En Sıcak Konular

Bush ve Medvedev'den terörizme karşı açıklama

18 Haziran 2008 11:17 tsi
Bush ve Medvedev'den terörizme karşı açıklama Rusya Devlet Başkanı Medvedev ve ABD Başkanı Bush İspanya'nın başkenti Madrid'e gerçekleşen 'Küresel Terörizmle Mücadelede Küresel İnisiyatif' toplantısına ortak bir mesaj gönderdi.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve 71 ülkenin katıldığı zirve üç gün devam edecek. Tüm AB ülkelerinin üye olduğu inisiyatife Malta ve İrlanda da dahil oldu. Rusya ve ABD devlet başkanları zirveye gönderdikleri mesajlarında, "Nükleer terörizmle mücadele için ortaya konan inisiyatifle yakın çalışma içinde olmaktan memnunuz. Zirveye bir çok ülkenin dahil olması nükleer terörizmin dünyanın geleceği ve güvenliği açısından ne kadar tehdit edici bir olgu olduğunun göstergesidir." ifadesi yer aldı.

Madrid'de bir araya gelen ülkelerin nükleer terörizmin önlenmesi ve dünya barışının sağlanması için önemli bir adım attıklarına değinilen açıklamada, "Rusya ve ABD bu inisiyatife 15 Temmuz 2006'da dahil oldu. Zirveye katılan ülkelerin ortaya koyduğu prensipleri destekliyoruz." denildi.

KİSSİNGER KREMLİN'DE

Kremlin akşam saatlerinde eski ABD Dışişleri Bakanı Henry Kissinger'ı ağırladı. NATO'nun genişlemesi, Doğu Avrupa'ya yerleştirilmesi planlanan füze savunma sistemleri, silahsızlanma anlaşmaları, Kosova sorunu gibi birçok alanda ikili ilişkilerde sorun yaşayan Moskova ve Washington ikili ilişkileri yeniden gözden geçiriyor. Medvedev'in yeni seçilecek ABD başkanı ile iyi ilişkiler içinde olmayı hedeflediğini kaydeden açıklamasından sonra gerçekleşen görüşme anlamlı bulunuyor.

Ziyarette Rusya-Amerika girişiminin oluşturduğu 'Rusya-ABD Geleceğe Bakmak' adlı çalışma grubunun iki ülke ilişkilerini gelişimi için çaba sarf ettiğine değinerek, girişimin Rusya tarafının başkanlığını da eski başbakanlardan Yevgeni Primakov'un yaptığını hatırlattı. Medvedev de görüşmede Washington'la ilişkilerin gelişmesine büyük önem verdiklerini ifade etti.

8 sütun



Bu haber 403 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,442 µs