saldırı hazırlığı iddiası | " /> saldırı hazırlığı iddiası | "/>

En Sıcak Konular

İsrail'in İran'a saldırı hazırlığı iddiası

20 Haziran 2008 15:08 tsi
İsrail'in İran'a saldırı hazırlığı iddiası New York Times gazetesi, İsraillilerin bu ay başında İran'ın nükleer tesislerine olası bir saldırı için orduyu hazırlamak amacıyla bir tatbikat yaptığını yazdı.

Amerikalı yetkililere dayandırılan haberde, ordunun olası saldırıya hazırlanması amacıyla haziran ayının ilk haftasında düzenlenen tatbikata 100'den fazla F-16 ve F-15 savaş uçağının katıldığı belirtildi.

Ordunun uzak saldırılara hazırlanması amacıyla Akdeniz'in doğusunda ve Yunanistan üzerinde yapılan tatbikatın, İsrail'in İran'ın nükleer hevesleri karşısındaki endişesini gösterdiği belirtilen haberde, uçakları düşen pilotların kurtarılması için helikopterlerin de kullanıldığı belirtildi.

İkmal uçaklarının da dahil edildiği tatbikatta İsrail ile İran'daki uranyum zenginleştirme tesisinin bulunduğu Natanz arasındaki yaklaşık 1500 kilometre uzaklığa eş değer uçuş yapıldığı da belirtilen haberde, ABD Savunma Bakanlığından bir yetkilinin de, "bu tatbikatın, İsrail'in Tahran ile yürütülen diplomatik çabaların sonuç vermemesi halinde olası bir saldırıya hazır bulunduğu yönünde bir mesaj olduğu" şeklindeki sözlerine de yer verildi.

Haberde, adı açıklanmayan bu yetkilinin, "ABD'nin, Avrupa'nın ve İranlıların bunu bilmesini istiyorlar" dediği de belirtilirken, İsrail ordusU sözcüsü de İsrail Hava Kuvvetlerinin tehditlere yönelik olarak düzenli olarak tatbikat yaptığını söylemekle yetindi.

İran ise, bu habere tepki göstermekte gecikmedi. İranlı din adamı Ahmed Hatemi, bugünkü cuma hutbesinde, İsrail'in İran'a saldırması halinde İran'ın karşılığının "korkunç" olacağını söyledi.

"Başta İsrailliler olmak üzere, düşmanlar ve ABD'deki yandaşları kuvvete başvurmanın peşindeyse, suratlarına korkunç bir darbe alacaklarından emin olsunlar" diyen Hatemi, İran'a düşmanca yaklaşanların pişman olacağını da kaydetti.
AA
 



Bu haber 322 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,049 µs