En Sıcak Konular

Uyuşturucu kaçakçılığına TARİHİ DARBE!

18 Haziran 2008 08:32 tsi
Türk, Alman ve Hollanda polisinin istihbarat alışverişi sonucu Hollanda'da gerçekleştirilen operasyonda akü dolu tır içine gizlenmiş 460 kilo eroin ele geçirildi.

Üç ülke polisinin birlikte hareket etmesiyle başlatılan ve başarılı bir operasyonla ele geçirilen uyuşturucu ile ilgili 3'ü Türk toplam 4 kişi gözaltına alındı. Kapıkule Sınır Kapısı'ndan çıkış yaptığı tespit edilen TIR'ın projeli bir operasyon sonunda 11 Haziran 2008 tarihinde Amsterdam yakınlarında yakalandığı öğrenildi.

Orta Asya ve yakın bölgelerdeki uyuşturucu yollarının geçiş noktası üzerinde bulunan Türkiye'den Avrupa ülkelerine transit uyuşturucu trafiğine büyük darbe vuruldu. Ortadoğu kökenli 460 kilo eroin, yasa dışı yollarla Türkiye'ye sokularak bir TIR'a yüklendi. Resmi yükü "akü" olan TIR, İstanbul'dan hareket ettikten sonra Tem Otoyolu'nu takip ederek Edirne'deki Kapıkule Sınır Kapısı'na geldi. Sınır kapısında belge kontrolleri yapılan araç, Avrupa'daki adresine doğru yola çıktı.

TÜRK POLİSİNİN DEVREYE GİRMESİYLE ALMAN POLİSİ ALARMA GEÇTİ

Avrupa'ya doğru yol alan TIR bir süre sonra Türk emniyet birimleri tarafından Alman polisine bildirildi. Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ekiplerinin irtibata geçtiği Alman Polisi de eroin yüklü TIR'ı beklemeye başladı. Avrupa'daki yolculuğunu Hollanda'da devam ettiren TIR için Alman polisi Hollanda emniyet birimlerini uyardı. Yapılan uyarıda Türkiye'den yola çıkan uyuşturucu yüklü TIR'ın Amsterdam yakınlarında bir noktada seyir halinde olduğu belirtilerek önlem alınması istendi. Hollanda emniyetinin ihbarı alması üzerine gerekli önlemler alındı. 11 Haziran 2008 tarihinde seyir halindeki TIR'ı başkent Amsterdam yakınında durduran polis, araçta kapsamlı inceleme yaptı.

OPERASYONUN ADI KALİPSO

Türk, Alman ve Hollanda polisinin ortak hareket ederek gerçekleştirdikleri ve "Kalipso" adını verdikleri operasyonda, takip ettikleri TIR'da arama yapan Hollanda polisi, gördüğü manzara karşısında adeta şok oldu. Resmi belgelerdeki yükü akü gözüken TIR'da yapılan kapsamlı aramada neredeyse el atılan her yerden eroin çıktı. Araç içindeki akülerin özel bölmelerine zulalanarak yerleştirilen eroini bulan polis, arama sonunda araçtan 460 kilo eroin ele geçirdi. Bir defada yakalanan eroin miktarının bu denli yüklü olması ile dikkat çeken operasyonda olayla ilgili 3'ü Türk 4 kişi gözaltına alındı.

GÖZALTINDAKİ TÜRKLERİN TAMAMI UYUŞTURUCUDAN SABIKALI

Gözaltına alınan Türkler ile ilgili Türk makamlarından bilgi isteyen Hollanda polisi 3 zanlı için de "sabıkalı" bilgisini aldı. Yapılan incelemelerde A. E, T.E ve M.D isimli kişilerin uyuşturucu konularından kayıtlarının bulunduğu öğrenildi.

Öte yandan yakalanan Türklerle ilgili bazı ilginç bilgilere de ulaşıldı. Buna göre A. E'nin belli bir adresinin bulunmadığı ve Roma-Türkiye- Hollanda hattında sürekli yer değiştirdiği belirlendi. E.'in ayrıca, uyuşturucunun Avrupa'ya götürülmesi görevini yürüttüğü de belirlendi. T. E'nin ise Hollanda'da yaşadığı öğrenildi. Olayda gözaltına alınan 4. kişinin hangi ülke vatandaşı olduğu konusunda ise herhangi bir bilgi edinilemedi. Operasyonun ardından M.D'nin evinde de arama yapan Hollanda polisi yüklü miktarda döviz buldu. Polisin, paranın kaynağı konusunda araştırma yaptığı öğrenildi.

Avrupa'daki operasyonun ardından uyuşturucunun yola çıktığı Türkiye'de de çalışma başlatıldı. Emniyet yetkililerinin uyuşturucunun asıl sahibini bulmak için çalıştığı ve gözaltındaki kişilerin Türkiye'deki bağlantılarından yola çıkılarak bazı illerde kapsamlı araştırmalar gerçekleştirdiği belirtiliyor.

cihan



Bu haber 581 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,820 µs