En Sıcak Konular

CHP'den tuhaf boykot

14 Haziran 2008 10:26 tsi
CHP 'tarafsızlığını yitirdiği' gerekçesiyle TRT'de yayımlanacak hiçbir programa temsilci göndermeme kararı aldı

CHP TRT Genel müdürü İbrahim Şahin'nin göreve gelmesinden sonra tarafsızlığını yitirdiği gerekçesiyle TRT'nin hiçbir programına katılmama kararı aldı.

CHP ile Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) arasındaki tarafsızlık ve kadrolaşma iddiaları ve TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in Türktelekom ve Avea'dan da maaş alması tartışmaları ile başlayan kavga büyüyor. CHP Meclis Genel Kurulu'nda bu hafta içinde kabul edilen TRT yasası ile ilgili görüşmelerde, İsmet İnönü için "halk düşmanı" şeklinde yazı yazan Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Tamer Korkmaz'ın TRT'de program yaptırılmasını sert bir dille eleştirmişti.

Yasanın genel kuruldan çıkmasından sonra TRT'ye yönelik tepkileri süren CHP, dün TRT'nin tarfsızlığını yitirdiğini öne sürerek TRT programlarını boykot etme kararı alındı. CHP Grup Yönetim Kurulu, TRT'de yayınlanan Pazartesi günü yayınlanan "Enine Boyuna Program" için kendilerine yapılan çağrı üzerine "TRT'nin programlarını boykot kararını" mesajla bütün milletvetillerine iletti ve milletvekillerine TRT programlarına katılmama çağrısında bulundu.

Kararla ilgili bilgi veren CHP Grup Başkanvekili Hakkı Sühe Okay, "CHP Grup Yönetim Kurulu, olarak TRT programlarına katılmama kararı aldık. Bu karardan Parti Genel Merkezi'nin de haberi var" dedi.

Okay TRT'yı boykot gerekçesini ise şöyle açıkladı: "TBMM'da görüşülen TRT ile ilgili yasa görüşmelerinde TRT Genel Müdürürünun tavrı, TRT çalışanlarının tavrı ve TRT'nin İsmet İnönü'ye karşı hakarethamiz yazı yazanların bünyesinde program yaptırması, ve TRT'nin CHP'nin parti içi tartışmalarda taraflı yayınlar yapması nedeniyle TRT'nin hiçbir programına katılmama kararı aldık. Bu kararımız sadece 'Enine Boyuna" adlı programıyla da sınırlı değil. Bu süre içinde CHP milletvekilleri gerekçesi ne olursa olsun TRT'nin hiçbir programa çıkmayacaklardır."

Boykot ile ilgili bir zaman sınırlaması olmadığını belirten Okay, "Maalesef TRT gibi bir kurum öyle bir hale geldi ki, Kanal 7 ve Samanyolu'nu geçti. TRT gibi koskoca Anayasal bir kurum tarafsızlığını yitirdi. Biz önümüzdeki zaman dilimi içinde TRT'nını yayınlarında ve tutumunda değişiklik olup olmadığını izleyeceğiz. Eğer tutum ve yayınlarını düzeltirlerse ve tarafsızlığa özen gösterirlerse, biz de bu kararımızı yeniden gözden geçiririz. Aksı taktirde CHP'li hiçbir yönetici ve milletvekili hangi gerekçe ile olursa olsun TRT'nin hiçbir programına katılmayacaktır" dedi.

'Kormaz'ın programı yayından kaldırılmalı'

CHP Grup başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu da boykotun nedenlerini birinin Tamer Korkmaz'ın İnönü'ye yönelik sözleri olduğunu olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Tamer Korkmaz tarafından yapılan 'Ezber Bozan Programı" yayından kaldırılıncaya kadar kadar hiçbir CHP milletvekili TRT'ye çıkmayacaktır. TRT yayınlarına katılmayacaktır. Çünkü Türkiye Cumhuriyetinin ikinci adamı İsmet İnönü'ye 'Halk düşmanı' olarak gösteren bir kişi, Türkiye Cumhuriyetinin televizyonunda görev yapmamalıdır.".

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın da bir süredir TRT'nın CHP ile ilgili yayınlarında partili yöneticiler tarafından 'CHP üyesi bile olmayan ve yeminli CHP düşmanı' olarak nitelendirilen bazı kişilerin TRT'de programlarına çağrılması ve CHP aleyhinde konuşturulması üzerine TRT'nin programlarına davet edildiği halde çıkmadığı anımsatıldı.

Radikal



Bu haber 613 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,533 µs