En Sıcak Konular

BBP lideri: Paksüt-Başbuğ görüşmesi doğal

14 Haziran 2008 13:01 tsi
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, Paksüt-Başbuğ görüşmesini doğal karşıladığını belirtti.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, Paksüt-Başbuğ görüşmesini doğal karşıladığını belirtti.

BBP lideri Yazıcıoğlu, Ankara Öveçler’de Konfor Mağazası’nın açılışını gerçekleştirdi. Açılışta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yazıcıoğlu, Paksüt-Başbuğ görüşmesi iddialarının sorulması üzerine, aynı ülkenin kurumlarında görev yapan kişilerin birbirleriyle görüşmesinin doğal olduğunu belirtti.

Türkiye’nin içinden geçtiği süreçte yaşananların bu tür doğal görüşmeleri olağanüstü hale getirdiğini kaydeden Yazıcıoğlu, durumun tedirginlik oluşturmasını Türkiye’nin hala açık toplum olamayışına ve demokrasinin kurum ve kurallarıyla yerleşememesine bağladı.

Toplumun izleme ve dinleme konularında paranoyak hale geldiğini dile getiren Yazıcıoğlu, bütün bunların toplumu gerdiğini ve germeye de devam ettiğini söyledi.

Muhsin Yazıcıoğlu, “Demokratik ülkede aynı ülkenin kurumlarında görev yapan kişilerin birbiriyle temasını herkes doğal karşılar. Tabii bu görüşmenin bir siyasi partinin kapatılmasına denk gelmesi, arkasından bu kişinin izleniyorum demesi bu temasları önemli hale getiriyor. Gizemlilik oluşturarak toplumda var olan kaygıları derinleştiriyor. Keşke herkes birbiriyle görüşebilse, konuşabilse. Açık bir toplumda açık rejimlerde böyle bir kaygı söz konusu olmaz” diye konuştu.


cafesiyaset.com



Bu haber 625 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,410 µs