En Sıcak Konular

İşte CHP'nin Atatürk değeri bu!

17 Haziran 2008 08:47 tsi
İşte CHP'nin Atatürk değeri bu!

Atatürk'e karşı derin hassasiyeti bulunan CHP'liler, söz konusu kendileri olunca durum farklılaşıyor. Peki, CHP'nin Atatürk'e yaptığı son saygısızlık ne?

Atatürk’e karşı derin hassasiyeti bulunan CHP’liler, söz konusu kendileri olunca durum farklılaşıyor. “Atatürk’ün partisi” olmakla övünen CHP seçim aracında, “Millet düşmanımızdır” diyen İsmet İnönü’nün fotoğraflarını, Atatürk’ün üst seviyelerine yerleştirerek büyük bir saygısızlık yapılmış oldu.
 
 CHP Nazilli İlçe örgütünün seçim otobüsünün arkasında resmedilen Atatürk’ün fotoğrafını, egzoz seviyesine indiren CHP’liler, Atatürk’ün resmini paradan çıkararak yerine kendi resmini koyan tek parti döneminin milli şefi İnönü’nün fotoğrafını otobüsün en üst noktasına yerleştirdi. Başkaları olduğunda ortalığı ayağa kaldıran CHP’liler, kendi yaptıkları saygısızlık karşısında sessiz kalmayı tercih ediyor. Partili olmayan vatandaşları bile isyan ettiren bu saygısızlık, CHP’nin ikiyüzlülüğünü bir kez daha gözler önüne serdi.

AK PARTİ YAPSAYDI ORTALIK AYAĞA KALKARDI

Gazetemizi arayan vatandaşlar, aynı tavrı başkaları yaptığında fırtınalar kopartan CHP’nin, kendileri söz konusu olunca çıt çıkarmadıklarını belirterek, “Bu, Atatürk’e yapılan en büyük saygısızlıktır. Bu gösteriyor ki; CHP Atatürk’ün değil, İnönü’nün partisidir. Bunu bir AK Partili yapsa, yeri göğü inletirlerdi. CHP’yi esefle kınıyoruz” diye konuştu. CHP’lilerin, Atatürk’e yapılan bu saygısızlığa karşı derin sessizliği devam ederken, vatandaşlar bu durumun düzeltilmesi için gerçek Atatürkçüleri göreve çağırdı.

CHP’NİN ATATÜRK İSTİSMARI

İşte CHP’nin Atatürk konusunda kendilerine ve başkalarına yönelik ikiyüzlü tavırlarını ortaya koyan örnekler: Samsun Gazi Belediyesi'nde hizmet binası girişine yapılan Atatürk heykeline CHP’li üyeler Atatürk’e benzemediği gerekçesiyle itiraz etmiş ve itiraz üzerine heykel değiştirilmişti. Kırıkkale’deki 23 Nisan kutlamalarında Atatürk posterinin olmamasına CHP'liler tepki gösterdi. Bunun üzerine görevliler tarafından bulunan poster getirilerek asıldı. İzmir’de bir törende, Atatürk’ün resmini kürsünün ayak seviyesine koyan CHP’liler, Genel Başkanları Deniz Baykal’ın afişini duvara asmıştı.

CHP’liler bunu “Olabilir böyle yanlışlıklar” diyererek geçiştirmişti. AK Parti Kuşadası İlçe Kadın Kolları 2. Olağan Kongresi'nde, Atatürk posterinin kazayla yere düşmesi ve daha sonra farkedilerek tekrar yerine asılmasına rağmen yapılan yalan haberler üzerine ayağa kalkan CHP’liler, Kuşadası Savcılığı’na suç duyurusunda bulunarak olayla ilgili soruşturma başlatmıştı.  Gazeteci Fatih Altaylı’nın sunduğu programda, yıllardır başörtüsü yasağını yüreğinde hissetmiş olan başörtülü kızlara “Atatürk’ü seviyor musun?” şeklindeki kasıtlı sorulara, “Bu ülkede, Atatürk’ü sevmeme hakkı var mı? İnsanlar bana Atatürkçülük adına zulmediyorlarsa, benden Atatürk'ü sevmemi bekleyemezsiniz” deyince Cumhuriyet’in bekçisi savcılık olayla ilgili soruşturma başlatmıştı.
 
vakit

 



Bu haber 680 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,613 µs