En Sıcak Konular

'85 yıllık Alevi sorunu 3 günde çözülmez'

16 Haziran 2008 11:47 tsi
AK Parti’nin ‘Alevi açılımı’ndan vazgeçmediğini belirten Alevi Milletvekili Yiğit, “1923’ten beri gelen bir olayın üç günde çözülmesini beklemek yanlış” dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu'nun, Başbakan Erdoğan'ın danışmanlığından istifa etmesinin ardından, AK Parti'nin "Alevi açılımının" iflas ettiğine ilişkin haber ve yorumlara AK Parti'nin bir başka Alevi kökenli Milletvekili İbrahim Yiğit'ten sert yanıt geldi. Çamuroğlu'nun istifasının ardından yapılan haber ve yorumlara katılmadığını belirterek, AK Parti'nin "Alevi açılımının" askıya alınmasının söz konusu olmadığını söyleyen Yiğit, "Reha Bey'in, kararına herkesin saygı duyması gerekir" dedi.

Evet gecikme oldu ama...

AK Parti'nin "Alevi açılımının" devam ettiğini belirten Yiğit, "Evet, geç kalma, biraz bocalama oldu ama bu süreç kesilmiş değil. Ben iki hafta önce Sayın Başbakan ile görüştüm. Bana dedi ki: 'Ben sözümün arkasındayım. Ama görüyorsunuz, olayları... Acele etmeyin.' Yani 1923 yılından beri gelen, 85 yıllık bir olayın üç günde çözülmesini beklemek doğru değil" çıkışında bulundu. "Ben Başbakanı bu konuda samimi buluyorum. Ben umutluyum, umudumu da kırmadım. Bu konuda bir tereddüdüm yok" diyen Yiğit şunları söyledi: "AK Parti'nin alevi açılımı devam ediyor. Açılım için gerekli görüşmeler yapılıyor. Türban ve kapatma davaları yüzünden, 'askıya alınmış' gibi görünse de, en kısa zamanda yeniden gündeme gelecektir. Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu ile geçenlerde görüştük. 'Bu projeyi yapacağız' dedi. Bizzat Meclis'te beni çağırarak bunu görüştük."

Oy için yapmadık

 AK Parti'nin bu açılımı Aleviler'den oy almak için yapmadığını söyleyen Yiğit, "Toplumsal barışı gerçekleştirmek, toplumda, Türkiye'de, herkesi kucaklayan, Türkiye partisi olduğu için bu açılımı yapma gereksinimi duydu. Biz de, AK Parti'ye, 'Türkiye'nin partisiyim' dediği için katıldık. Bunun için bu yola girdik. AK Parti'den herhangi bir taviz koparmak için katılmadık" dedi. Alevi açılımı konusunda tüm hazırlıklar tamamlandı. 17 Aralık'ta Aleviler’in sorunlarının çözümüne ilişkin raporlar Başbakana sunuldu.

Bugün



Bu haber 867 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,595 µs