En Sıcak Konular

Kırım Kongo bulaşan doktorların sağlığı iyi

15 Haziran 2008 13:30 tsi
Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mahmut Koç, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı teşhisiyle tedavi altında alınan 3 doktor ile 1 sağlık görevlisinin durumlarının iyi olduğunu açıkladı.

Koç, hastalığın, bir hastaya müdahale sırasında sağlık personeline bulaştığını belirterek, "'Tedavi altınaalınan 3 doktor ve 1 sağlık görevlisi arkadaşımızın durumları iyi, tedavileri devam ediyor. 3-5 güne kadar taburcu olmalarını bekliyoruz" dedi.
 
Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığının, virüs taşıyan kene ile insana geçtiğini ancak solunum yolu ile bir başkasına bulaşmasının mümkün olmadığını vurgulayan Koç, "Hastalık, bir başka insana ancak hasta olan insanın tükürüğü, kanı, iltihaplı doku ya da salgıları ile temas halinde geçebilir. Bu da ciltte yara, ağız içi ya da göz mukozasında temas şeklinde olabilir" diye konuştu.
 
Tedavi altındaki sağlık görevlilerine de hastalığın yakın temas ile geçtiğini belirten Mahmut Koç ayrıca, "Bulaşmanın, ölmekte olan bir hastaya müdahale sırasında yakın temas yoluyla olduğunu düşünüyoruz. Ölmek üzere ve kanaması olan bir hastaya, ufak bir cerrahi müdahale yapılırken, hastadan kan püskürmesi esnasında görevli sağlık personelinin ağız içi ya da mukozasına kan bulaşması sonucunda meydana geldiğini sanıyoruz" dedi.
 
Diyarbakır'da da 2 doktor ve 1 sağlık personeli tedavi altında
 
Bu arada, Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde görev yapan 2 doktor ile 1 yardımcı sağlık personelinin de, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığı şüphesiyle tedavi altına alındığı bildirildi.
 
İl Sağlık Müdürü Dr. Namık Kemal Kubat, Bingöl'de bir süre önce rahatsızlandıktan sonra DÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen bir ailenin fertlerini tedavi eden 2 doktor ile 1 yardımcı sağlık personelinin, hastalık şüphesiyle kanlarının alınarak Ankara'ya gönderildiğini bildirdi.
 
Kubat, kanları alınan doktorların ve yardımcı sağlık personelinin, hastalık şüphesiyle tedavi altına alındığını kaydetti.
 
Bir süre önce Bingöl'de Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı şüphesiyle Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne sevkedilen aileden baba A.B. hayatını kaybetmiş, eşi ve 2 çocuğu ise tedavi altına alınmıştı.

cnnturk



Bu haber 527 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,954 µs