En Sıcak Konular

Bu bir el ilanıdır, kesip dağıtınız!

16 Haziran 2008 14:17 tsi
Bu bir el ilanıdır, kesip dağıtınız! "En baştan söyleyeyim okumaya hazırlandığınız bu yazı bir köşe yazısı değildir. Yazacak pek bir şey de kalmadı zaten. En azından ortaya dökülen Paksüt-Başbuğ görüşmesi sonrasında, medyanın aldığı tutumu, Genelkurmay’ın açıklamasını da gördükten son

O yüzden de ilk bakışta size bir köşe yazısı olarak görünen bu yazı aslında bir el ilanıdır. Ve bu bildiri az önce bu gazeteyi aldığınızda elinize de siz fark etmeden tutuşturuldu.

Ateş topu artık sizde. İsterseniz gazetenin bu kısmını hemen yırtıp atabilir, beladan da ve sorumluluktan da hemen kurtulabilirsiniz.

Yok, sıcak yaz günlerinde demokrasimiz, ortak geleceğimiz için fedakârlık yapmaya, konforunuzdan taviz vermeye sahiden kararlıysanız o halde lütfen dikkatle okumaya devam edin. Ama hemen en baştan söyleyeyim bu ilanla yakalanırsanız sizi tanımayız.

Şimdi en önce yan tarafta gördüğünüz makas hizalarından bildiriyi özenle kesin.
Sonra sokakta gözünüze kestirdiğiniz favori bir darbesi olmayan birinin yanına usulca yaklaşın. Kapkaççı olduğunuzu, bir şey sattığınızı falan düşünüp kayıtsız kalabilirler. Yılmayın. Ona doğru gülen ve kararlı bir yüzle az önce kestiğiniz bildiriyi uzatın.

İşiniz burada bitmiyor. Buruşturup bir kenara atmasın hemen diye bir süre arkasından da takip etmelisiniz. Çünkü bu bildirilerden sadece 25 bin adet basıldı bugün. Her biri çok kıymetli. Paramız az.

Eğer sokağa çıkıp dağıtma imkânınız yoksa, yine makas hizasından özenle kesip, okuldaki, işyerinizdeki panonuza asabilir ya da buzdolabınızın üzerine yapıştırabilirsiniz.

Çünkü 21 Haziran’ı unutmamalı, unutturmamalıyız.

Peki, yılın en uzun, en aydınlık, en güzel günü 21 Haziran’da bu yıl ne mi olacak? Şöyle söyleyeyim; 50 yıldır bir türlü yapmaya cesaret etmediğimiz bir şeyi yapmak için toplanacağız.

Gözümüzün önünde cereyan eden ağır çekim darbeye karşı ses çıkarmak, halkın yüzde 50’sinden fazlasının oyunu almış iki partiye açılan kapatma davalarına, Anayasa Mahkemesi’nin Meclis’i hükümsüzleştirdiği kararına karşı ilk sivil tepkiyi vermek için toplanacağız.

Yaz boyunca sürecek ve onlarca sivil toplum örgütü, girişimi ve siyasi partinin destek verdiği Darbeye karşı 70 milyon Adım kampanyasının ilk adımlarını atmak üzere 21 Haziran saat 17.00’de Tünelden Taksim’e yürüyeceğiz.
Gelir misin?


21 Haziran’da Darbeye Karşı Ses Çıkar!

21 Haziran 2008 Cumartesi günü, yılın en uzun, en aydınlık en beyaz günü.
İşte o gün 50 yıldır cesaret edemediğimiz, hep geç kaldığımız bir şeyi yapmak için toplanacağız.
Demokrasiden, adaletten, özgürlükten yana ve darbeye karşı bir ses çıkartmak için.
O sesi 27 Mayıs 1960’da çıkaramadık. Bir başbakan gözlerimizin önünde asıldı.
27 Mayıs’a sessiz kalışımızın bedelini 12 Mart 1971’de hayatlarının en güzel çağındaki gençler ödedi.
Yine sessizliğe gömüldük. Ve o sessizliğin de bir bedeli vardı. 12 Eylül 1980’de yüz binlerce genç o bedeli ödedi, biz yine sessizce izlerken.
Tarih tekerrür etti. 12 Eylül 1980’nin sessizliğine doğan kızlar 28 Şubat 1997’de üniversite kapılarından başörtüleri yüzünden geri çevrildi, kaçınılmaz bedeli bu kez onlar ödedi.
Sessizdik. Sessizliğimiz cesaret verdi. 27 Nisan gecesinin sessizliğini bir e-muhtıra bozdu. Karanlıklar içinde sessizce Susurluklar, Şemdinliler oldu, Ergenekonlar kuruldu, Savcılar linç edildi. Sessizliğimizden cesaret alanlar hukukun arkasına saklanıp siyaseti tehdit ettiler.
Şimdi yılın en uzun ve en güzel günü şehrin orta yerinde sessizlik yeminlerimizi demokrasiden, vicdandan, adaletten yana derinlerden gelen bir uğultu sesiyle bozuyoruz.
Kepenkleri indiriyoruz, televizyonu kapatıyoruz, yemeğin altını söndürüyoruz, işimizden izin alıyoruz birlikte İstiklal Caddesi boyunca bir akşamüstü yürüyüşüne çıkıyoruz.
Tek renk, tek slogan, tek pankartla. Beyazlar içinde. Bir daha karanlıklar üzerimize çökmesin diye,
Kırıp dökmeden, kimseyi üzmeden olan bitenden rahatsız olduğumuz bilinsin diye,
Yıllardır süren sessizliğimizin bedelini bir daha çocuklarımız ödemesin diye,
Biliyoruz çok geç kaldık ama daha da geç kalmayalım diye,
Bu kez iş işten geçmesin, ağır çekim darbe amacına ulaşmasın diye,
Demokrasiden, siyasetten, özgürlükten, yeni bir sivil anayasadan yana; yargı darbesine, darbe tehditlerine karşı vakur bir ses çıkarmak için, ilk sivil bir uyarıyı vermek için,
Yargı darbesiyle işlevsizleştirilen meclise dokunmayın demek için,
21 Haziran 2008 günü, yılın en uzun, an aydınlık, en güzel, en berrak günü bir akşamüstü şehrin orta yerinden, Tünel’den Taksim’e doğru sessizlikten bir ses olup yürüyoruz.
Gelir misin?

DARBEYE KARŞI 70 MİLYON ADIM
(Destek verenler: Küresel Eylem Grubu, Genç Siviller, MAZLUM-DER, DTP, Irkçılığa ve Milliyetçiliğe Dur De, DSİP, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı, SDP, Sosyalist Parti Girişimi, Barış Meclisi Aktivistleri, LAMBDA Aktivistleri, Siyasal Ufuk Hareketi...)



Bu haber 730 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,649 µs