinçle karşılandı. Kutlamalar renkli görüntülere sahne olurken magandalar yine dehşet saçtı.

Ümraniye'de 3 yaşındaki Kader Öztürk, İbrahim Hışıoğlu (30) ve Ferhat Saraç (39) magandaların silahından çıkan kurşunla yaralandı. Yaralılar Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Yavuztürk Mahallesi Sakarya Sokak 29/1'deki evinde oturan Kader Öztürk'ün koluna balkon demirlerinden sekerek, açık balkon kapısından içeri giren bir kurşun isabet etti. Kurşun Kader'in kaba etinden girip çıktı. Babası tarafından Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Kader tedaviden sonra taburcu edildi. Kader, maçtan sonra silahların patlamaya başladığını, balkon önünde otururken kurşunun koluna isabet ettiğini söyledi. "Bir daha takım tutmayacağım." diyerek magandalara tepkisini dile getiren Kader, "Bir daha silahla ateş ederek sevinmesinler. Ben yaralandım başkası yaralanmasın." dedi. Kader'in babası ise maçtan sonra evlerinin yakınındaki siteden silah seslerinin yükseldiğini, bir kaç saniye sonra da balkonun açık kapısının önünde oturan kızının yere yığıldığını söyledi. Öte yandan yine Ümraniye'de İbrahim Hışıoğlu belinden, Ferhat Saraç ise ayağaından yaralandı. Hışıoğlu ve Saraç Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde amelliyata alındı.

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne akın eden Saraç'ın yakınları, olayın Çekmeköy Çamlık Mahallesi Şahinbey Caddesi üzerinde meydana geldiğini, Ferhat Saraç'ın ifadesine göre, silahın karşı caddeki binalardan ateşlendiği bilgisini verdiğini belirtti. Kurşun'un, Ferhat Saraç'ın topuğundan girdiğini belirten yakınları, ameliyata alınan Saraç'ın Pazartesi gününe kadar gözlem altında tutulacağını açıkladı.

MERSİN

Maç sonunda araçlarına binen vatandaşlar Adnan Menderes Bulvarı üzerinde uzun araç konvoyu oluşturdu. Davul-Zurna çalarak galibiyeti kutlayan vatandaşlar zaman zaman yolu trafiğe kapattı.

Yoğun araç trafiği nedeniyle polis ekipleri trafiği düzenlemekte zorluk çekti. Mersinlilerin kutlamaları devam ediyor.

BATMAN

Milli takımın penaltılarla Hırvatistan'ı mağlup edip yarı finale kalması Batman'da sevinçle karşılandı. Penaltı atışının bitimiyle sokağa çıkan Batmanlılar galibiyet sevincini doyasıya yaşadı.

Ellerinde Türk Bayrakları ile sokakta tur atan araçlar yolu uzun süre trafiğe kapattı. Önemli kavşakları tutan trafik ekipleri trafik akışını sağlamada zorlandı.

ZONGULDAK

Zonguldak'ta penaltı atışlarını izleyen vatandaşlar, Türk Milli Takımı'nın zaferi kazandığı anda sokaklara döküldü.

13. Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek finalinde Hırvatistan'ı penaltı atışlarıyla 4-2 yenerek yarı finale çıkan Türk Milli Takımı, maçın bitimiyle beraber tüm ülkeyi sokaklara döktü. Eline Türk Bayrağı'nı alan cadde ve sokaklara akın etti. Genci, yaşlısı, kızı, erkeği, şehir merkezini doldurdu. Kentin tüm cadde ve sokakları araç konvoyuyla dolunca trafik kilitlendi.

ŞANLIURFA

(A) Milli Futbol Takımı'nın, 13. Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek finalinde Hırvatistan'ı penaltılarla yendiği maçın ardından, Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yaşanan sevinç gösterileri sırasında havaya açılan ateş sırasında, çenesine kurşun isabet eden yaşlı bir kadın yaralandı.

Camikebir mahallesinde, karşılaşmanın ardından kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kişiler tarafından tabancalarla rastgele ateş edildi. Bu sırada mermilerden biri, evinin damında uyuyan Sultan Baylan'ın (55) çenesine isabet etti.

112 acil servis ekiplerince Siverek Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve ilk müdahalesi burada yapılan Baylan, daha sonra Şanlıurfa'ya sevkedildi. Baylan'ın sağlık durumunun ciddi olduğu öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.


ARDAHAN

Milli coşku Ardahan'da halaylarla kutlandı. A milli takımımızın Avrupa şampiyonasında yarı finale çıkması Ardahan'da halaylarla kutlandı.

Ardahan Kongre caddesinde toplanan yüzlerce vatandaşlar, zafer çığlıkları atıp halay çekti. Araçlarıyla konvoy oluşturan Ardahanlılar yarı finali coşkusu yaşayarak İstiklal Marşı okudu. Hep bir ağızdan İstiklal Marşı okuyan Ardahanlılar, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

SİVAS

Yediden yetmişe herkes, gece olmasına rağmen ellerine Türk ve Sivasspor bayraklarını alarak sevinç gösterisinde bulundu. Özellikle Cumhuriyet Meydanı, İstasyon, Atatürk ve Mevlana Caddeleri araçlarla doldu. Trafik kilitlendi. Glakson çalan sürücüler, "En büyük Türkiye" sloganları attı. Bazı vatandaşların ise münibüs üstünde alkol alması dikkat çekti. Yarı final sevinci gece geç saatlere kadar devam etti.

DİYARBAKIR

Diyarbakır halkı sokağa döküldü. Maçın bitiş düdüğüyle birlikte Diyarbakırlılar sokağa döküldü. Türk bayraklarını alarak sokağa çıkan vatandaşlar, araçlarıyla uzun konvoylar oluşturdu. "En büyük Türkiye" tezahüratları yapan vatandaşlar, zaferi şehir turu atarak kutladı. Diyarbakır'ın en işlek yeri olan Ofis Caddesi'nde gençler de bir araya gelerek galibiyetin sevincini yaşadı. Bazı bayanlar da araçlarıyla galibiyet sevincine ortak oldu. Üniversiteli öğrencilerin kaldığı ve Türk bayraklarının asıldığı yurtta da sevinç yaşandı.

Kutlamalar zaman zaman trafiğin aksamasına neden oldu. Polisler, trafiğin aksamaması için yoğun çaba gösterdi.

KAHRAMANMARAŞ

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi önünde dev ekranda gösterilen Türkiye- Hırvatistan maçını TBMM Başkan Vekili ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'ın yanı sıra yüzlerce vatandaş izledi. Büyük bir coşkuyla maçı takip eden Kahramanmaraşlılar 118'inci dakikada Hırvatistan'ın golünden sonra alanı yavaş yavaş terk etmeye başlarken, Semih'in son dakikada attığı golle sevince boğuldu. Türkiye penaltı atışları sonucu yarı finale çıkmaya hak kazanınca meydan bayram yerine döndü. Halaylar çekerek yarı final sevincini yaşayan Kahramanmaraşlılar, ellerine aldıkları bayraklarla sokaklara döküldü. Araçlarıyla da sevince ortak olan vatandaşlar şehirde konvoy oluşturarak tur attı.

MARDİN

Maçın bitimi ile sokaklara dökülen binlerce Mardinli milli takımın zaferini uzun araç konvoyları oluşturarak kutladı. Mahalle arasında inen Mardinli bayanlar zılgıt çalarak coşkuya ortak oldu. Yaklaşık 5 kilometre araç konvoyu Mardin sokaklarını adeta karnaval alanına çevirdi. Milli takımın zaferini ardından Mardin'de silah sesleri hiç susmadı. Mahalle arasında ateş yakan gençler saatlerce eğlenerek zaferin coşkusunu yaşadı.

MERSİN

Mersin'de Milli Takımının Avrupa Kupası'nda yarı finale çıkmasını silahla kutlayan magandalar biri çocuk iki kişinin yaralanmasına neden oldu.

Maçın bitiş düdüğü ile silahlarını ateşleyen magandalar damda uyuyan Hüday Gündoğdu(11)'nun başından, Ali Karakoyun(40)nu da bacağından yaraladı. Sitiler Mahallesi 5659 Sokakta evlerinin damında maçtan habersiz uyuyan Hüday Gündoğdu büyük bir acı ile uyandı. Yüzüne kurşun isabet eden küçük kız ailesi tarafından Mersin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede olayın şokunu atlatamayan küçük kızı yakınları yatıştırmaya çalıştı.

Tozkoporan Mahallesi 87088 sokakta bulunan evinin 5.katında maçı seyreden Ali Karakoyun çocuklarını balkondan uzaklaştırmak isterken maganda kurşununa hedef oldu. Maçı balkonda izlediği sırada kurşunun isabet ettiğini anlatan Karakoyun, "Böyle bir şey olabileceğini düşünerek zaten çocukları balkondan uzaklaştırdım. Ancak bu sırada kurşun isabet etti." dedi.

İSTANBUL

A Milli Takım'ın 2008 Avrupa Şampiyonası'nda yarı finale yükselmesi Taksim Meydanı'nda coşkuyla kutlandı. Türkiye'nin penaltı atışları sonucunda Hırvatistan'ı eleyerek yarı finale yükselmesinin ardından Taksim Meydanı'nda bulunan taraftarlar büyük sevinç yaşadı. Dev ekrandan maçı izleyenler penaltı atışları sonucunda yarı finale yükselmemizi doyasıya kutladı.

EDİRNE

Türkiye'nin galibiyeti vatandaşları sokaklara döktü.

Türkiye'nin Hırvatistanı penaltılar sonucu 4-2 mağlup etmesi Edirne'nin Keşan ilçesinde de vatandaşları sokaklara döktü. Maçın bitiş düdüğü ile birlikte Tekel Meydanı'na akın eden Keşanlılar burada hep birlikte İstiklal marşını okudular.

Keşa'ın caddelerinde sevinç gösterileri devam ediyor.

ERZURUM

Atatürk Anıtı önündeki havuza elbiseleriyle giren Erzurumlular Türk Bayrakları ile havuzda 'En büyük Türkiye' sloganı attı. Karşılaşmanın hemen ardından ellerine Türk Bayraklarını alan bütün Erzurumlular araçlarıyla şehirde sevinç konvoyu oluşturdu. Trafikte duran araçların arasında halay çekip, oynayan Erzurumlular, Havuzbaşı'ndaki Atatürk Anıtı önünde İstiklal Marşı okuduktan sonra evlerine döndü. Öte yandan bir gezi için Erzurum'a gelen Güney Afrikalı ilköğretim çağındaki çocuklarda kutlamalara katılarak, "En büyük Türkiye" tezahüratında bulundu. Bu arada sahipsiz bir köpeğin kutlamalar esnasında havuza atlaması ve bir vatandaş tarafından çıkartılması ise kutlamaların en dikkat çekici yönlerinden birisini oluşturdu.

ANKARA

13. Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek finalinde Hırvatistan ile Türkiye arasında yapılan maçı penaltılarla 4 - 2 kazanarak, çeyrek finale yükselen Milli Takım Ankara'yı ayaklandırdı. Büyük bir coşku yaşayan vatandaşlar, caddelere akın etti. Ana ve ara arterlerdeki trafik yoğunluk nedeniyle güçlükle ilerliyor. Kutlamalara yabancı uyruklu vatandaşların da katılması dikkat çekti.

BURSA

Her yaştan insan sokaklara çıkarak galibeyet kutlamalarına katıldı. Atatürk Caddesi başta olmak üzere, Kent Meydanı, Altıparmak Caddesi, İnönü, Cumhuriyet, Haşimişcan, Çekirge gibi ana caddelerde uzun araç konvoyları oluştu. Türk Bayrakları ve Atatürk posterleri ile sokaklara çıkan vatandaşlar, davul zurna eşliğinde saatlerce eğlenerek, galibiyeti kutladı. Sık sık caddeleri tarfiğe kapatan taraftarlar Milli Takım lehine tezahüratlar yaptı.

Bu arada, kultlamalar sırasında istenmeyen görüntüler de yaşandı. Tüm uyarılara rağmen bazı taraftarlar galibiyet sevincini yine silah kullanarak kutladı.

KAYSERİ

Maçın ardından ellerine Türk bayraklarını alan futbolseverler Cumhuriyet Meydanı ve Sivas Caddesi'ni karnaval alanına dönüştürdü. Öncelikle Sivas caddesinde toplanan taraftarlar tezahüratlar eşliğinde Cumhuriyet meydanına yürüdü. Burada düzenlenen kutlamalarda vatandaşlar davul zurna eşliğinde yarı final sevincini doyasıya yaşadı. Kutlamalara araçlarıyla katılan vatandaşlar da konvoy halinde korna çalarak coşkuya ortak oldu. Kutlamalar nedeniyle kentin en işlek caddesi olan Sivas Caddesi yaklaşık yarım saat trafiğe kapandı. Zaman zaman beklenmedik kazalarında gözlendiği kutlamalar sabaha kadar devam etti.

SAMSUN

Türkiye yarı finale yükselirken, maçı dev ekranlarda izleyen binlerce vatandaş, maç sonrasında çılgına döndü. Caddeleri kapatan futbolseverler, meşale yakıp sevinç çığlıkları attı. Türkiye-Hırvatistan maçını Samsunlular, Büyükşehir Belediyesi'nin Sevgi Parkı konser alanına kurduğu dev ekrandan izledi.

HATAY

Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'da kimi gençler ellerindeki Türk Bayrağını yerlere sererek secdeye kapandı. Cumhuriyet alanına toplanan binlerce yaşlı genç çocuk Türkiye sloganı attı. Havayi fişeklerin patlatıldığı galibiyet sevincinde Antakya'da birçok cadde ve sokak trafiğe kapandı. Birçok dinden ve dilden insanın yaşandığı Antakya'da Suni, Alevi, Arap, Ortodoks, Katolik, Ermeni, Musevi vatandaşlar kol kola grip Türkiye sloganı atarak sokakları inletti. Bazı araçlar sevinç gösterilerinin gerçekleştiği Atatürk Caddesinde su kaynatarak konvoya katılamadı.Bir düğünden çıkan bir gelin ve damat ise süslenmiş araçlarıyla konvoya katılarak milli maçın zaferini kutladılar.

BATMAN

Penaltı atışının bitimiyle sokağa çıkan Batmanlılar galibiyet sevincini doyasıya yaşadı. Ellerinde Türk Bayrakları ile sokakta tur atan araçlar yolu uzun süre trafiğe kapattı. Önemli kavşakları tutan trafik ekipleri trafik akışını sağlamada zorlandı.

GÜMÜŞHANE

Hakemin bitiş düdüğünün hemen ardından Gümüşhaneliler Fatih Parkı'na akın etti. Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşen kutlamalarda renkli görüntüler yaşanırken, Gümüşhane'nin bütün sokaklarını dolduran vatandaşlar, galibiyeti doyasıya kutladı. Cumhuriyet cadesinde onlarca araç ve yüzlerce vatandaş, ellerindeki Türk bayraklarıyla sevinç gösterisinde bulundu.

EDİRNE

Edirne'de başlayan kutlamalar önce uzun araç konvoyları ile başladı. Şehrin merkezindeki kilometrelerce araç kuyrukları oluştururken yaya olarak kutlama yapan binlerce taraftar Atatürk Anıtı önünde toplanmaya başladı. Bayraklarla birlikte milliler lehinde tezahüratta bulunan bazı taraftarlar hızını alamayarak Atatürk büstüne çıktı. Anıta çıkan gençler burada Türk bayrağını aşarak toplanan kalabalığı ateşlemeye başladı. Burada bir süre devam eden kutlamaların ardından taraftarlar bu kez şehrin en işlek caddelerinden biri olan Saraçlara doğru yönelmeye başladı. Önde yürüyen yüzlerce taraftar tempo tutarak ilerledi. Gençlere 70 yaşlarında bir dede de bayrağı ile katılarak "Türkiye, Türkiye" tezahüratları ile gençlere katıldı.

GAZİANTEP

Gaziantep'te Türkiye'nin yarı final coşkusu, kana bulandı. Penaltılarla son bulan maçın ardından silahla havaya rast gele ateş açan magandaların sıktığı kurşunlarla yaralanan 5 kişi çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Türkiye'nin, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek final maçında Hırvatistan'ı penaltılarda mağlup ederek yarı finale yükselmesinin sevinci kısa sürdü. Magandaların silahlarından çıkan kurşun ve kovanlarla yaralanan 5 kişi, Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek, 25 Aralık Devlet hastaneleri ile Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerinde tedavi altına alındı. 25 Aralık Devlet Hastanesi'ne getirilen Şükrü Kenger kafasına 2 mermi çekirdeği saplandı. Tomografisi çekilen Kenger'in tedavisi sürerken, sağ omzundan yaralanan Mesut Kalpar ve karnından yaralanan Olcay Ali Polat da aynı hastanede tedavi altına alındı. Çocuk Hastanesi'nin bahçesinde oturduğu sırada vücuduna isabet eden mermi çekirdekleriyle yaralanan Haydar Ercan, Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde müşahede altına alınırken, Karataş bölgesinde maganda kurşunlarının hedefi olan bir vatandaşın da Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesinde tedavi altına alındığı bildirildi.

DENİZLİ

Denizli'de, vatandaşlar, Türkiye-Hırvatistan maçını, Delikliçınar Meydanı'na kurulan dev ekranda izledi. Penaltı atışları sonucu Türkiye, yarı finale çıkmaya hak kazanınca meydan bayram yerine döndü. Evlerinde maçı izleyen Denizlililer ise ellerine aldıkları bayraklarla sokaklara döküldü. Çınar Meydanı'na araç trafiğine kapatılırken, dev Türk bayrağı ile Atatürk anıtı üzerine çıkan vatandaşlar ilginç görüntüler oluşturdu. Bu arada, sabah yapılacak SBS sınavı ile ilgili polis sık sık uyarı yaptı.

VAN

Vanlılar, Türkiye'nin Hırvatistan'la oynadığı çeyrek final maçını Van Belediyesi'nin Cumhuriyet Caddesi'ni trafiğe kapatarak belediye önünde kurduğu dev ekrandan seyretti. Uzatmalarda son dakikalarda Hırvatların attığı gole üzülen Vanlılar, Semih'in son saniye golüyle kutlama hazırlıklarına başladı. Penaltı atışlarında Türkiye Milli takımın rakibini 3-1 yenerek tarihinde ilk kez yarı finale çıkması tüm ülkede olduğu gibi Vanlıları da sokağa döktü. Dev ekran karşısında galibiyeti kutlamaya başlayan Vanlı vatandaşlara maçı evlerinde seyreden vatandaşların bayraklarını ellerine alarak katılması Van sokaklarını karnaval alanına çevirdi. Van'da ellerinde Türk bayraklarıyla sokaklara inen vatandaşlar 'En büyük Türkiye', "Türkiye sen bizim her şeyimizsin" sloganlarıyla sokakları inletiyorlar. Araçlarıyla sevinç turu atan Van'da trafik durma noktasına geldi. Vanlıların sevincine İran ve Azeriler de Türk bayraklarıyla şehir turu atarak ortak oldu. Vatandaşlarla birlikte Özel harekât ve çevik kuvvet polisleri de araçlarında Türk bayraklarıyla vatandaşlarla birlikte galibiyeti kutluyor. Polis ve belediye trafik ekipleri vatandaşların Cumhuriyet Caddesi'nde rahat kutlama yapabilmesi için yolu trafiğe kapattı. Van'da kutlamalar tüm renkliğiyle devam ediyor.

SAKARYA

A Milli Futbol Takımı'nın Hırvatistan'ı yenmesinin ardından Sakaryalılar sokaklara dökülerek galibiyeti kutladı. Atatürk Bulvarı, Çark, Ankara, Kavaklar, Adnan Menderes, Milli Egemenlik, Bosna ve Sakarya caddeleri ile Kent Meydanı'nda toplanan binlerce Sakaryalı, sevinç gösterilerinde bulunarak galibiyetin tadını çıkardı. Kent Meydanındaki Atatürk Anıtı'nda toplanarak meşaleler yakan vatandaşlar Milli Takım lehine tezahüratta bulundu. Atatürk Bulvarı'nı trafiğe kapatan vatandaşlar davul ve zurna eşliğinde halay çekti. Polis ekipleri sevinç gösterileri sırasında geniş güvenlik önlemi aldı. Trafik ekipleride kent merkezinde kilitlenen araç trafiğine açmak için yoğun çaba harcadı. Geç saatlere kadar devam eden kutlamalarda polis, sevincini havaya ateş ederek kutlayan 4 kişiyi kuru sıkı tabancalarıyla birlikte göz altına aldı.

aktifhaber



Bu haber 491 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,424 µs